Βασικός μισθός 586 ευρώ και στο δημόσιο

Βασικός μισθός 586 ευρώ και στο δημόσιο Facebook Twitter
10

Σχέδιο που ανατρέπει το μισθολογικό καθεστώς των νέων υπαλλήλων στο δημόσιο παρουσίασε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προαναγγέλλοντας μισθούς ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα προωθείται η κατάργηση της μονιμότητας.

Συγκεκριμένα όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ οι εισαγωγικοί μισθοί θα διαμορφώνονται:

Στα 586,08 ευρώ για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού.  

Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα 639,35 ευρώ

Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ στα 749,70 ευρώ

Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ στα 787,40 ευρώ

Ταυτόχρονα η θέση στο δημόσιο δεν θα είναι πλέον μόνιμη αλλά ο εργαζόμενος θα περνάει για δύο χρόνια από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος κριθεί κατάλληλος τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπεται από το σχετικό μισθολόγιο.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Πως ειναι καταργηση της μονιμοτητας αυτο; Για τα δυο πρωτα χρονια μονο; Γιατι οχι να γινεται συνεχεια αξιολογηση καθε δυο χρονια και να υπαρχει η δυνατοτητα απολυσης;;Παλι μισες δουλειες απο την και καλα δεξια κυβερνηση του τοπου. Δουλευομαστε μου φαινεται γιατι καποιοι φοβουνται το πολιτικο κοστος.
δε φαγωνομαστε μεταξυ μας για συναισθηματικους λογους αλλα για ταξικους. οι φοροι μας ειναι οι μισθοι των ΔΥ οσο κι αν αυτους τους βολευει να πιστευουμε οτι τα λεφτα πεφτουν απο τον ουρανο ή οτι μονο οι εφοπλιστες θα επρεπε να φορολογούνται.
επιτέλους. εξίσωση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Κανονικά βέβαια, θα έπρεπε να αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα για να φτάσουν τους αντίστοιχους του δημοσίου κι όχι το αντίθετο, αλλά με τους κυβερνώντες που μας αξίζουν αυτά είναι λεπτομέρειες. τουλάχιστον καταργείται η μονιμότητα.
ναι γιατί η μονιμότητα είναι το καρκίνωμα ε? η εργασιακή ανασφάλεια δηλαδή είναι το ζητούμενο της ανθρωπότητας και επιτέλους το κατακτά.Ζήσε εσύ με 586 ευρώ
Α, ωραία: η κυβέρνηση ανακάλυψε πάλι την πυρίτιδα!1ον. Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας εδώ και πάρα πολλά χρόνια προβλέπει περίοδο δοκιμής για τον νεοδιόριστο υπάλληλο. Αφού δοκιμαστεί για δύο χρόνια, οφείλει να περάσει υποχρεωτικά από σεμινάρια δημόσιας διοίκησης και στη συνέχεια, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του προϊστάμενου και του υπηρεσιακού συμβουλίου, γίνεται μόνιμος.2ον. Ποιος θα κρίνει την ικανότητα του υπαλλήλου; Τα όργανα που την έκριναν ως σήμερα; Πόσο διαφανής θα είναι η διαδικασία; Με ποια κριτήρια θα θεωρείται ότι πρέπει να απολυθεί και με ποια κριτήρια θα επιλέγεται ο αντικαταστάτης; Θα συνεχίσει το "φύγε εσύ έλα εσύ" της κομματοκρατίας; Να θυμίσω ότι με τους καινούριους νόμους τους προϊσταμένους τους διορίζει ο υπουργός, ώσπου να συγκροτηθούν τα αρμόδια συμβούλια. Ζήσε Μάη μου, δηλαδή.