Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος της Βουλής υψώνει τον Ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου

Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος της Βουλής υψώνει τον Ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου Facebook Twitter
21

 

Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος της Βουλής υψώνει τον Ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου Facebook Twitter

Με πόζες στις οποίες κρατά τη σημαία με το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας συνοδεύτηκε η «κατάκτηση» της κορυφής του Ολύμπου από τον πρώην υπ. Εξωτερικών των Σκοπίων και νυν αντιπρόεδρο της Βουλής. Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Ο πολιτικός από τη ΦΥΡΟΜ φωτογραφήθηκε με τη σημαία και στη συνέχεια ανέβασε τις φωτογραφίες στο Facebook. Σήμερα Δευτέρα οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Vest, με τον τίτλο «Ο Μιλόλοσκι κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα ανέφερε: «Έπειτα από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».

Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος της Βουλής υψώνει τον Ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου Facebook Twitter

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι κόλλησε στο ορεινό καταφύγιο και αυτοκόλλητο  με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στον πίνακα ανακοινώσεων, όπου υπάρχουν αυτοκόλλητα και από άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Αθηνών - Σκοπίων του 1995, οι πολίτες της πΓΔΜ δεσμεύονται να μην κάνουν χρήση του Ήλιου της Βεργίνας.

Ειρωνική απάντηση έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών

 

«Ευχαριστούμε τον κ. Μιλόσοσκι που επισκέφθηκε τη χώρα μας, προκειμένου να φωτογραφεί, εντός της Ελλάδας, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ένα ελληνικό εθνικό σύμβολο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας.

Υπενθυμίζει μάλιστα, σε φιλικό ύφος, στον σκοπιανό αξιωματούχο πως η Ενδιάμεση Συμφωνία απαγορεύει κάθε χρήση του δεκαεξάκτινου συμβόλου από την ΠΓΔΜ.

«Οι προκλήσεις μπορεί να δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό, αλλά δεν βοηθούν κανέναν. Και σίγουρα όχι την πΓΔΜ και το λαό της», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

 

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Πολιτική / Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Η προστασία της παιδικής ψυχής είναι αυτονόητη υποχρέωση της κοινωνίας, είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και τις ευθύνες των εταιρειών 
LIFO NEWSROOM
Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

LiFO politics / Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

Η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Άρη Δημοκίδη και τον Γιάννη Παντελάκη για τα πολυσυζητημένα γεγονότα και πρόσωπα μιας χρονιάς που τα είχε όλα: από εκλογές και ανασχηματισμούς μέχρι απρόσμενες διαγραφές και επεισοδιακές καθαιρέσεις.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πολιτική / ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισαν ότι τα σύνορα στην περιοχή είναι ευρωπαϊκά και υπογράμμισαν πως το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω κοινής δήλωσης που συνυπέγραψαν η Ελλάδα, η Αυστρία και η Κύπρος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείριση και την προστασία των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων φυσικών κατασκευών
LIFO NEWSROOM
Ζέττα Μακρή: «Οι μαθητές με τη χρήση του 10% θα δίνουν Πανελλήνιες τον Σεπτέμβρη»

Πολιτική / Σκέψεις για Πανελλήνιες και τον Σεπτέμβριο με τη χρήση του 10%, σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή

Η νέα πρόταση για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου βρίσκεται υπό συζήτηση, ενώ οι αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Προς simonk, Ναι,ισχύει αυτό με τους ορειβάτες και τις σημαίες τους,αλλά μην ξεχνάς πως οι χώρες που ανέφερες δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος μας,ενώ τα Σκόπια έχουν. Επίσης,οι χώρες αυτές δεν παραχαράσσουν και,κατόπιν,δεν οικειοποιούνταιτην ιστορία μας,όπως οι σκοπιανοί!Εδώ είναι η διααφορά και το πρόβλημα!!
Ωστε ενας Σκοπιανος πολιτικος φωτογραφηθηκε στην κορυφη του Ολυμπου με σημαιες των Σκοπιων και το 16κτινο μακεδονικο εμβλημα.Και μετα ανεβασε τις φωτογραφιες στο facebook,ωστε να αναδημοσιευουν στον Σκοπιανο τυπο και να διασφαλισει την προβολη του.Πρωτοτυπο,εξυπνο,και μαλλον αποτελεσματικο.Για τις επιδιωξεις του ιδιου,φυσικα !Τι μας "παραξενεψε",δηλαδη ; Οτι ενας σκοπιανος πολιτικος επιδιωκει την "εκ του ασφαλους"δημοσια προβολη του στη χωρα του,οπου το χαρτι του υπερεθνικισμου εξασφαλιζει την "αναρριχηση"στην εξουσια εδω και και μια,τουλαχιστον δεκαετια ; Και,μαλιστα, το πραττει χωρις να εκθεσει εαυτον στον παραμικρο κινδυνο,αφου δεν διεπραξε καμμια παρανομια.Και εμεις ,αναστατωμενοι,"πεφτουμε απο τα συννεφα"! Και αντιδρουμε σπασμωδικα και,περιπου, υστερικα.Διοτι καταναλωνουμε ακριτα(;) οποιαδηποτε ενεργεια "εντυπωσιασμου"προερχεται οχι ,εστω,απο τα Σκοπια,ως "κρατικη"οντοτητα,αλλα απο καθε μεμονωμενο πολιτικο τυχοδιωκτη της χωρας αυτης ! Και νομιζουμε οτι κατι κανουμε ! Ενω το μονον που πετυχαινουμε ειναι να αυξησουμε την διαφημιση του ατομου αυτου,και,εμμεσα,των Σκοπιων,αφου τα δημοσιευματα του ΔΙΚΟΥ μας τυπου θα αναπαραχθουν,οχι μονον στα Σκοπια,αλλα διεθνως.Η γεωπολιτικη,τα διακρατικα προβληματα ,και,κυριως,τα εθνικα θεματα ,δεν αντιμετωπιζονται ετσι.Μεσω κραυγων αγανακτησεως και τηλεοπτικων show.Χρηζουν πολυ σοβαροτερης αντιμετωπισης,σχεδιασμου σε βαθος χρονου,συνεπεια σε επιδιωξεις,προσεκτικες και αποφαιστικες κινησεις, και δεξιοτεχνικους χειρισμους.Απο πλευρας κρατους.Εσεις τι καταλαβαινετε ; Οτι στους τομεις αυτους η χωρα μας τις τελευταιες δεκαετιες εχει βαθμολογηθει με αριστα ; Η εχει παρει κατω απο την βαση ;
Κρίμα λίγο πιο πίσω να πατούσε και θα έμενα για πάντα στον Όλυμπο.Η σημαία εν τω μεταξύ ελληνική είναι (της μακεδονίας), τόσο βλάκας είναι που δεν πήρε την ψευτοσημαία τους!Αλλά δεν φταίει κανένας άλλος, αλλά εμείς που τους επιτρέψαμε τόσα χρόνια να κάνουν ό,τι θέλουν και δεν είχαμε μια δυνατή εξωτερική πολιτική. Όλοι τους λένε Μακεδόνες πια.
Ο Άνθρωπος έκανε ότι κάνουν όλες οι ορειβατικές ομάδες του κόσμου όταν πατούν κορυφή σε ξένο κράτος. Φωτογραφίζονται με την σημαία της χώρας τους. Τώρα αν μας αρέσει η σημαία της FYROM είναι άλλο θέμα και δεν έχει να κάνει με την συγκεκριμένη κίνηση. Υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίεςστον Μύτικα με γερμανικές, πολωνικές, σερβικές, γαλλικές κλπ σημαίες. Εκεί δεν έχουμε πρόβλημα;
Μ' αυτές τις ανοησίες έχουν καταντήσει έτσι τα Βαλκάνια. Η FYROM είναι το βασίλειο του kitch-εθνικισμού. Τα Βαλκάνια χρειάζονται αυτή τη στιγμή lgbt rights περισσότερο από οτιδήποτε άλλο! Πολιτικοί τέτοιου επιπέδου άσε, ολοκλήρωσαν την "προσφορά" τους. Ε;
Συγνώμη, DimitrisT, σας διαβάζω και χαίρομαι με το σοβαρό και συγκροτημένο των τοποθετήσεών σας, αλλά πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τη σύνδεση του άρθρου με τα lgbt δικαιώματα.
Δεν το θεωρώ καν προκλητικό. Μόνο τραγικά απεγνωσμένη κίνηση. Να μπείς στην χώρα που υποθέτεις ότι σου σφετερίστηκε την ονομασία της δικής σου χώρας, να ανέβεις σε ένα βουνό που έχει την σημασία του και την ιστορία του και να υψώσεις μια σημαία της χώρας σου. Και; Τι πέτυχες; Τι περιμένεις; Απο την άλλη, λυπάμαι που ένας τέτοιος άνθρωπος κατέχει τέτοια θέση και μάλιστα παρά τω πρωθυπουργώ. Όχι ότι ο Γκρουέφσκι είναι σοβαρή πολιτική προσωπικότητα έχοντας γεμίσει ακόμα και τα στενάκια των Σκοπίων με Βουκεφάλες αλλά και πάλι, είναι λυπηρό. Σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει την προπαγάνδα απο την καθαρή ηλιθιότητα.
Συμφωνώ με αυτά που λες, μόνο μια διόρθωση: Δεν ύψωσε τη σημαία της χώρας του.Η σημαία της FYROM είναι αυτή http://goo.gl/WQb8v1 ( εμένα μου θυμίζει περισσότερο ένδειξη για προσοχή πυρηνικά). Σήκωσε σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας http://goo.gl/Oa0B8g
τι είναι αυτο το «ΦΥΡΟΜ» του τίτλου πάλι;αν θέλουμε να επιμένουμε να λέμε μία χώρα με ένα όνομα, ενώ όλος ο υπόλοιπος κόσμος έχει υιοθετήσει ένα άλλο, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να την αποκαλούμε με κάτι που να βγάζει και ένα νόημα, πχ πΓΔΜ ή έστω FYROM.
delusion φαίνεται ότι σε πολύ κόσμο αρέσει το "ΦΥΡΟΜ" πάντως. Οπότε έχω κι άλλες ιδέες:μπορούμε να λέμε ΟΥ.Σ.Α. τις Η.Π.Α., ΟΥ.Σ.Σ.Ρ. (ή και ΨΨΨΠ) την ΕΣΣΔ καθώς επίσης ΙΜΦ το ΔΝΤ και ΟΥ.Ν. τον ΟΗΕ.Γενικώς, το να λέμε μια χώρα με ένα ανύπαρκτο όνομα, θα βοηθήσει πάρα πολύ τη θέση της Ελλάδας στη διεκδίκηση της μη χρήσης του όρου Μακεδονία.. Ότι να'ναι.
Με την ίδια λογική Ο Μ.Αλέξανδρος είναι Σλάβος ΠΓΔΜνιώτης, ο Αριστοτέλης ο δάσκαλος του, Σκοπιανός με καταγωγή απ'το Πόγραδετς κ.ο.κ. επειδή "έτσι λένε όλοι".