«Οι πλούσιοι στη φυλακή παραγγέλνουν χαβιάρι»

«Οι πλούσιοι στη φυλακή παραγγέλνουν χαβιάρι» Facebook Twitter
3

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του αρχιφύλακα του Νοσοκομείου Φυλακών Αντώνη Αραβαντινού στην Ειδική Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής για τον άνετο βίο των διάσημων κρατουμένων του Κορυδαλλού.
"Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε», είπε ο κ. Αραβαντινός για να συμπληρώσει: «Άμα πάθει κάτι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ή ο Λάκης Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε. Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;".


Η κατάθεση του στην επιτροπή προκάλεσε τις αντιδράσεις των μελών της, όπως της κ. Τζάκρη που του είπε να μην πηγαίνει εκεί για να κάνει διαπιστώσεις, ρωτώντας: "Ποιο είναι το σύστημα που επιτρέπει στους πλούσιους να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα των φυλακών;"


Ο κ. Αραβαντινός όμως υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σωφρονιστικό σύστημα και ότι στη φυλακή μένουν όσοι θέλουν. «Και όσοι αποφασίζουν να φύγουν, φεύγουν όποτε θέλουν με οποιοδήποτε μέσο, ελικόπτερα, αυτοκίνητα».
Μάλιστα, όπως είπε, το ότι έχει καιρό να γίνει απόδραση από τη φυλακή, είναι «γιατί εκεί μέσα βρίσκουν ένα κομμάτι ψωμί».


«Επιπλέον, δεν υπάρχει σωφρονισμός. Δεν μπορεί ο σωφρονισμός να είναι μία διαδικασία επιβολής ή καταστολής", είπε ο αρχιφύλακας.

Σημείωσε ακόμη ότι τα πράγματα στις φυλακές είναι τραγικά και πως την πληρώνουν οι Ελληνες κρατούμενοι. "Φοβόμαστε και εμείς από αυτά που συμβαίνουν μέσα στις φυλακές, όταν ακούμε κάθε μέρα να μας φωνάζουν κρατούμενοι γαμώ την Ελλάδα σας. Η κατάσταση είναι τραγική, δεν πάει άλλο", ανέφερε, επισημαίνοντας ότι στις φυλακές είναι σε εξέλιξη ένας βίαιος εποικισμός από το αλλοδαπό στοιχείο.

Τις ίδιες καταγγελίες είχε κάνει ο κ. Αραβαντινός -που είναι από τους παλαιούς "σταρ" του σωφρονιστικού συστήματος και με βαριά ιστορία,- πριν από 5 περίπου μήνες σε συνέντευξη του στο περιοδικό Crash.

Tην περασμένη εβδομάδα είχε συλληφθεί μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο του για παράνομη οπλοφορία. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Κι εγώ φίλοι μου, άν ήμουν "μέσα" θα είχα φορτίσει με περισσότερο ειδικό βάρος και νοήματα και φρού φρού κι αρώματα τις λέξεις "λεφτεριά", κλειδαριά, λουκέτο, μπάρες, "κολαστήριο ψυχώνε και σωμάτωνε" και θα τραγουδούσα Ακη Πάνου με δάκρυα στα μάτια.Το χαβιάρι, όμως, πού ακριβώς κολλάει - εκτός άν κι εσείς δίνετε βαθύτερο νόημα στις "μικρές πολυτέλειες" σάν αντιδιαστολή των "μεγάλων πολυτελειών της φυλακής" που πονάνε λιγουλάκι. Σ'αυτή την περίπτωση εγώ θα προτιμούσα το βούτυρο (πάντα ακριβής μάρκας φυσικά).
Συγνωμη αν μπορει καποιος ετσι απλα να παραγγειλει απο τον Σκλαβενιτη, τι τον εμποδιζει να φερει ναρκωτικα, οπλα, κινητα κλπ στις φυλακες? Πως ακριβως επιτρεπεται αυτο το πραγμα ειλικρινα δε μπορω να το καταλαβω...