Φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση της συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση της συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Facebook Twitter
7

Τη διακοπή της συνεδρίασης της συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, το πρωί της Πέμπτης, όταν μέσα στην αίθουσα εισήλθαν περίπου 30 φοιτητές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο tanea.gr, σημειώθηκε ένταση μεταξύ των φοιτητών και του πρύτανη, που ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, τονίζοντας ότι παρανόμως βρίσκονται στην αίθουσα.

Οι φοιτητές αρνήθηκαν να φύγουν και ο κ. Φορτσάκης διέκοψε τη συνεδρίαση, ενώ προειδοποίησε ότι θα καλέσει την αστυνομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φοιτητές δεν επέτρεπαν στον ίδιο και στα άλλα μέλη της συγκλήτου να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ο πρύτανης τόνισε στους φοιτητές ότι δεν πρόκειται να ξαναμπούν στην πρυτανεία και -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων.

Οι φοιτητές, που αντιδρούν στο θέμα της φύλαξης και του ελέγχου της εισόδου στο Πανεπιστήμιο, ζήτησαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της συγκλήτου που θα εξέταζε το ζήτημα, όπως και το θέμα των «αιώνιων» φοιτητών και της καθαριότητας.

Φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση της συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Facebook Twitter

Τα μέλη της Συγκλήτου παρέμειναν αποκλεισμένα επί περίπου μία ώρα στην αίθουσα, από τους φοιτητές που ζητούσαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση με το αίτημα να εκπροσωπηθούν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις.

Αντίθετα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ.Φορτσάκης, είχε ζητήσει να συμμετάσχουν ένας ή δύο φοιτητές προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους για τα διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

Τελικά, τόσο τα μέλη της συγκλήτου, όσο και οι φοιτητές αποχώρησαν από την πρυτανεία.

Δηλώσεις Λοβέρδου
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαλύει συνεδριάσεις συγκλήτων» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε, πρόκειται για μια στρέβλωση που θα τερματιστεί και στήριξε για ακόμη μια φορά τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ένταση πυροδοτήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, όταν οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν να ασφαλίσουν το ιστορικό κτίριο έπειτα από πληροφορίες ότι ομάδα φοιτητών σκόπευε να προχωρήσει σε κατάληψη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάθεση της φύλαξης των εγκαταστάσεων σε ιδιωτική εταιρεία. Οι πόρτες παρέμειναν κλειστές επί σειρά ημερών προκαλώντας την αντίδραση και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο κτίριο της πρυτανείας.

Σύστημα ελέγχου πρόσβασης


Η πρόθεση των πρυτανικών αρχών να εγκατασταθεί σύστημα ελέγχου πρόσβασης στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ όξυνε περαιτέρω το κλίμα, όπως και η καταγγελία του πρύτανη περί εισόδου τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρυτανεία χωρίς άδεια. Ομάδα φοιτητών προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου, η οποία και έληξε την περασμένη Πέμπτη, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης του Συγκλήτου.

Οι φοιτητές προγραμματίζουν για αύριο, Παρασκευή, στις 15:00 εκδήλωση στη Νομική Σχολή με τη συμμετοχή συνδικαλιστών (ΑΔΕΔΥ, ΟΔΠΤΕ, ΕΚΑ, ΠΟΣΔΕΠ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ, ΔΣΑ), διοικητικών υπάλληλων, φοιτητών και διδασκόντων του ΕΚΠΑ.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε η ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών

Ελλάδα / Ανακοινώθηκε η ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών

To έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) προβλέπει την αποκατάσταση των όψεων της εστίας και την ανακαίνιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των δωματίων, με ενσωμάτωση χώρων υγιεινής και πρόσβαση σε ΑΜΕΑ στους ορόφους των κοιτώνων.
LIFO NEWSROOM
Το κλειστό το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, οι άρρωστοι φαρμακοποιοί και ο υπουργός «κλειδαράς»

Ελλάδα / Το κλειστό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αλεξάνδρας, οι άρρωστοι φαρμακοποιοί και ο υπουργός «κλειδαράς»

Αναγκαστήκαμε να φέρουμε κλειδαρά, συγκεντρώσαμε τις συνταγές των ασθενών και όσο περιμέναμε, προσφέραμε καφέδες στους πολίτες, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Έχω τελειώσει ελληνικό ΑΕΙ. Για το μπάχαλο και τη βρώμα που επικρατεί, αλλά και για την ασυδοσία του οποιουδήποτε άσχετου ή σχετικού έμπαινε και έκανε ό,τι γούσταρε, δεν θα μιλήσω. Τα ξέρουμε.Θα πω λίγα και απλά για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπου συνέχισα τις σπουδές μου. Όποιος ήταν φοιτητής είχε μαγνητική κάρτα. Την περνούσε απ'το μηχάνημα και πήγαινε όπου ήθελε. Οπου του επιτρεπόταν ως φοιτητή. Όποιος δεν ήταν φοιτητής και ήθελε κάτι άλλο απευθυνόταν στον θυρωρό, έλεγε τι ήθελε, και αναλόγως ερχόταν κάποιος να τον υποδεχτεί ή του δινόταν με κάποιο τρόπο πρόσβαση εκεί που δικαιούτο, έδινε μια ταυτότητα και έμπαινε. Αναλόγως του πανεπιστημίου, την έπαιρνε μετά την καταγραφή ονόματος κλπ ή κατά την έξοδό του. Πού είναι το παράλογο;;;; Γιατί δηλαδή πρέπει να επιτρέπεται σε οποιονδήποτε άσχετο, ΜΗ φοιτητή, να μπαίνει και: να πουλάει ναρκωτικά, να κλέβει υλικό, να καταστρέφει βαμένους τοίχους με αφισοκόλληση για το κόμμα του κλπ κλπ. κλπ. Είναι αυτό λογικό; Σήμερα Επιτρέπεται. Γιατί πρέπει να επιτρέπεται; Αυτοί που το συποστηρίζουν το βρίσκουν λογικό;Άκουγα το πρωί στο ραδιόφωνο φοιτητή του έκτου έτους της Ιατρικής να διατείνεται ότι ποτέ δεν έχουν μπει μπαχαλάκηδες στα ελληνικά πανεπιστήμια και δεν έχουν κάνει ζημιές, και "πού τα είδατε αυτά", και "πέστε μου πότε έγινε κάτι τέτοιο". Τέτοια ανιστόρητα, φαιδρά και εξοργιστικά. Γιατί το πιο αποκαρδιωτικό είναι πως όλα αυτά τα λένε και τα κάνουν οι υποτίθεται μορφωμένοι πολίτες αυτής της κοινωνίας, οι φοιτητές, με πρόσβαση σε τεχνολογίες, σε πληροφορίες, στα media, με πρόσβαση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (μέσω Erasmus κλπ), άνθρωποι που κάποια στιγμή στη ζωή τους έδειξαν ωριμότητα, αυτοσυγκράτηση και κριτική σκέψη, προκειμένου να μπουν σ'αυτά τα -άθλια- πανεπιστήμια. Αυτά τα λένε οι υποτιθέμενοι "σκεπτόμενοι" και "μορφωμένοι". Και, δυστυχώς, "το μέλλον του τόπου". Δεν είναι η πλειοψηφία, αλλά σε αυτή τη χώρα κερδίζει όποιος φωνάζει περισσότερο, λαϊκίζει μέχρι αηδίας και τα κάνει γης μαδιάμ. Αυτό ζούμε, χρόνια τώρα.Τα κόμματα -και ορισμένα εξ αυτών περισσότερο από άλλα- έχουν ανυπολόγιστη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση, την οποία θρέφουν και πυροδοτούν, προσφέροντας ιδεολογική και ηθική κάλυψη.
Υπάρχει αναμφίβολα ένα ψιλομπάχαλο στα πανεπιστήμια και κάτι πρέπει να γίνει. Αλλά κι αυτός ο αθεόφοβος την άλλη φορά κλείδωσε μέσα στο κτίριο υπαλλήλους και φοιτητές, κάτι εντελώς παράνομο και απαράδεκτο για λόγους ασφαλείας. Και τέλος πάντων, ποιοι ήταν οι "ένας δυο φοιτητές" που μπορούσαν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση; Οι κολλητοί του; Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Μια φορά απαράδεκτες ορισμένες οργανώσεις φοιτητών (βάζω μέσα και τους ΔΑΠΗΤΕΣ μαζί με την εξωκοιν. αριστερά), δέκα φορές ο συγκεκριμένος πρύτανης που είναι και μεγάλος άνθρωπος.
1. "Ψιλομπάχαλο"; "ΨΙΛΟ-μπάχαλο"αν εκεί παρανόμως έπρεπε να καλέσει την αστυνομία. Αν το έκανε όμως, αν δρουσε βάσει του νόμου, θα γινόταν επανάσταση Ορδές συμπαραστατών θα μαζεύονταν απ'έξω. Φωτιά θα έβαζαν στο κτίριο. Γιατί έτσι έχουμε μάθει στην Ελλάδα. Δίκιο έχει ο ισχυρός. 3. Ποιοι θα ήταν οι ένας δύο φοιτητές; Οι εκπρόσωποί τους. Ας αποφάσιζαν οι ίδιοι. Τι διάολο; Με τόσο συνδικαλισμό δεν υπάρχιε ΕΝΑΣ εκπρόσωπος των φοιτητών; Έστω, δύο, ή μια πενταμελής ομάδα; Αλλά αυτοί ήταν εκατό νοματαίοι που δεν εκπροσωπούσαν κανέναν και μαζεύτηκαν για να διαλύσουν τη συνεδρίαση με το έτσι θέλω.
Ο πρυτανης εχει δικιο . Οι συγκεκριμενοι φοιτητες εχουν αδικο και ειδικα η συμπεριφορα τους στη συγκεκριμενη περιπτωση απλα δυσφημει το συνολο της φοιτητικης κοινοτητας . Εχοντας τελειωσει Ελληνικο ΑΕΙ , θελω να ελπιζω οτι μια μερα θα τα δω σοβαρα εκπαιδευτικα ιδρυματα ΧΩΡΙΣ κομματικες νεολαιες οποιασδηποτε παρατακης που ΔΕΝ προσφερουν απολυτως τιποτα