«Το τέρας γιγαντώθηκε, μας φέρονται σαν στρατός κατοχής»

«Το τέρας γιγαντώθηκε, μας φέρονται σαν στρατός κατοχής» Facebook Twitter
21

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ με αφορμή τα σκουπίδια και τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν από ομάδα φοιτητών οι οποίοι προσπάθησαν να μαζέψουν τα σκουπίδια από το πανεπιστήμιο, έστειλαν φοιτητές στον πρόεδρο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Οι φοιτητές κάνουν λόγο στην επιστολή τους για «κράτος βίας και τρομοκρατίας»μέσα στο Αριστοτέλειο, για «μη διαχείρισιμη» πλέον κατάσταση, και για «πολιτική στήριξη και συγκάλυψη αυτής της κατάστασης». Κάνουν ακόμη, μεταξύ άλλων, λόγο για «φασισμό» και για «μειοψηφία τρομοκρατών» εντός του Πανεπιστημίου.

 

Η επιστολή των φοιτητών:

14/11/2012
Προς:
Πρόεδρο Νομικής ΑΠΘ

Κοινοποίηση
-Πρύτανη ΑΠΘ
-Κοσμήτορα ΝΟΠΕ
-Σύλλογο Διδακτικού Προσωπικού ΑΠΘ



Το τελευταίο διάστημα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι τόπος ξένος και επικίνδυνος. Η σιωπή, η συγκάλυψη και η πολιτική στήριξη αυτής της κατάστασης έχει καταστήσει την πλειοψηφία των φοιτητών, παθητικούς δέκτες και τους αποθαρρύνει από την ακαδημαϊκή διαδικασία. Οι καθηγητές προσέρχονται απελπισμένοι και απογοητευμένοι μη μπορώντας να δώσουν σοβαρές λύσεις που οι περισσότεροι προκρίνουν πραγματικά. Κάποιοι νομίζουν ότι έτσι μπορεί να συνεχίσει η κατάσταση, δυστυχώς δεν γνωρίζουν το πρόβλημα.


Είναι όλο και συχνότερα τα κρούσματα βίας στο χώρο της ΝΟΠΕ του ΑΠΘ.

 

Η κατάσταση δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη καθώς δεν λειτουργούν οι δομές του κτιρίου και δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό να υποστηρίξει σχετικές υπηρεσίες ασφάλειας. Στην δύσκολη αυτή συγκυρία έρχεται να προστεθεί και η υγειονομική βόμβα που μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και απειλεί τη δημόσια υγεία, με αποκορύφωμα φοιτητή της Νομικής Σχολής προερχόμενο από την Κύπρο που νόσησε και διέκοψε προσωρινά τις σπουδές του. Με απόφασή της, η Σύγκλητος απέστειλε έγγραφο στην υγειονομική υπηρεσία αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με προσωπικό ασφαλείας και γραφειοκρατικής φύσεως κινήσεις.

 


Η σιωπή ή η απάθεια είναι συνενοχή στην εντεινόμενη προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Πανεπιστημίου. Όλοι και όλες, καθηγητές, διοικητικές αρχές, εκλεγμένα όργανα, δικαστικές αρχές, εκτελεστική εξουσία, φοιτητές βλέπουν καθημερινά την ανομία και την αναρχία και κλείνουν τα μάτια. Μέχρι πότε; Όσοι προσπαθήσαμε να δώσουμε εθελοντικά λύση ακόμα και στο μείζον θέμα των σκουπιδιών δεχθήκαμε απειλές και ύβρεις. Με την σιωπή δεν απαξιώνεις την βία. Όταν παραβιάζεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου από μια ομάδα ανθρώπων που είτε διεκδικούν δίκαια τα αιτήματα τους είτε όχι, πρέπει να εξασφαλιστεί και το δικαίωμα στην πλειοψηφία να συνεχίσει το δικό της αγώνα χωρίς να προστίθεται ένα ακόμα πρόβλημα.

 

Η άρνηση συζήτησης με τα πρόσωπα που συντελούν στην κατάσταση αυτή είναι βήμα παθητικής αντίστασης που στέλνει λάθος μηνύματα. Οι ερασμιακοί φοιτητές έχουν υποστεί σοκ από τις εικόνες ανομίας και χουλιγκανισμού. Μέχρι τώρα οι έχοντες την ευθύνη, μιλούσαν με όσους προκαλούν τα αντανακλαστικά της δημοκρατίας και προσπαθούσαν να εξευμενίσουν την κατάσταση. Τώρα το τέρας γιγαντώθηκε. Μας φέρονται όπως αυτοί πιστεύουν ότι μας αρμόζει: σαν στρατό εσωτερικής κατοχής. Πρόκειται για μια συμπεριφορά άκρως επικίνδυνη!


Είμαστε μάρτυρες ενός οργίου βίας. Το μαχαίρι έφτασε πραγματικά στο κόκαλο, είναι καιρός να αφήσουμε κατά μέρος την προσχηματική γλώσσα. Το ΑΠΘ και η Νομική Σχολή τελούν υπό το κράτος της βίας και της τρομοκρατίας που ως μορφή πολιτικής δραστηριότητας λέγεται φασισμός. Δεν χωρούν μισόλογα. Ή με τον φασισμό είσαι ή εναντίον του. Όσοι αποδέχονται ή υποκινούν τον φασισμό που ασκείται στα πανεπιστήμια, σημαίνει ότι και οι ίδιοι δεν έχουν επιλέξει, οριστικά και αμετάκλητα, δημοκρατικές μεθόδους δράσης. .


Η προπαγάνδα της βίας και η βία είναι εργαλεία ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα πλέον. Συγκεκριμένα, στις 12/11 και ώρα 12:10μμ στον χώρο του φουαγιέ της ΝΟΠΕ εισέβαλλαν κουκουλοφόροι, άλλοι φορώντας κράνη και έχοντας σιδερογροθιές έσπασαν ότι βρήκαν στο φουαγιέ και χτύπησαν με βία 3 φοιτητές οι οποίοι προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από όπου μπορούσαν καθώς η πόρτα που οδηγεί στους πίνακες ανακοινώσεων είναι κλειδωμένη λόγω των σκουπιδιών. Ένα ανθρωποκυνηγητό ενώπιον εκατοντάδων φοιτητών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κυλικείο. Στις 13/11 πρωινές ώρες και πάλι μια ομάδα 15 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα ανέβηκε στον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής, έσπασε ότι βρήκε στο διάδρομο, σκόρπισε σκουπίδια, χτύπησε 2 άτομα τα οποία προσπάθησαν να βρουν διαφυγή στις τουαλέτες και εγκλωβίστηκαν.


Οι φοιτητές της Νομικής ζουν υπό καθεστώς τρόμου, φοβούνται να μιλήσουν, φοβούνται να προσεγγίσουν το Πανεπιστήμιο ειδικά βραδινές ώρες. Αυτές δεν είναι συνθήκες όπου μπορούν να συνυπάρξουν η μόρφωση με την ελευθερία λόγου και δράσης. Εάν δεν λάβουμε από κοινού μέτρα, δραστικά, θα θρηνήσουμε θύματα και δεν θα μπορεί να πει κανείς ότι δεν ήξερε το καθεστώς βίας και παραβατικότητας εντός της ΝΟΠΕ.


Είναι δυνατόν να υπάρχουν φοιτητές που το πρωί μετατρέπονται σε χούλιγκαν και το μεσημέρι παρακολουθούν μαθήματα; Υπάρχει κανονισμός; Υπάρχουν κυρώσεις; Επιτέλους να απομονωθούν όσοι αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή άλλων ανθρώπων. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε μπροστά σε τέτοια φαινόμενα βίας. Όσοι φέρουν την ακαδημαϊκή ιδιότητα και με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκονται σε επεισόδια βίας και τρομοκρατίας με ποιον τρόπο μπορούν να συνεχίσουν να ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα; Απαιτείται εγρήγορση και ατομική αφύπνιση, η συνείδηση του καθένα και της κάθε μίας πρέπει να είναι η απάντηση στη σκληρή και τυφλή βία. Τιθέμεθα όλοι προ των ευθυνών μας ακόμα και τώρα που οι δικαστικές αρχές κωφεύουν και το κράτος απλά περιμένει αίμα για να εφαρμόσει την τάξη και να αποκαταστήσει την ελάχιστη ασφάλεια αδιαφορώντας για τους ενδοπανεπιστημιακούς υποκινητές της φαυλότητας, που ωμά και ξεδιάντροπα εκβιάζουν πρόσωπα και θεσμούς. Ζητούμε ασφάλεια με εγγυήσεις και διασφάλιση περιβάλλοντος υγιεινής χωρίς καμία καθυστέρηση.

Γνωρίζοντας τους κινδύνους που δημιουργεί η παρούσα επιστολή καθώς υπάρχει κλίμα βίας και απειλών εναντίον όσων τολμούν να μιλήσουν, θεωρούμε όμως κρίσιμη την μάχη ανάμεσα στην περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων και μιας μειοψηφίας εγκληματιών που θέλει να καταλύσει ένα ολόκληρο Πανεπιστήμιο.

με εκτίμηση,

12 υπογραφές

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το Μάτι - Μαρίνα Καρύδα: «Την ώρα που καίγονταν ζωντανοί η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media»

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι - Μαρίνα Καρύδα: «Την ώρα που καίγονταν ζωντανοί η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media»

Πώς οι δικηγόροι των θυμάτων αποδόμησαν την αισχρή προσπάθεια του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής να ισχυριστεί πως δεν ήταν στο ΕΣΚΕ αλλά στο γραφείο του και χωρίς ενημέρωση για το τι συνέβαινε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
@Popaia συγκεκριμένα στη ΝΟΠΕ,αν περάσεις μια βόλτα θα δεις ότι η βρώμα και η αηδία και τα σκουπίδια βρίσκονται κατά κύριο λόγο γύρω γύρω από τα ''τραπεζάκια''της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ,οι οποίοι ως επί το πλείστον περνάνε τη μέρα τους εκεί εν είδει καφετέριας δημιουργώντας βουνά ολόκληρα σκουπιδιών και επιβαρύνοντας φυσικά την όλη κατάσταση (όχι πως οι υπόλοιποι φοιτητές είμαστε άμοιροι ευθυνών,απλά σχολιάζω μια αντικειμενική αλήθεια που έχω παρατηρήσει).Από εκεί και πέρα,σε καμία περίπτωση δεν είναι θεμιτό να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου (το μόνο που προκαλούν είναι αχρείαστος πανικός)αλλά ας θυμηθούν όλοι λίγο αντίστοιχη περίπτωση πέρσι,αυτή τη φορά από την ανάποδη,όπου όλοι αυτοί οι ''αναρχοαυτόνομοι''(μπάχαλοι,με λίγα λόγια) λειτουργούσαν ως μπράβοι των δύο κύριων παρατάξεων κυνηγώντας σε όλο το χώρο του πανεπιστημίου φοιτητές των αριστερών παρατάξεων,επειδή τους πήραν ένα τραπεζάκι.Με γκλομπ,μαδέρια και σιδηρογροθιές,ναι.Αυτό που θέλω να πω μ'αυτό είναι ότι όχι,αυτά τα άτομα δεν είναι ούτε αριστεροί,ούτε δεξιοί,ούτε τίποτα,γι'αυτό και είναι λάθος να βάζουμε κομματική ταμπέλα στις πράξεις τους.Είναι άτομα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μίασμα από όλους μας γιατί μας βλάπτουν όλους και κυρίως τη λειτουργία του πανεπιστημίου.Γιατί αυτή η ταμπέλα ήταν που έκανε και ΠΑΣΠ-ΔΑΠ να μην κατέβουν στη συνέλευση του συλλόγου,''επειδή δεν υπήρχε εγγύηση για τη σωματική τους ακεραιότητα'',λες και εμείς οι υπόλοιποι (διευκρινίζω,δεν είμαι μέλος παράταξης)θα τους σπάζαμε στο ξύλο με το που πατούσαν το πόδι τους εκεί.Είναι μέγιστο λάθος να δημιουργείται τέτοιο κλίμα μίσους μεταξύ συμφοιτητών με βάση γεγονότα τα οποία οφείλονται σε άτομα που δεν ανήκουν καν στο χώρο του πανεπιστημίου,μέγιστο.Και πιστέψτε με,το συγκεκριμένο θα αναμασάται για πολύ καιρό ακόμα.
Πλήρης κατάργηση του ασύλου ΤΩΡΑ. Και μη μιλήσει κανείς για φασισμός , γιατί αν το κάνει τότε θα πρέπει να ξαναδιαβάσει το άρθρο για να δει τι γίνεται με το άστλο όχι μόνο τώρα,αλλά εδω και 30 χρόνια. Είμαστε η μόνη χώρα που έχει πανεπιστημιακό άσυλο και παράλληλα η μόνη χώρα που ο φασισμός της μειοψηφίας με τα κράνη και τις κουκούλες καλά κρατεί.Φυσικά με την υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ μη τα ξεχνάμε αυτά.Προσωπική άποψη καθαρά,όποιος το 2012 είναι υπέρ του ασύλου ή δεν έχει περάσει από πανεπιστήμιο να δει τι γίνεται ή εξυπηρετείται από την αργόστροφη διαδικασία τους αναστολής (του ασύλου) για να λειτουργήσει άνομα και φασιστικά.
Στο πανεπιστημιο: πρεπει να παρεχονται και ΝΑ μεταδιδονται γνωσεις να γινονται ΟΛΑ τα εργαστηρια οπως οριζουν τα προγραμματα σπουδων και οχι ΜΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ( οπως γινεται σε καποιες σχολες του απθ) να εχουμε δωρεαν βιβλια και οχι να πληρωνουμε 30 ΚΑΙ 50 ευρω σε φωτοτυπιες να λειτουργουν κανονικα και ΣΟΒΑΡΑ οι εγκαταστασεις του πανεπιστημιου με το απαραιτητο προσωπικοΑν για οποιοδηποτε λογο αυτα δεν πραγματοποιυνται τοτε δεν θα κατσουμε εμεις σαν φοιτητες ουτε να καθαρισουμε τους χωρους (γιατι αμα ειναι ετσι βρε παιδια ας στησουμε μια ΜΚΟ και ας κανουμε οτι προβλεπεται απο το κοινωνικο-λεμε τωρα- κρατος να κανει μιας και δε μπορει) ουτε θα κατηγορησουμε ανθρωπους που ειναι με συμβασεις 25 χρονια εργαζομενοι στο απθ και ολο το καλοκαιρι μειναν απληρωτοι.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΠΘ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΑ ΕΑΑΚ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ
Έχασα πολύτιμο χρόνο για να διαβάζω τα κατεβατά μανιακών διαταραγμένων που υπερασπίζονται την κτηνωδία με άλλοθι τον αγώνα κατά της Δεξιάς!!!! Στην ουσία αυτό. Τόσο λοβοτομημένοι.Όλα η δαπ τα κάνει, επιτίθεται, δέρνει, προσλαμβάνει μπράβους, καταστρέφει.Τα φρικιά μόνο "κάνα μπάχαλο" μια στο τόσο....Τέτοια πόρωση.Όλη η Ελλάδα έχει υποστεί τους αναρχοταλιμπάν, ξαφνικά απλώς αμύνονται. Μήπως και για τη Μαρφίν ευθύνονται οι δαπίτες; Μήπως και για όλα τα ανήκουστα αίσχη των γνωστών, σεσημασμένων κι εγκάθετων "αντιεξουσιαστών" ευθύνονται κάποιοι "αντιδραστικοί"; Μήπως και στην αγία Νάπα που δολοφονήθηκαν 5 άνθρωποι τον περασμένο Ιούνιο και συνελήφθησαν ως εκτελεστές μαφιόζικου συμβολαίου και ως δολοφόνοι, δύο ¨αντιεξουσιαστές", μήπως λέω και γι αυτό φταίνε κάποιοι άλλοι και όχι οι συλληφθέντες; Ασιχτίρ επί τέλους άρρωστοι.Μακάρι η δαπ και η όποια δαπ να τσάκιζε αυτούς τους πληρωμένους τραμπούκοβανδάλους. Αλλά δεν το πιστεύω. Αυτοί προστατεύονται από πολύ ψηλά γι αυτό και μας καταδυναστεύουν επί τόσες δεκαετίες, γι αυτό τους φοβούνται όλοι, γιαυτό και για τον ΓΑΠ που μας κατέστρεψε δεν έχουν πει ποτέ κακή κουβέντα παρά σαμποτάρισαν όλες τις διαδηλώσεις εναντίον του. Κι ακόμα τους φταίει η...Δεξιά.Ό,τι κι αν λέτε, τα σκουπίδια, η βρώμα, η καφρίλα, η κατάντια, η επιθετικότητα, ο τραμπουκισμός, οι σιδηρογροθιές, η φασιστική επιβολή, κλπ, είναι συνώνυμο των αναρχοαλητώνκαι των συνοδοιπόρων τους. Για όλο τον κόσμο βία ίσον αναρχοοαριστεριστές κουκουλοφόροι. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια και την έχουμε βιώσει.
Ως Έλληνας φορολογούμενος Πολίτης απαιτώ να απομακρυνθούν οι κομματικές παρατάξεις από τα Πανεπιστήμια. Να διωχθούν ποινικά όσοι ασκούν βία μέσα στα Πανεπιστήμια.Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος μετάδοσης ΓΝΩΣΗΣ και όχι οπισθοδρομικών αντιλήψεων και ασθενιών.H Κοινωνία μας χρειάζεται ανθρώπους που θα πάνε την χώρα μπροστά. Που θα είναι η αιχμή του δόρατος στους τομείς της Καινοτομίας, του Πολιτισμού, του Ήθους, της Παιδείας. Δεν υπάρχει άλλος χώρος που μπορεί να παράξει τέτοιους ανθρώπους.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλο να μας σπρώχνουν στο βούρκο της παρακμής αυτές οι μειονότητες των συντεχνιών που κοιτάνε μόνο το συμφέρον τους και βλάπτουν με τις πράξεις τους το ΣΥΝΟΛΟ.
Νόμιζα ότι η απεργία γίνεται για να πληρωθούν οι εργολαβικοί υπάλληλοι από τους εργολάβους που τους χρωστούν!Μετά από συζήτηση με γνωστή μου από το ΑΠΘ μου είπε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει απόλυτα, ότι δλδ ναι μεν τους χρωστάνε, αλλά πως η απεργία γίνεται για να πιέσουν το ΑΠΘ και το δήμο να τους προσλάβει με συμβάσεις!Ξέρει κανείς να μου πει κάτι παραπάνω?
Φαντάζομαι το σχόλιο σου μπήκε καταλάθος ως απάντηση στο δικό μου!Έθεσα μια ερώτηση που πραγματικά δεν ήξερα!έτυχε να βρω την απάντηση και γι αυτό την ανέρτησα, για να πληροφορήσω και τους υπολοίπους!(γιατί οι περισσότεροι δεν νομίζω να έιχαν καταλάβει ποιός είναι ο στόχος της απεργίας, εγώ πίστευα ότι γίνεται επειδή είναι απλήρωτοι)Δεν χρειάζεται τόση ειρωνεία!
θα απαντησω και εδω,μιας και απο οτι φαινεται ειναι το ιδιο περιεχομενο με αλλο τιτλο και πολλοι παιρνετε θεση χωρις να εχετε ιδεαενταξει ειναι γελοιο ολο αυτο που συμβαινει και φαινεται πως με λιγες διασυνδεσεις κανεις "θορυβο".οι υπογραφοντες ειναι απο οτι φαινεται μελη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ(και ισως κανας πασοκος που δεν εκφραζεται πλεον απο την πασπ) και διαδιδουν ψεματα εσκεμμενα.ας παρουμε τωρα τα γεγονοτα με την σειρα:την δευτερα 12-11 40-50ατομα της δαπ-νδφκ επιτεθηκαν σε φοιτητες μελη αριστερης παραταξης που νομιζω εκαναν αφισοκολληση.δεν καταφεραν να τους λιντσαρουν,μαζευτηκαν αναρχικοι και ανενταχτοι φοιτητες που υπερασπιστηκαν τους αριστερους,αλλα η κατασταση ξεφυγε με αποτελεσμα 10ατομα απο τους τελευταιους να κατευθυνθουν στο φουαγιε της ΝΟΠΕ να αναποδογυρισουν τα τραπεζια της δαπ και να χτυπησουν(ελαφρως) μελος της δαπ οικονομικου(τωρα αν τραυματιστηκαν και αλλοι δεν το γνωριζω.αν υπαρχει τετοια επιβεβαιωμενη πληροφορια ας την μοιραστει καποιος μαζι μας.παντως ναι υπηρξαν προπηλακισμοι και αλλων μελων της δαπ,αλλα δεν συνοδευτηκαν απο ξυλοδαρμους-αντε κανα σπρωξιμο).οσον αφορα στις 13-11 πραγματι μια ομαδα 15-20ατομων ανεβηκε στον τριτο οροφο και εσκισε τις αφισες της δαπ απο τον τοιχο απεναντι απο το τραπεζακι,χωρις να επιτεθει σε καποιο μελος της δαπ(αυτο ειναι που περιγραφεται τοσο γλαφυρα απο τους συντακτες του κειμενου) και εγινε κυριως για "ξεκαβλωμα".βλεπετε υπαρχει συσσωρευμενη οργη σε μεγαλο κομματι των φοιτητων τοσο λογω της γενικοτερης πολιτικης καταστασης και της στασης της δαπ,οσο και λογω των γεγονοτων που εχουν προηγηθει τους τελευταιους μηνες και κυριως οσων εχουν να κανουν με το τει,οπου μεταξυ αλλων 60-70ατομα της δαπ με κρανη και ροπαλα εδειραν ΚΚΕδες(ακομα και τον προεδρο του συλλογου των εκτακτων διδασκοντων),απηγαγαν και κρατησαν/βασανισαν επι ωρες σε δωματιακι-αφαιρωντας τα προσωπικα τους αντικειμενα-φοιτητες,ενω υπαρχει και καταγγελια(νομιζω και μια φωτογραφια που κανει τον γυρο του διαδικτυου)για χρηση μαχαιριου προς εκφοβισμο,ενω ειναι πλεον ευρεως γνωστο οτι στην δαπ υπαρχουν αρκετα οργανωμενα μελη της χρυσης αυγης μιας και δεν εχουν δικη τους παραταξη,τα οποια επιδιωκουν την συγκρουση με αριστερους.συν τοις αλλοις η δαπ(και η πασπ) κατα παγια τακτικη απευθυνεται σε μπραβους της νυχτας και οργανωμενους οπαδους συνδεσμων(παντα επι πληρωμη),οταν χρειαζεται "δυναμη" στα πανεπιστημια.ολοι θυμομαστε ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα πριν απο 2χρονια οπου σε συμπλοκη δαπ-πασπ στην σθε επεσε ενα πιστολι απο μπραβο που ειχε παει ως "φοιτητης" και χωρις να πολυλογω οποιος θελει να εξακριβωσει αυτα που λεω ας δει εστω και ενα απο τα δεκαδες βιντεο που ειναι αναρτημενα στο youtube με τα αισχη τους και τις αντιστοιχες καταγγελιες στα φορουμ κλπ. στο δια ταυτα:γιατι η δαπ επιλεγει να παιξει αυτο το χαρτι και επικαλειται ανυπαρκτο κινδυνο για τα μελη της(καλα αυτο τα με τις βραδυνες ωρες ειναι ηλιθιο για οποιον κινειται στα πανεπιστημια,μιας και διπλα ακριβως στην νοπε ειναι η πρυτανεια,οπου βρισκονται μονιμως απεργοι εργολαβικοι υπαλληλοι και δεν εχει αναφερθει καποιο περιστατικο το τελευταιο διαστημα) και μαλιστα την δεδομενη χρονικη στιγμη?καταρχας να πουμε οτι η δαπ χρησιμοποιησε αυτα τα περιστατικα για να μην κατεβει στην γενικη συνελευση(ειρησθω εν παροδω στην τελευταια συνελευση του συλλογου μελη της δαπ δημιουργησαν ενταση και πηγαν να ξεκινησουν καβγα μη σεβομενοι την διαδικασια μονο και μονο επειδη ενιωσαν οτι μπορουσαν,αρα οποια κατηγορια τους την επιστρεφουμε) επικαλουμενη "την μη δυνατοτητα διασφαλισης της σωματικης ακεραιοτητας των μελων της" κατι το οποιο δεν ισχυε και απλα ηθελε να αποφυγει την αντιπαραθεση.το σημαντικοτερο ομως ειναι το εξης:η δαπ,παρολο που διακηρυσσει αριστερα-δεξια οτι ειναι ανεξαρτητη παραταξη,ειναι η νεολαια της νεας δημοκρατιας,δηλαδη η κυβερνητικη νεολαια και ως τετοια λειτουργει στα πανεπιστημια.βρισκεται εκει για να επιβαλει τον νεο νομο και τις αποφασεις της κυβερνησης τοσο με την δυναμη του οχλου της,οσο και με την βια,οταν αυτο χρειαζεται και η οποια αντιδραση στο νεο νομο οφειλεται στο οτι μειωνει την συμμετοχη της και την οποια μετατροπη σχολων σε τσιφλικι της.βλεπουμε λοιπον οτι υιοθετει την κλασσικη μεθοδο απαξιωσης του δημοσιου πανεπιστημιου κανοντας λογο για "μειοψηφιες που επιβαλλουν την αποψη τους" και "κακους αναρχικους που λυμαινονται τα πανεπιστημια",και η οποια πλεον εντασσεται στην "θεωρια των ακρων" που μας πασαρουν τα κυβερνοντα κομματα και το ολο συστημα διαπλοκης που εχουν απο πισω τους.αφου λοιπον δεν καταφεραν να πετυχουν αυτα που ηθελαν δια της διασπορας ψευδων ειδησεων περι κατασπαταλησης δημοσιου χρηματος,υπεξαιρεσης κλπ παιζουν το αγαπημενο τους χαρτι:την ασφαλεια και την συκοφαντηση οσων αγωνιζονται(το δεχομαι και σε εισαγωγικα,μιας και το τι θεωρει κανεις "αγωνα" ειναι υποκειμενικο)στα πανεπιστημια. (εδω θα ανοιξω νεα παραγραφο,για να μην κουραζεται το ματι)εχουμε λοιπον το εξης παραλογο.η φοιτητικη παραταξη που επι τοσα χρονια εχει αυτοδυναμια στα πανεπιστημια και αποτελει τον βασικο πυλωνα της διαφθορας σε αυτον τον τομεα ερχεται να το παιξει τιμητης.αυτοι που εξασφαλιζαν ανταλλαγματα για την παροχη στηριξης σε εκλογες,που εβαζαν τους δικους τους στα μεταπτυχιακα,που διευκολυναν τα μελη τους στις εξεταστικες,που τσεπωναν τα κονδυλια για τον "πολιτισμο",που εφερναν πληρωμενους μπραβους και χουλιγκανους για να επιβληθουν(συνηθως για ηλιθιες αφορμες,οπως μια αφισα η ενα τραπεζακι)και που οφειλονται για την μετατροπη ολοκληρων γενιων φοιτητων σε ηλιθιους ιδιωτες εμφανιζουν ως κυριαρχο θεμα των πανεπιστημιων την "βια" των αριστερων και των αναρχικων(δηλαδη κανα μπαχαλο μια φορα το εξαμηνο και καμια συμπλοκη που συνηθως ξεκιναει απο αυτους λες και στην υπολοιπη κοινωνια δεν συμβαινει αυτο).την ιδια ωρα που δεν βγαινει ενιαιο προγραμμα μαθηματων στο σαιτ της σχολης,που δεν υπαρχει σοβαρη ενημερωση για το πως εγγραφεσαι και που οι καθηγητες δεν πιεζονται να ανεβαζουν τις σημειωσεις των μαθηματων στο ιντερνετ μονο και μονο για να αναγκαζεσαι να χρησιμοποιησεις τις παραταξεις ως διαμεσολαβητη και να μπεις στο μαντρι τους,αυτοι εμφανιζονται ως "Αγανακτισμενοι φοιτητες νομικης" και πετανε λασπη στον ανεμιστηρα.ας μας πουν λοιπον απο ποιους δεχτηκαν απειλες,ποιοι αναγκαστηκαν να μην υπογραψουν το κειμενο και απο ποιους.στον δημοσιο διαλογο απαιτειται μια υποτυπωδης σοβαροτητα και ειναι υποχρεωση ολων μας πριν διαμορφωσουμε μια αποψη να ερευνουμε ποιος υποστηριζει τι,ποια ειναι η πολιτικη του ταυτοτητα και τι κινητρα εχει. υγ:αφησα την πολιτικη αναλυση και προσπαθησα να αναφερω τα πραγματικα περιστατικα.πραγματι ειναι θλιβερος ο φοιτητικος συνδικαλισμος και πληρως εκμαυλισμενος.και δεν ξερω,ισως ειμαι ηλιθιος,που καθησα και εγραψα ολο αυτο το κειμενο(νιωθω οτι εχασα 10λεπτα απο την ζωη μου),αλλα πιστευω καλο ειναι να ακουγεται και η αλλη πλευρα που ειναι απειρως πιο κοντινη στην καθημερινοτητα που βιωνουμε και δεν διαστρεβλωνεται απο επιδοξους πολιτικαντηδες και κομματοσκυλα.ετσι και αλλιως ο καθενας θα κρινει βασει της δικης του.γιαυτο το λογο θα το κανω copy-paste σε διαφορα site υγ2:ελπιζω την επομενη φορα,τα ιδια μεσα που εσπευσαν να δημοσιευσουν αυτη την καταγγελια που εφτασε στον μπιτζιλεκη(ειδικα για τον κοσμητορα μας δεν εχω να πω πολλα.δεν θα με ξενιζε αν την εγραφε ο ιδιος και εβαζε 12παρατρεχαμενους του να την υπογραψουν.γνωστος αντιδραστικος)να δημοσιευσουν και καποιο κειμενο που θα υπογραφεται απο 150-200φοιτητες που θα ειναι ως επι το πλειστον ανενταχτοι.ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και συγγνωμη για το μεγεθος του κειμενου Πηγή:
...."οσον αφορα στις 13-11 πράγματι μια ομάδα 15-20 ατόμων ανέβηκε στον τρίτο όροφο και έσκισε τις αφίσες της δαπ απο τον τοίχο απέναντι από το τραπεζάκι,χωρίς να επιτεθεί σε κάποιο μέλος της δαπ (αυτό είναι που περιγράφεται τόσο γλαφυρά από τους συντάκτες του κειμένου) και έγινε κυρίως για "ξεκάβλωμα".... Ξεκαβλώσατε τουλάχιστον ώστε να μπορέσουν τώρα να μαζέψουν τα σκουπίδια οι άνθρωποι και να κάνουν και κανά μάθημα σιγά σιγά αν έχετε την καλοσύνη και δεν σας χαλάει το παιχνίδι?
οχι δεν "ξεκαβλωσα",γιατι πολυ απλα δεν συμμετειχα στην συγκεκριμμενη ομαδα και δεν συμφωνω με τετοιες πρακτικες.δεν θα λυπηθω ομως που οι μονιμοι τραμπουκοι της δαπ δεχτηκαν απαντηση απο καποιους που θεωρουσαν ευκολο στοχο και ουτε προκειται να απολογηθω για την καθε παρεα 15ατομων που δεν συμμετεχει στις διαδιακσιες που συμμετεχω.αυτοι ευθυνονται για τις πραξεις τους οπως και η δαπ για τις δικες της
Οι Κνιταυγίτες εν δράσει άλλη μια φορά, για την υπεράσπιση της "ελεύθερης διακίνησης ιδεών".Μ' αρέσει που ενοχλούνται όταν τους ταυτίζουν με τους φασίστες.Αλλά, ξέχασα: Αυτοί δέρνουν για το σωστό λόγο.Κάφροι.
όχι φίλε,αυτή ακριβώς η ταύτιση των μπάχαλων με συγκεκριμένες πολιτικές είναι που τους δυναμώνει και τους συντηρεί.αυτοί δεν ανήκουν πουθενά,τους έχω δει να δέρνουν μαζί με αριστερούς,τους έχω δει και σε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση να δέρνουν μαζί με δεξιούς.μη τα ισοπεδώνουμε όλα.