Διπλωματικό θρίλερ στην G20 - αποχωρεί ο Πούτιν

Διπλωματικό θρίλερ στην G20 - αποχωρεί ο Πούτιν Facebook Twitter
8

Η συμμετοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο G20 στην Αυστραλία είχε ιδιαίτερη βαρύτητα για την χώρα η οποία θρήνησε 38 πολίτες της στην κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysian Airlines στην Ουκρανία-περιστατικό για το οποίο η Ρωσία κατηγορείται για συνέργεια.

Ωστόσο η σημερινή εξέλιξη των εργασιών της συνόδου δεν ήταν ομαλή και ο Πούτιν βρέθηκε στο στόχαστρο αυστηρής κριτικής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκνευρισμός και οι πληροφορίες να τον θέλουν να αποχωρεί. Οι δυτικοί ηγέτες επανήλθαν με ακόμη μια προειδοποίηση για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία αν δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, γεγονός που επισκίασε τις συνομιλίες στη σύνοδο.

Ο Πούτιν δέχτηκε την κριτική πολλών ηγετών για τη στάση του Κρεμλίνου στην Ουκρανία με τα πυρά να είναι εντονότερα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ.

" Φαντάζομαι πως θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά ένα πράγμα έχω να σας πω. Πρέπει να αποχωρήσετε από την Ουκρανία." ήταν η φράση του Καναδού πρωθυπουργού που δυναμίτισε το κλίμα. Πληροφορίες που επικαλείται το Reuters αναφέρουν πως ο Πούτιν απάντησε με αρνητικό τρόπο στην πρόκληση. Λίγο αργότερα ο Ομπάμα ανέφερε στην ομιλία του πως η εμπλοκή της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί να τινάξει την παγκόσμια σταθερότητα και υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ είναι αντίθετες με τις τακτικές του Κρεμλίνου. Μετά το τέλος της συνόδου εκπρόσωπος της αποστολής του Πούτιν δήλωσε πως ο πρόεδρος δεν θα παραστεί στο αυριανό κλείσιμο της συνόδου και αποχωρεί εσπευσμένα για την Μόσχα.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Διεθνή / Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Περίπου ένα μήνα μετά το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των κέντρων κράτησης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «επαναπατρίζονται» στην Ιταλία δεκάδες αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ας ελπίσουμε να μην υποχωρήσει η διεθνής κοινότητα μπροστά σ αυτό τον χιτλερίσκο και να μην επ[αναλάβει τα λάθη που έκανε με τον αυθεντικό.
Το θεμα ειναι πως πολλοι δεν αντιλαμβανονται τα δεδομενα στην Ευρωπη. Μετα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο και την τραγικη εκβαση που ειχε για ολοκληρη την Ευρωπη, και οχι μονο, οι χωρες μοιραστηκαν στους δυτικους και στους Ρωσους με την προυποθεση πως καμια απο τις δυο δυναμεις δεν θα προσαρτησει μια τριτη χωρα χωρις την θεληση της. Ο Πουτιν βλεποντας πως η Ουκρανια φευγει απο τον κυκλο επιρροης της Ρωσιας προσαρτησε την Κριμαια με ενα δημοψηφισμα φαρσα με το προσχημα πως οι Ρωσοι κατοικοι της περιοχης κινδυνευουν απο τους φασιστες Ουκρανους (το σημερινο κοινοβουλιο της Ουκρανιας δεν περιεχει σχεδον κανεναν ακροδεξιο φασιστα). Αυτη η κινηση εσπασε μια αγραφη συμφωνια χρονων και αποσταθεροποιησε ολοκληρη την περιοχη. Τι επρεπε δηλαδη να κανει η Ε.Ε; Να κατσει και να πει χαλαλι η Κριμαια στον Πουτιν;
Στην Κριμαια η συντριπτικη πλειοψηφια ψηφισε προσχωρηση στο Russian Federation, οπως οι παλιοτερα με τις ευλογιες των αμερικανων οι αλβανοι στο Κοσοβο ψηφισαν αυτονομια. Τι δεν καταλαβαινεις...;
@LiberTΣυμφωνούμε σε πολλά σχόλια που γράφεις αλλά εδώ, έχω μια διαφορετική άποψη. Για να προλάβω για άλλη μια φορά σχόλια τρίτων για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, είμαι δεξιός και αγαπώ την πατρίδα μου και ΜΟΝΟ αδελφέ, δεν είμαι ούτε Putinoλάγνος, ούτε Αμερικανολάγνος αλλά από την άλλη, επέτρεψε μου να χαμογελάω ειρωνικά (όχι προς εσένα) όσον αφορά το "ήθος", και.. φιλανθρωπικές προθέσεις της "διεθνούς κοινότητας" (αυτή η Αυστραλία δε με το μεταναστευτικό παραδίδει.. μαθήματα ανθρωπισμού). Η ταύτιση-ταμπέλα όποιου δεν κουνάει-προσκυνάει Δυτικά σημαιάκια ότι είναι Κομμουνιστής, υμνητής του Putin ή Αναρχικός, είναι μια αφελής άποψη αγαπητέ. Η αλήθεια είναι, όσο παρωπίδες και να φοράει κάποιος, ότι η Διεθνής Κοινότητα είτε γυρνάει πλάτη, είτε κλείνει το ματάκι, είτε χώνει το δαχτυλάκι της εκεί που θέλει. Μην αναφέρω πρόσφατα παραδείγματα, το αίμα ακόμα δεν έχει στεγνώσει εκεί στην Μέση Ανατολή και μάλιστα ρέει ακόμα. Αυτά τα ολίγα, μην το κουράσουμε.
@Ikaros Προφανως εσυ φιλε μου δεν καταλαβαινεις ή μαλλον αγνοείς τα γεγονότα. Το δημοψήφισμα διεξηχθει βδομάδες πριν απο την προκαθορισμένη ημερομήνια που η ιδια η κυβερνηση της Ουκρανίας είχε ορίσει, υπο το βλεμα του Ρωσικου στρατού που είχε εγκατασταθεί στην περιοχή. Οποιαδήποτε μορφη διαμαρτυρίας απο Ουκρανούς πολίτες για την ενταξη της Κριμαίας στην Ρωσία καταπνίγονταν είτε απο τον στρατό είτε απο τους φανατικούς ρωσόφωνους που τραμπούκιζαν με πολύ βάρβαρο τρόπο τους συμπολίτες τους. Κατα την διάρκεια του δημοψηφίσματος δεν υπήρχε κανείς διεθνής παρατηρητής για να εξακριβώσει κατα πόσο η διαδικασία ψηφοφορίας ήταν νομίμη πέραν του Ρωσικου στρατού. Θές τωρα να μου πείς πως ένα τέτοιο δημοψήφισμα είναι νόμιμο; Είναι σαν να μου λές πως αύριο ο Τουρκικος στρατος μπουκάρει στην Θράκη, διεξάγει δημοψήφισμα μόνος του, πηγαίνουν όλοι οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι και ψηφίζουν υπέρ και στο τελός η Τουρκία μονομερώς προσαρτήζει την Θρακή. Και εμείς τι θα πούμε τότε; Πως η συντριπτικη πλειοψηφία των πολιτων της Θράκης ψήφισε υπέρ αρα δεχόμαστε το δημοψήφισμα;
Συμμετοχη στο δημοψηφισμα: 83%, ψηφισαν ναι στην ενσωματωση 93%. Πολυ υψηλα τα νουμερα για να μιλαμε οτι ηταν αποτελεσμα τραμπουκισμων... 'Ξεχνας' οτι η Κριμαια ανηκε παντα στη Ρωσια, κατοικειται στην μεγαλη πλειοψηφια απο Ρωσους οποτε το αποτελεσμα αναμενομενο. Σιγα μην καθονταν οι Ρωσοι της Κριμαιας να διοικουνται απο τα φασιστοειδη της ουκρανικης κυβερνησης... τρελλοι ηταν....? Μονο οι Ταταροι της Κριμαιας διαφωνησαν και βασικα απειχαν... και η Μοσχα βεβαια γι αυτο εκανε το δημοψηφισμα,, γιατι ηξερε οτι η μεγαλη πλειοψηφια ηταν ρωσοι και θα ψηφιζαν Ναι, ακριβως οπως και αμερικανοι ηξεραν οτι οι αλβανοι που ηταν η πλειοψηφια στο Κοσοβο θα ψηφιζαν αυτονομια (βλεπε ενσωματωση με Αλβανια σε λιγα χρονια, οταν αποφασισουν οτι τους συμφερει και ηρθε η ωρα...).