Οι ανωγειανοί βρήκαν αυτόν που ψήφισε Χ.Α.

Οι ανωγειανοί βρήκαν αυτόν που ψήφισε Χ.Α. Facebook Twitter
Το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη στα Ανώγεια
66

Θιγμένοι ένιωσαν οι κάτοικοι των Ανωγείων από τη μία ψήφο που πήρε στο χωριό τους η Χρυσή Αυγή, για αυτό και έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να βρούν από ποιόν ήλθε αυτή η ψήφος.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, έψαξαν και ανακάλυψαν τελικά ότι η μία και μοναδική αυτή ψήφος που θεώρησαν ντροπή για το χωριό τους, δεν έπεσε από χέρι ανωγειανού αλλά ετεροδημότη που υπηρετεί στην περιοχή.

66

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακροδεξιοί στην Κομοτηνή τραμπουκίζουν παιδί, ουρλιάζοντας: «Ζήτω ο Κασιδιάρης, πες το»

Ελλάδα / Ακροδεξιοί στην Κομοτηνή τραμπουκίζουν παιδί, ουρλιάζοντας: «Ζήτω ο Κασιδιάρης, πες το»

Το παιδί φαίνεται τρομοκρατημένο να προσπαθεί να κρυφτεί, ενώ αντρικές φωνές ακούγονται να του φωνάζουν να πει «ζήτω ο Κασιδιάρης» για να το αφήσουν να φύγει
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Το προβλημα με τα χρυσαυγουλα ειναι οτι δεν υπήρξε ούτε ενα τμήμα χωρίς να εχουν σταυρο. Εχουμε δρομο μπροστα μας με δαύτους και πολλοί απο μας θα αλλαξοπιστησουν κιολας .
Εγώ πάλι θα έψαχνα αυτούς που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρά την καταστροφή που βιώνουμε εξ αιτίας τους σήμερα και θα τους φασκέλωνα σαν να μην υπάρχει αύριο.
Οι Κρητικοί είναι φανατικοί Αριστεροί. Τόσα χρόνια έβγαζαν το ΠΑΣΟΚ πρώτο και τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένας που τόλμησε και ψήφισε κάτι διαφορετικό από την πλειοψηφία, τον κυνήγησαν...
Μπορεί να μισώ την Χρυσή Αυγή αλλά η διαπόμπευση του ψηφοφόρου της είναι επίσης αηδιαστική.Ο οποίος φυσικά δεν είναι ένας από εμάς, αλλά ξένος που υπηρετεί εδώ...
Αηδιαστική είναι η στάση κάποιων που επικαλούμενοι την Δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης δίνουν πλεονέκτημα σε αυτούς που θέλουν να την καταλύσουν. Σα να μην υπάρχουν ευθύνες. Με την ανοχή σας και στα χειρότερα.
Ωραια τον βρηκατε. και τωρα τι; θα τον πλακωσετε; θα τον λιντσαρετε; Οχι βεβαια... ο καθενας ψηφιζει οπως καταλαβαινει ασχετα αν μας αρεσει η οχι. Δημοκρατια εχουμε (νομιζω δηλαδη). Μην αντιδρασετε οπως θα εκαναν 'αυτοι' που ψηφισε.
Για την δημοκρατία μιλάς που ανέχεται βιαστές, δολοφόνους και φασίστες; Η δημοκρατία είναι και αυτή ένας θεσμός (ή συμφωνία ανάμεσα σε πολίτες) που διέπεται από κανόνες, οι οποίοι πηγάζουν μέσα από αρχές, ήθη και συνειδήσεις. Εάν η αρχή σου λέει πως πρέπει να χτυπάς το χέρι σου στην πλάτη ενός φασίστα και να του επιτρέπεις να εκφράζεται άρα και να δρα με βάση τις πεποιθήσεις του, τότε να ξέρεις ότι η δημοκρατία λειτουργεί μια χαρά για αυτόν αλλά χάλια για σένα.
ο Φασιστας, πιστευει οτι η λυση ειναι ο φασισμος και ψηφιζει αναλογως. Ασχετα αν δεν μας αρεσει η οχι και το κατακρινουμε. Δεν του χτυοπαμε την πλατη. Αλλα εσυ που εισαι δημοκρατης τι πρεπει να κανεις? Να του απαγορεψεις το δικαιωμα ψηφου? Ποσο "δημοκρατικο" ειναι αυτο?Μια ειναι η λυση. Παιδεία! Να μαθουμε στα παιδια μας τι διαολο αντιπροσωπευει ο φασισμος, η δημοκρατια, κλπ κλπ
όπως και να εκφράζεται, όμως, η κατάλυση της δημοκρατίας φέρει άρση της ελεύθερης βούλησης, που κι αυτό είναι ένα είδος φασισμού... επιλογές, ιδέες και συμπεριφορές τύπου "τσακίστε τους φασίστες" πάλι δηλώνουν ένα ακραίο, φασιστικό υπόβαθρο. είναι φαύλος κύκλος. ας είχαμε σωστή παιδεία, να ξέραμε και τι είναι η δημοκρατία, και τι είναι η ελεύθερη βούληση και τι δικαιώματα έχουμε
τι θα πει δημοκρατια? ο καθενας εχει την αποψη του και η φωνη του ακουγεται μια φορα στα 4 χρονια οπως οι αλλοι του προκαθοριζουν οτι θα συμμετεχει στο κοινωνικο και οχι οπως αυτος οριζει τον ρολο του! αυτη η "ισοτητα" που μας πλασαρουν μεσω της δηθεν πολυμορφιας των αποψεων που συνυπαρχουν υποτιθεται αρμονικα, αποκρυπτει τελικα τις πραγματικες δομες ανισοτητας και εξουσιας που ενυπαρχουν στο εσωτερικο της κοινωνιας που κανεναν αλλον δεν ευνοουν τελικα παρα μονο τον εξουσιαστη, αυτον που εξαρχης κινουσε τα νηματα! για μενα καλα εκαναν και βρηκαν ποιος το εκανε γιατι η πραξη του κρυβει πολλα παραπνω για το ποιον του και θα πρεπει να τον ξερουν και να φυλαγονται και ισως η σταση τους τον ταρακουνησει να καταλαβει και αυτος ορισμενα πραγματα, γιατι αν θελουμε παιδεια οπως λετε πρεπει να εκτιθεμεθα για τα λαθη μας και να κρινομαστε, οχι να κρυβομαστε πισω απο τις εκαστοτε "ψηφους"! παραθετω ενα αποσπασμα απο το βιβλιο κατασκευη υπηκοων που διευκρινιζει αυτο που ελεγα παραπανω"Στη μέση κάθεται ο δικαστής, πάνω από τους διαδίκους. Δεν εξαρτάται από κανέναν, λένε οι δάσκαλοί μας, κρίνει σύμφωνα με το Νόμο. Το κακό είναι ότι πραγματικά κρίνει σύμφωνα με το Νόμο.Οι νόμοι φτιάχνονται από ανθρώπους. Κανείς δεν φτιάχνει ένα νόμο που να στρέφεται εναντίον του. Αν κάποιος δεν είναι πλουσιότερους από τους άλλους, δεν του περνάει από το μυαλό η σκέψη να πει <<Ου κλέψεις>>. Ο πλούσιος δημιουργεί πρώτα με την ιδιοκησία του, τον κλέφτη και μετά φτιάχνει ένα νόμο εναντίον των κλεφτών. Μόνον όποιος έχει κλέψει τους άλλους φοβάται την κλεψιά. Όποιος έχει την εξουσία να καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, φτιάχνει κανόνες που να του επιτρέπουν να κερδίζει."
@η εαυτη μουΤο πήγες λίγο μακριά ε;Ή μπορεί και όχι,δεν ξέρω ακόμα.Το σχόλιο το δικό μου πάντως είναι ότι η έννοια της ιδιοκτησίας και η εφαρμογή της είναι που δημιουργεί το πρόβλημα που αναφέρεις ως παράδειγμα,αν το κατάλαβα σωστά.Οταν λέω ιδιοκτησία δεν εννοώ τα παπούτσια μου (έχω) και το εξοχικό μου (δεν έχω),αλλά τις πηγές καυσίμων,των τροφών,γη,τεχνολογία κλπ.Αλλά,ήθελα να σε ρωτήσω,τι σχέση έχει αυτό με το θέμα;Οτι η εκλογές είναι κατά κάποιο τρόπο ανούσιες σα διαδικασία επειδή η κοινωνία σε καλουπώνει κατα το δοκούν των πλουσίων,άρα αυτός που ψηφίζει χ.α. δεν έχει σημασία που το κάνει;Δε βρίσκω τη σύνδεση,πραγματικά.
@bagleτο ζητημα της ιδιοκτησιας ηταν απλως παραδειγμα(καθως αποτελει αποσπασμα βιβλιου) για αυτο που λεει αργοτερα, οτι δηλαδη αυτος που κατασκευαζει τους νομους δεν θα εφτιαχνε νομο εναντιον του συνεπως οι εκλογες ως διαδικασια εκ των πραγματων ειναι προβληματικες και φτιαγμενες να ευνοουν την εξουσια(οχι του κομματος που βρισκεται στην εξουσια αλλα ολοκληρου του καπιταλιστικου συστηματος που μας εξουσιαζει)και αντιθετα σε αυτες θα επρεπε να χτιζουμε δικες μας δομες βασισμενες στην αυτοοργανωση, γι'αυτο ειπα πως θεωρω σωστη την πραξη τους να μαθουν ποιος ψηφισε χ.α ωστε μονοι τους να βγαλουν ακρη με το ζητημα ειτε συζητωντας το ειτε με το να γνωριζουν τελοσπαντων τι ειναι ο αλλος ωστε να μπορουν να οργανωνονται μονοι τους και να παιρνουν τα μετρα τους στο εσωτερικο της δικιας τους κοινωνιας και να μην περιμενουν απο μεσαζοντες βλεπε ψηφους κτλ!
@η εαυτη μουΟκ,κατάλαβα.Συμφωνώ εν μέρει.Κάτι που πάντα όμως έχω ένσταση είναι το γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε την αυτοοργάνωση για μεγαλύτερο πλήθος;Ας πούμε δέκα μύρια.Αυτό που παρατηρώ είναι ότι εξελικτικά καταλήξαμε σε οργάνωση με τέτοιο εύρος.Είναι σχεδόν φυσικό επακόλουθο της κοινωνίας.Αποφεύγω να σχολιάσω τα κακώς κείμενα της «προόδου»,τα ξέρεις έτσι κι αλλιώς.Δε διαφωνώ σε κάτι άλλο,απλώς βλέπω ότι είσαι κι εσύ από τα άτομα του χώρου που κοινωνούν αυτή την άποψη (αυτοοργάνωση τοπικά) χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι οι άνθρωποι προχωρούν με μικρά βήματα τη φορά.Εμένα τουλάχιστον,για αρχή,θα με ικανοποιούσε να πολιτικοποιούνταν οι περισσότεροι,αν όχι όλοι,έχοντας αποδεχθεί πλέον ότι η χρονική διάρκεια της ζωής μου είναι ελάχιστη για να βιώσω πραγματική αλλαγή και είμαι οκ μ΄αυτό.Αν αυτό σημαίνει να έχουμε κάθε τόσο εκλογές,εγώ είμαι μέσα.Ελπίζω να κατάλαβες παρόλο που τα λέω μπερδεμένα.