Guardian: «Δυσωδία φόβου από τις δηλώσεις του Αθανασίου»

Guardian: «Δυσωδία φόβου από τις δηλώσεις του Αθανασίου» Facebook Twitter
10

Με τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου ότι δεν θα νομιμοποιήσει τον γάμο των ομοφύλων γιατί δεν είναι στη φύση, ασχολείται η εφημερίδα Γκάρντιαν, κάνοντας λόγο για «ομοφοβία».

Στην εφημερίδα μιλά ο ακτιβιστής Αντρέα Γκίλμπερτ, ο οποίος σημειώνει ότι «η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τον εαυτό της στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ως μια σύγχρονη χώρα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της».  Χαρακτηρίζει δε ως «σοκαριστικό ένας υπουργός Δικαιοσύνης να λέει τέτοια πράγματα».

«Υποτίθεται πως βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι να εμφανίζεται σάν να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. Τα λόγια για τις ''συνέπειες'' που θα είχε το σύμφωνο, αν εφαρμοζόταν, προκαλούν μια δυσωδία φόβου, του χειρίστου είδους», λέει ο Γκίλμπερτ.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες δηλώσεις και γίνεται αναφορά σε σχετικές δηλώσεις του Παναγιώταρου αλλά και του μητροπολίτη Άνθιμου.

Ο Guardian υπενθυμίζει επίσης ότι πέρυσι η Ελλάδα τιμωρήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνγια τη μη συμμόρφωση της με τις διεθνείς απαιτήσεις για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης των γκέι ζευγαριών.  Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα και η Λιθουανία είναι οι μοναδικές χώρες που δεν έχουν συμμορφωθεί στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης.

Οι δηλώσεις του κ. Αθανασίου στο ΜΕΓΚΑ:

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Η δυσωδία βρίσκεται κυρίως στον κόσμο αγαπητέ. Γιατί θαρρειτε οι κυβερνώντες αρνούνται τόσο πεισματικά να αλλάξουν οτιδήποτε? Γιατί να είναι τόσο αρνητικοί στο να εφαρμόσουν απλά όσα οι Ευρωπαίοι μας υποχρεώνουν? Γιατί ξέρουν καλά ότι με την αλλαγή θα χάσουν την βολική καρέκλα τους. Ενώ με την ακινησία θα την εξασφαλίσουν. Έτσι θέλουν πολίτες στην πλειοψηφία τους. Και αν εμείς εδώ μέσα φωνάζουμε και γκρινιάζουμε κανείς τους δεν θα ενδιαφερθεί ούτε καν θα το μάθει.
Δυστυχώς ο υπ. Δικαιοσύνης προσχηματικά επικαλείται την ΕΣΔΑ. Την οποία δηλαδή παραβιάζουν οι χώρες με γάμο ομοφυλοφίλων κι ευτυχώς που υπάρχει η Ελλάδα, με άνω των 500 καταδικαστικών αποφάσεων από το ΕΔΑΔ. επιμένει στην ουσία της άρνησης της ίσης μεταχείρισης και της ίσης αξίας του προσώπου των ομοφυλοφίλων. Οι παραδόσεις πρέπει να είναι σεβαστές στο βαθμό που δεν έρχονται σε αντίθεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διότι τι είδους παραδόσεις είναι αυτές, που αντιτίθενται στα ΑΔ; Ασφαλώς καταδικαστέες που πρέπει να τις απεμπολούμε και να τις καταδικάζουμε. Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της ΕΕ. Ποιός πολιτικός φορέας το εκπροσωπεί αυτό ; Η ΝΔ, αμφιβάλλω. Οι σοβαροί άνθρωποι έχουν κουραστεί. Δεν εκπροσωπούνται. Ας γίνει και το κόμμα Μπαλτάκου, να μαζέψει όλο το καθίζημα της Ελληνικής κοινωνίας, που δεν ΜΠΟΡΕΙ να πάμε την Ελλάδα πιό πέρα.
σε άλλη χώρα θα είχε οδηγηθεί σε παραίτηση μέσα σε λίγες ώρες , στην ορθόδοξη Ελλάδα του Σαμαρά φυσικά όχι . Φταίμε και ΄μεις πάντως , που δεν κάνουμε έστω μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο , τέσπα , τουλάχιστον έρχονται εκλογές σύντομα !
"""......η Ελλάδα και η Λιθουανία είναι οι μοναδικές χώρες που δεν έχουν συμμορφωθεί στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης"".Τι τιμη για την χωρα μας ! Ισοτιμοι της Λιθουανιας !!Φαινεται πως στην Ε.Ε. οι υπολοιπες χωρες δεν διαθετουν τα "τεραστια πολιτικα μεγεθη" τα οποια κοσμουν την Λιθουανια και την πατριδα μας !!!
Ναι, μόνο που δεν ισχύει. Αν αναφέρεται στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., δυστυχώς καμία κατοχύρωση για τα ομόφυλα ζευγάριαν δεν προβλέπεται αυτή τη στιγμή ούτε στην Ιταλία, την Πολωνία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία ή τη Λετονία. Γενικώς, καλό θα ήταν η κ. Helen Smith να κάνει λίγο καλύτερη έρευνα πριν αποφασίσει να γράψει κάτι για την Ελλάδα στην Guardian. Γιατί αν κρίνω και από το άρθρο της για τα Δεκεμβριανά του 1944, άστο καλύτερα...