Τι θα γινόταν αν ο Μπομπ Ντίλαν, η Τζάνις Τζόπλιν και οι Λεντ Ζέπελιν έδιναν οντισιόν στο American Idol;

 Τι θα γινόταν αν ο Μπομπ Ντίλαν, η Τζάνις Τζόπλιν και οι Λεντ Ζέπελιν έδιναν οντισιόν στο American Idol; Facebook Twitter
3

Αν ο Dave Grohl τραγουδούσε για πρώτη φορά μπροστά σε κριτές του American Idol, θα περνούσε στην επόμενη φάση; Σύμφωνα με τον ίδιο, αποκλείεται.

«Ποιος μπορεί να πει αν κάποιος είναι καλός ή όχι; Μπορείτε να φανταστείτε τον Μπομπ Ντίλαν να τραγουδάει το "Blowin' in the Wind" σε αυτούς τους κριτές; «Συγνώμη, είναι κάπως ένρινο και κάπως επίπεδο. Επόμενος.»

Φέτος ο Dave Grohl έδωσε συνεντεύξεις και έκανε εμφανίσεις σε πολλές εκπομπές για να προωθήσει το Sound City, ένα ντοκιμαντέρ για το στούντιο στο Λος Άντζελες όπου οι Nirvana ηχογράφησαν το Nevermind. To Mάρτιο σε μια συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Sky της αεροπορικής εταιρείας Delta μίλησε για τα talent show μουσικής που παίζονται χρόνια στην τηλεόραση, αποδοκιμάζοντας τα με έντονο τρόπο. Το παρακάτω απόσπασμα είναι από τη συνέντευξη του Μαρτίου που έγινε πρόσφατα viral:

 Τι θα γινόταν αν ο Μπομπ Ντίλαν, η Τζάνις Τζόπλιν και οι Λεντ Ζέπελιν έδιναν οντισιόν στο American Idol; Facebook Twitter

«Αυτή η ταινία δεν έγινε για τους μεσήλικες κριτικούς μουσικής, έγινε για την κόρη μου. Ή για τον έφηβο που προσπαθεί να βρει πώς να φτιάξει μια μπάντα. Όταν σκέφτομαι τα παιδιά που βλέπουν τηλεοπτικά σόου όπως το American Idol ή το the Voice, μετά θα σκέφτονται "α, ΟΚ, έτσι γίνεσαι μουσικός, στέκεσαι στην ουρά για οχτώ ώρες μαζί με άλλους 800 σε ένα συνεδριακό κέντρο και μετά τραγουδάς όσο πιο καλά μπορείς μπροστά σε κάποιον και μετά σου λένε ότι δεν είσαι αρκετά καλός." Το φαντάζεσαι; Αυτό καταστρέφει την επόμενη γενιά μουσικών! Οι μουσικοί πρέπει να πάρουν μεταχειρισμένα ντραμς και να πάνε σε ένα γκαράζ και να παίζουν και να είναι χάλια. Και μετά να έρθουν οι φίλοι τους και να παίζουν επίσης χάλια. Και μετά να αρχίσουν να παίζουν και να διασκεδάζουν πιο πολύ από όσο έχουν διασκεδάσει ποτέ στη ζωή τους και ξαφνικά να γίνουν οι Nirvana. Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη με τους Nirvana. Κάτι παιδιά που είχαν κάτι σαραβαλιασμένες κιθάρες και συναντήθηκαν και άρχισαν να παίζουν μαλακίες με θόρυβο και έγιναν η μεγαλύτερη μπάντα στον κόσμο. Αυτό μπορεί να ξανασυμβεί! Δεν χρειάζεσαι ούτε υπολογιστή ούτε το ίντερνετ ούτε το Voice ή το American Idol.»

Αλήθεια, τι θα γινόταν αν ο Μπομπ Ντίλαν, η Τζάνις Τζόπλιν και οι Λεντ Ζέπελιν τραγουδούσαν στο American Idol; 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέζος, Μελέτης Ηλίας και Γκοτσόπουλος θυμούνται τα Χριστούγεννα που πέρασαν στον στρατό

TV & Media / Μπέζος, Μελέτης Ηλίας και Γκοτσόπουλος θυμούνται τα Χριστούγεννα που πέρασαν στον στρατό

Οι καλεσμένοι,  Γιάννης Μπέζος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τις εμπειρίες τους από τα χρόνια που υπηρέτησαν τη θητεία τους
LIFO NEWSROOM
Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

TV & Media / Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

«Ήταν πολύ μικρός το βράδυ που σκοτώθηκε ο φίλος του, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» - Aιχμές για το επιλεκτικό δημόσιο βήμα που συνοδεύεται από δημοσιογραφική επιείκεια σε άλλα πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
«Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Media / «Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Στην τελευταία του στήλη για την εφημερίδα ο επιφανής αρθρογράφος και κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας αναζητά την ελπίδα σε μια εποχή βαθιάς πικρίας και δυσαρέσκειας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Εξαιρετικό μουσικό ντοκιμαντέρ, από τα must-see των φίλων της ροκ.  Στο στούντιο αυτό που χρησιμοποιούσε αναλογική τεχνολογία έχουν ηχογραφήσει τεράστια συγκροτήματα όπως nirvana, kyuss, peppers, fleetwood mac, none inch nails, AM.  Η ταινία αναδεικνύει πώς η  ψηφιοποίηση έχει διευκολύνει την παραγωγή μουσικής από τη μια (το "ιδανικό", η απουσία λάθους επιτυγχάνεται πιο εύκολα ενώ παράλληλα είναι πιο οικονομική), αλλά από την άλλη εξαλείφει τον ανθρώπινο παράγοντα.