Ξεκινά σήμερα η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ξεκινά σήμερα η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
1

Ξεκινά σήμερα στην Ουαλία η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ μέσα στο κλίμα της έντασης και της πόλωσης που δημιουργούν οι κινήσεις και οι χειρισμοί της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση.

Οι 60 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων-ανάμεσα τους και ο Αντώνης Σαμαράς- θα συζητήσουν και άλλες παγκόσμιες προκλήσεις όπως οι φανατικοί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και Συρία.

Οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τη δημιουργία συνασπισμού για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.

Πάντως τις συζητήσεις θα ανοίξει το ζήτημα της Ουκρανίας με την πρώτη συνάντηση σε αυτό το πλαίσιο του ουκρανού προέδρου Ποροσένκο με τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ η Ε.Ε. απειλέι με νέες κυρώσεις τη Μόσχα που επανασχεδιάζει το αμυντικό της δόγμα με βάση τα νέα δεδομένα, η Γαλλία ανακοίνωσε την αναστολή της παράδοσης στη Ρωσία ενός πολεμικού πλοίου τύπου Mistral.

Η απόφαση αυτή θα κάνει το Παρίσι να χάσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ αλλά όπως δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός άμυνας, Γιούρι Μπορίσοφ η εξέλιξη είναι «προφανώς δυσάρεστη» και για τη Ρωσία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Επειδή είδα φωτογραφίες της συνόδου, μου έμοιαζε περισσότερο με εμποροπανήγυρη όπλων, παρά με σύνοδο κορυφής (βλ. Eurofighter έξω από το κτίριο και το ScoutSV της General Dynamics). Άλλωστε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είπε ξεκάθαρα στις χώρες μέλη: "Αυξηστε τις αμυντικές σας δαπάνες γιατί έχουμε νέο μπαμπούλα, την Ρωσία". Κατά τα άλλα, διάβασα ότι ο τελετάρχης και ο Cameron αποκάλεσαν τον Σκοπιανό, πρόεδρο της "Μακεδονίας" (αν αληθεύει, θα έχουμε κανένα διάβημα από ΥΠΕΞ;) και τέλος, την εδώ και 40 χρόνια εισβολή στην Κύπρο ακόμα την έχουμε ακόμα στον πάγο. Αυτά από Ουαλία.