Λεπέν: "Δεν επιθυμούμε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή"

Λεπέν: "Δεν επιθυμούμε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή" Facebook Twitter
7

Από τη δημοσιογράφο Άντζελα Σακά 

 

 

Την πρώτη της συνέντευξη τύπου έδωσε χτες βράδυ η Πρόεδρος του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου και μεγάλη νικήτρια των ευρωβουλευτικών εκλογών, Μαρίν Λε Πεν. Στην κατάμεστη από δημοσιογράφους αίθουσα τύπου Anna Politkovskaya του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον αέρα θριαμβεύτριας και πλαισιωμένη από τους τέσσερις εκπροσώπους των ευρωσκεπτικιστών/ακροδεξιών από τις χώρες της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Αυστρίας, η Λε Πεν έκανε λόγο για μια ιστορική νίκη και στιγμή.

Ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας πως η επικράτηση του Εθνικού Μετώπου που έλαβε το 25% στη Γαλλία και της εξασφάλισε 24 έδρες στην Ευρωβουλή, επιτεύχθηκε χάρη στην ενότητα, "παρά την δαιμονοποίηση από την πλευρά των γαλλικών κυρίως μέσων ενημέρωσης κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα". Επισήμανση που της επέτρεψε στην συνέχεια να παρεμποδίσει το μονοπώλιο ερωτήσεων από τους Γάλλους δημοσιογράφους, που ενώ μέρες πριν τη  λοιδορούσαν τώρα σπρώχνονταν για ένα κοντινό της νέας σιδηράς κυρίας.

 

Έκανε γνωστό πως εντός των επομένων τριών εβδομάδων θα προχωρήσει στην συγκρότηση νέας πολιτικής ομάδας, σύμφωνα με τους κανονισμού του Ευρωκοινοβουλίου που για την σύσταση της προβλέπει την συμμετοχή 25 βουλευτών από τουλάχιστον επτά κράτη μέλη.

"Οι διαπραγματεύσεις απαιτούν διακριτικότητα", ήταν η απάντηση της σε ερώτηση για το ποιες χώρες θα συμπεριληφθούν στη νέα ομάδα.

Σε ερώτηση ωστόσο δημοσιογράφου για πιθανή μελλοντική συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, η Μαρίν Λε Πεν απάντησε ξανά πως δεν επιθυμεί "καμία σχέση με το ελληνικό εθνικιστικό κόμμα".

 

Τα κύρια σημεία σύγκλησης και των πέντε εκπροσώπων όπως τοποθετήθηκαν, φάνηκε να είναι η αδιαμφισβήτητη εθνική κυριαρχία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μεταναστευτικό ζήτημα και η διαφοροποίησή τους από την λεγόμενη ευρωπαϊκή ομοσπονδοποίηση.

Κάνοντας συνεχώς λόγο για αυτοδιάθεση των λαών η Λε Πεν ανέφερε πως βρίσκεται σε αυτή την θέση υπερασπιζόμενη μόνο τα γαλλικά συμφέροντα, σε αντίθεση με τις κυρίαρχες πολιτικές ομάδες που προωθούν αυτά του Συμβουλίου, υπονοώντας σαφώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και αυτό των Σοσιαλδημοκρατών. 

 

Παραμένει άγνωστο ωστόσο ποιος θα ηγηθεί της νέας ομάδας αν και αίσθηση όλων ήταν πως η Λε Πεν χαίρει αυτή την στιγμή της εμπιστοσύνης και εκτίμησης των υπολοίπων ομοϊδεατών της. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αρχηγός του Ελεύθερου Ολλανδικού Κόμματος (PVV) Geert Wilders, ο ίδιος ζηλεύει την νίκη της.

 

 

 

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Οι ακροδεξιοί του Μουσολίνι μια χαρά συνεργάστηκαν με το Χίτλερ και αυτός με τους Ιάπωνες εθνικιστές, τους Βούλγαρους κλπ. Η Λεπέν απλώς πλασάρει την εικόνα του λάιτ εθνικισμού, κάτι ανάμεσα σε Καρατζαφέρη με λίγο από ΑΝΕΛ-για τους οποίους είχε πει ότι είναι το ελληνικό κόμμα που θεωρεί πλησιέστερο στο δικό της-φυσικά με μια εσάνς γαλλικής κομψότητας από πάνω.
Ρώτησαν μια ξανθιά εθνικίστρια ακροδεξιά φασίστρια αν θέλει να έχει σχέση με μαυριδερά γκάγκανα από άλλη χώρα που αυτοαποκαλούνται επίσης εθνικιστές (η λέξη έχει μεγάλη σημασία) και είπε όχι? Quelle surprise!!!!!
Ότι και καλά αυτοί είναι οι καλοί ακροδεξιοί ενώ οι δικοί μας οι κακοί! ότι να 'ναι κοινώς. Το πως έφτασε να βγαίνει πρώτο σε μια τόσο μεγάλη χώρα πρώτο ένα ακροδεξιό κόμμα είναι γιγάντια συζήτηση που δεν τελειώνει ποτέ
Δεν είναι θέμα καλού-κακού. Το βασικό πρόβλημα σε μια πιθανή συνεργασία δύο ακροδεξιών κομμάτων είναι ότι η ιδεολογία τους δεν τους επιτρέπει την ουσιαστική συνεργασία - όταν πιστεύεις ότι εσύ είσαι ο καλύτερος λαός και όλοι οι υπόλοιποι είναι τέρατα, πώς να δεχτείς να συνεργαστείς αρμονικά με ένα κόμμα που πιστεύει το ίδιο για το δικό του λαό;Υπάρχουν, φυσικά, συνεργασίες οι οποίες όμως γίνονται για λόγους συμφερόντων και δύναμης. Kαι ο Χίτλερ άλλωστε συνεργάστηκε με τους Ιταλούς, αλλά ήταν ένας δύσκολος "γάμος συμφερόντων" και όχι σεβασμού ανάμεσα στους δύο λαούς. Η ΛαΠεν αυτή τη στιγμή δε χρειάζεται να συνεργαστεί με ένα κόμμα του οποίου τα στελέχη είναι τα μισά στη φυλακή. Αυτό θα προκαλούσε σχόλια που δεν έχει λόγο να τα υποστεί.Αντίθετα, στην ακρα αριστερά οι ιδέες δεν επικεντρώνονται στον εκάστοτε λαό, αλλά στις διαφορές εργατικής τάξης - πλουσίων και τον κακό καπιταλισμό. Εκεί οι συνεργασίες είναι πιο φυσικές γιατί οι ακροαριστεροί θεωρούν πως ο αγώνας τους είναι πανανθρώπινος και όχι εθνικοκεντρικός.(όχι βέβαια ό,τι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άκρο είναι ποτέ εντάξει , γι'αυτό άλλωστε και είναι άκρο)
παραρολογίες λες και το ξέρεις.Η άκρα δεξιά δεν θα έχει κανένα θέμα να συνδιαλαγεί με τον οποιονδίποτε. Η ιστορία το δείχενι πιο καθαρά από καθετί. Η ιδεολογία τους είναι ακριβώς η ίδια στη βάση και δεν θα έχουν κανένα θέμα να συνεργαστούν αν το ιστορικό πρόταγμα τους το επιβάλλει. Η συλλογιστική σου περί ανώτερου λαού είναι απλά αστεία! Η ακροδεξιά μπορεί να βρει έδαφος επαφής ακόμα και στη βάση της διαφορετιλότητας. Αρκεί αυτή να είναι στη βάση της φυλής, του αρχηγού. Επί Χίτλερ τα βρήκανε ακόμα ναι αν είχαν διαφορές φυλετικές.Και το γιατί ήταν και ιδεολογικό αλλά και σχετικό με τα συμφέροντα που εκπροσωπούσαν. Οι μεγάλοι όμιλοι της οικονομίας ήσαν δίπλα στον Χίτλερ. Τυχαίο νομίζεις; Σε μια Ευρώπη που όχι μόνο η Λεπέν αλλά και το Jobbik κάνουν θραύση, η έννοαι της δημοκρατίας είναι στο τέλος της. Και όχι μόνο επειδή κυριαρχούν οι φασίστες, αλλά επειδή κυριαρχεί η μη δημοκρατική διακυβέρνυση (βλέπε τη λειτουργία της ΕΕ, τα νομοσχέδια στην Ελλάδα, κοκ)Τι εννοείς περί άκρας αριστρεράς; Η άποψή σου περί κακών καπιταλιστών και καλώ εργατών είναι τουλάχιστο αστεία. Και το κρυμμένο φασιτικοειδές σχολιάκι σου οτι οι ακροασριτεροί ...έχεις διαβάσει κάτι περί αριστεράς ή ακόμα και για αναρχισμό; Σίγουρα όχι!
Δύο είναι οι βασικές και προφανέστατες αιτίες της πρωτιάς του FN:1.Η υφαρπαγή της εξουσίας από τον λαό και η μεταφορά της στα χέρια της γραφειοκρατίας της ΕΕ -Γερμανίας.2.Η μαζική μετανάστευση και ισλαμοποίηση της Γαλλίας : μέσα σε λίγα χρόνια χτίστηκαν 2700 τζαμιά και κάθε εβδομάδα εγκαινιάζονται δύο μεγάλα τζαμιά !Οι δύο αυτές αιτίες όσο θα υφίστανται θα τροφοδοτούν το Φρον Νασιονάλ μέχρι να ανεβεί στην εξουσία {ίσως πολύ πιο σύντομα απ'ότι φανταζόμαστε}.Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί σε πολλές Ευρωπαικές χώρες με παρόμοιες συνθήκες.Όποιος χτυπάει το Φρον Νασιονάλ είναι σαν να χτυπάει το θερμόμετρο αντί την ασθένεια που προκαλεί τον πυρετό ...και ο νοών νοείτω...Περαστικά μας.