Υπόθεση νεκροφάνειας το περιστατικό με τη γυναίκα που θάφτηκε ζωντανή στη Θεσσαλονίκη;

Υπόθεση νεκροφάνειας το περιστατικό με τη γυναίκα που θάφτηκε ζωντανή στη Θεσσαλονίκη; Facebook Twitter
6

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών η 49χρονη γυναίκα θάφτηκε ζωντανή με αποτέλεσμα να βρει βασανιστικό θάνατο από ασφυξία μέσα στο φέρετρό της. Όπως υποστηρίζουν συγγενείς της, η γυναίκα ξύπνησε από το κώμα και πέθανε λίγη ώρα μετά την κηδεία της που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο νεκροταφείο της Περαίας. Η υπόθεση που από χθες συγκλονίζει όλη την Ελλάδα ερευνάται από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης ενώ την απάντηση στο μυστήριο αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα ανέφερε η γιατρός του ΕΚΑΒ Χρυσή Ματσικούδη, που βρέθηκε στο σημείο για να εξετάσει τη σορό η 49χρονη είχε νεκρική ακαμψία. Μιλώντας στο Mega υπογράμμισε κατηγορηματικά πως οι ισχυρισμοί των συγγενών είναι αδύνατοι "Εγώ δεν το πιστεύω. Η γυναίκα ήταν καρκινοπαθής τελικού σταδίου και την περιμέναμε να πεθάνει. Ο θάνατός της πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο". Σύμφωνα με την προσωπική της άποψη, η εκδοχή της νεκροφάνειας δεν μπορεί να ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά παραμένει επιφυλακτική μέχρι να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση.

Οι λεπτομέρειες τών όσων καταγγέλονται από τους συγγενείς της 49χρονης αναφέρουν πως μετά την εκταφή η γυναίκα βρέθηκε με τα μάτια και το στόμα ανοιχτά και τα χέρια σε διαφορετική θέση. 

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Νίκος Ψιλάκης, ο σημαντικότερος καταγραφέας της κρητικής διατροφής

Ελλάδα / Πέθανε ο Νίκος Ψιλάκης, ο σημαντικότερος καταγραφέας της κρητικής διατροφής

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών - Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
Αμπελόκηποι: Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής παρέα νεαρών πρώην φοιτητών στο Πολυτεχνείο Πάτρας

Ελλάδα / Αμπελόκηποι: Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής παρέα νεαρών πρώην φοιτητών στο Πολυτεχνείο Πάτρας

Τι γνωρίζουμε για το θύμα έκρηξης - Κατασχέθηκαν περούκες και μάσκες από την Αντιτρομοκρατική - Τι αναζητά η Αντιτρομοκρατική για την παρά από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Το βακτήριο «λεγιονέλλα» εντοπίστηκε στο νερό της φοιτητικής εστίας του ΕΚΠΑ

Ελλάδα / Το βακτήριο λεγιονέλλα εντοπίστηκε στο νερό της φοιτητικής εστίας του ΕΚΠΑ

Ο σύλλογος προειδοποιεί τους φοιτητές να αποφύγουν τη χρήση ζεστού νερού μέχρι νεωτέρας - Το βακτήριο μπορεί να μεταδοθεί και μέσω του ντους και προκαλεί σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μάλλον η Effie Antoniadi έχει δίκιο. Καθε γραφείο κηδειών στην Αμερική, εκτός του ότι μοιάζει με παλάτι, είναι ένα μίγμα από μικρό αλλά, καλά οργανωμένο νεκροτομείο, ναίδριο (για κάθε θρησκεία) και σάλα που έρχονται οι συγγενείς γιά να αποχαιρετήσουν τον νεκρό. Οσοι δεν επιθυμούν να κάνουν την νεκρώσιμη ακολουθία σε ναό, την κάνουν εκεί και μετά ή πάνε γιά το νεκροταφείο ή πάνε γιά την αποτέφρωση που κρατά περίπου δέκα λεπτά μέχρι να φέρουν τις στάχτες στους συγγενείς. Μερικά, όχι όλα τα γραφεία, έχουν δικό τους αποτεφρωτήριο. Αν όμως η σορός πρέπει να ταξιδέψει γιά άλλη χώρα ή πολιτεία, η ολική ταρίχευση είναι αναγκαία. Δηλαδή, στο υπόγειο του γραφείου όταν φέρνουν την σορό από το νοσοκομείο ( Ο νεκρός δεν ετοιμάζεται γιά ταφή προερχόμενος απο το σπίτι του επειδή εκεί απεβίωσε. Πρέπει να κληθεί η αστυνομία που θα την ακολουθήσει το ασθενοφόρο και θα μεταφερθεί η σορός σε κάποιο νοσοκομείο που θα πιστοποιήσει τον θάνατο. Σε περίπτωση που το σώμα είναι κατακρεουργημένο από ατύχημα, αντί του ασθενοφόρου έρχεται το ανάλογο του νεκροτομείου της πόλης. Εκεί, πρέπει να διαλευκανθούν τα αίτια κλπ. κλπ.) αφαιρούν με αντλία- ένεση πάχους βελόνας 2 περίπου εκατοστών και μήκους περίπου μισού μέτρου, όλα τα υγρά καί το αίμα από το σώμα, περνώντας την ἐνεση απο το στομάχι καί με μιά άλλη βελόνα διαχἐουν το υγρό που διατηρεί το σώμα αναλίωτο γιά πολλές μέρες. Δεν είναι σαν την ταρίχευση των Φαραὠ, διότι πρέπει να επιτρέψουν την φυσική σύψη στον τάφο. Κατόπιν, καλωπίζουν το σώμα με κούρεμα, ξύρισμα γιά ανδρες, full make-up και manicure γιά όλους και το ντύσιμο, όπου το κοστούμι ή το φόρεμα δεν το φορούν στον νεκρό αλλά, είναι κομμένο καί το περνούν απο πάνω, λόγω της αναμενόμενης ακαμψίας. Το αυτό κάνουν με τα παπούτσια. Δεν φαίνονται τα τακούνια που δεν υπάρχουν και είναι αρίστης ποιότητος δέρμα αλλά, είναι κάτι σαν παντόφλα. Οπότε, νεκροφάνεια στην Αμερική, κάπως...χλωμό το βλέπουμε. Και μιάς και μιλάμε γιά γραφεία κηδειών, ας πουμε και το πόσο πληρώνονται οι ειδικοί γιά αφαίμαξη- ταρίχευση- καλωπισμό- ντύσιμο, που είναι συνήθως ένα άτομο γιά όλα αυτά μετά από πανεπιστημιακές σπουδές ενός έτους : $1800 ως αρχάριος μετά απο τις σπουδές και φτάνει τα $2600 με την απόκτηση πείρας. Μιλάμε γιά εβδομαδιαίο μισθό, ασφαλώς, χωρίς υπερωρίες μέχρι 5 νεκρούς την εβδομάδα. Δουλεύει ο ειδικός συνήθως όλη την νύχτα ώστε να μεταφέρουν την σορό το πρωί οι υπάλληλοι του γραφείου, στην μεγάλη σάλα. Ας υποθέσουμε πως κάθε γραφείο δέχεται περίπου 2 με 4 νεκρούς την εβδομάδα ολικό κόστος τελετής : Από $6500 η πλἐον οικονομική, ως και πάνω από $40000 αν πρόκειται γιά αερομεταφορά, φέρετρο από εξωτικό ξύλο, πάνω από 3 λιμουζίνες που δίνουν σε όλους, κλπ, κλπ, κλπ... Ζητώ συγνώμη αν σας έβαλα σε μακάβριες σκέψεις, αλλά, εδώ στην Αμερική αυτή η δουλειά είναι Big $$$$$...!
Είχα την εντύπωση ότι η διαδικασία της φροντίδας του σώματος από το γραφείο κηδειών είναι τέτοια που δεν θα επιβίωνε κάποιος,έστω κι αν από λάθος έφτανε ως εκεί ζωντανός...όχι?
αυτο που λες (ταριχευση) ειναι στην αμερικη. Απ'οσο ξερω στην ελλαδα δεν τα κανουν αυτα. Αλλα θα επρεπε να ειχανε σφηνωσει/κολλησει τα μελη και το στομα της γυναικας ωστε να μην ανοιγοκλεινε απο τις φυσικοτατες συσπασεις που κανει ο νεκρος. Κακο γραφειο κηδειων απλα.