ΥΠΟΙΚ: Κάντε τη φορολογική δήλωση, δείξτε κοινωνική αλληλεγγύη

ΥΠΟΙΚ: Κάντε τη φορολογική δήλωση, δείξτε κοινωνική αλληλεγγύη Facebook Twitter
2

Με μια ανακοίνωση με την οποία επικαλείται την κοινωνική αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες και με μια έμμεση απειλή για απώλεια του κοινωνικού μερίσματος, επιχειρεί το υπ. Οικονομικών να πείσει τους Έλληνες να υποβάλουν φορολογική δήλωση.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει τη Δευτέρα αλλά μέχρι στιγμής δήλωση έχουν υποβάλει περίπου οι μισοί φορολογούμενοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τους Έλληνες φορολογούμενους να σπεύσουν και να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι την υπάρχουσα προθεσμία της 30ης Ιουνίου δείχνοντας αίσθημα φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος με τα στοιχεία για το 2013, όπως και στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος».

Χθες, Δευτέρα, υποβλήθηκαν 146.000 δηλώσεις που είναι και ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός δηλώσεων και το TAXIS. Συνολικά έχουν υποβληθεί περί τα 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις.

Οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του ΤΑXIS είναι:

·        Μέχρι τις 9.30 το πρωί

·        Από τις 14.00 μέχρι τις 17.00

·        Μετά τις 21.30 το βράδυ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια