iPhone 6 στην Ελλάδα - Πότε και πόσο;

iPhone 6 στην Ελλάδα - Πότε και πόσο; Facebook Twitter
27

Πριν τέσσερις ημέρες, που έκλεισα τα 40, οι γονείς μου που, ως τυπικοί εκπρόσωποι της γενιάς των 60 και βάλε, δεν έχουν πολλά πάρε-δώσε με την τεχνολογία, μου έκαναν ένα "μεγάλο δώρο" που -και καλά- ανταποκρίνεται σε αυτή την ηλικία-ορόσημο· το *καινούριο* iPhone!

Έχοντας αποκλείσει από καιρό -λόγω οικονομικής στενότητος- κάθε πιθανότητα απόκτησης νέου smartphone, και δη Apple, κράτησα με τρεμάμενα από χαρμολύπη χέρια τη λευκή συσκευασία του jesus-phone. Στην επιφάνειά του φιγουράριζε με embossed γράμματα το μοντέλο: iPhone 5S.

Έτρεξα -με ενοχές- στο κατάστημα αγοράς με την ελπίδα ότι θα έπαιρναν πίσω τη συσκευή και θα μου έδιναν κάποιο πιστωτικό κουπόνι διάρκειας 'Χ' μηνών ώστε, όταν θα ήταν διαθέσιμο το iPhone 6, να μπορώ να αποκτήσω το πραγματικά "καινούριο iPhone", που επρόκειτο να ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες σε 3 ημέρες.

 

- Τα Χριστούγεννα θα έρθει, φίλε. Το πιστωτικό μας έχει διάρκεια ένα μήνα.

- Και πόσο θα κοστίζει;

- 830 ευρώ, στάνταρ, είπε, και μου έδειξε το μυαλό του με το δείκτη του, σαν να μου έλεγε 'θυμήσου τα λόγια μου'.

Έφυγα κρατώντας το πανάκριβο κουτάκι, έχοντας τουλάχιστον ένα καλό λόγο να το ξετυλίξω.

Bigger than bigger, και από άποψη τιμής

Από εχθές, λοιπόν, δύο πάροχοι (Vodafone και Cosmote) με ένα συγκεχυμένο δελτίο τύπου, αφήνουν να εννοηθεί, ότι η συσκευή θα είναι στις προθήκες των καταστημάτων, στις αρχές Οκτωβρίου («αναμένονται σύντομα»), αφού "η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στο αμέσως επόμενο κύμα χωρών που θα ακολουθήσουν μετά το αρχικό λανσάρισμα στις 19 Σεπτεμβρίου."

Οι τιμές για τα δύο μοντέλα, σύμφωνα με την σημερινή ειδησεογραφία, θα ανέρχονται σε:

- iPhone 6 (16GB, οθόνη 4,7 ιντσών) 80-100 ευρώ πιο ακριβό από την τρέχουσα τιμή του "βασικού" iPhone 5S (739 ευρώ, τελική) ήτοι, 840-860 ευρώ, χωρίς συμβόλαιο και 

- iPhone 6 Plus (16GB, οθόνη 5,5 ιντσών) 150-200 ευρώ παραπάνω από το 'βασικό' iPhone 5S. Ήτοι 889 - 939 ευρώ, χωρίς συμβόλαιο. 

 

Υπενθυμίζω. Μιλάμε πάντα για μια τιμή κατά προσέγγιση και το κυριότερο, μιλάμε για τις βασικές εκδόσεις των 16 GB. Πράγμα που σημαίνει ότι οι εκδόσεις (και των δύο βερσίον) με μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους  (64,128GB) θα αγγίζουν ή και θα ξεπερνούν τα 1000 ευρώ, χωρίς συμβόλαιο, εάν ευσταθούν τα άνωθι.

 

Ξαναπέρασα από το κατάστημα πριν λίγο, βρήκα τον πωλητή που, μάλλον βαρεμένος, με απέτρεψε από το να κάνω την αλλαγή του 5S με ένα πιστωτικό κουπόνι και του είπα:

- Μπορεί στην ημερομηνία να μην το είχες αλλά έπεσες μέσα στην τιμή!

Με κοίταξε χαμογελαστός και μου έδειξε και πάλι με το δείκτη του το μυαλό του. 

+ Bonus Δείτε παρακάτω τις αναφορές στην Apple και το iPhone, στο Twitter, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το event αποκάλυψης της συσκευής, την περασμένη Τρίτη, ανά γεωγραφική περιοχή (αφήστε το animation να παίξει μέχρι τέλους)

 

Τech & Science
27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Τech & Science / Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο του πλάσματος αίματος σε βρέφη, καθιστώντας εφικτό για τους γιατρούς να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια ασθενειών και να παρέχουν έγκαιρες θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τech & Science / Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τα δεδομένα μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να αποσυνδέσουν την επίδραση του θηλασμού στο μικροβίωμα του βρέφους από μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων
LIFO NEWSROOM
Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM