Νέο χτύπημα φέρεται να ετοίμαζε ο Ξηρός

Νέο χτύπημα φέρεται να ετοίμαζε ο Ξηρός Facebook Twitter
1

Βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε μετά την έρευνα στο σπίτι όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Τα ευρήματα στην "γιάφκα" της Αναβύσσου περιλαμβάνουν τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG, επτά όπλα τύπου καλάσνικοφ, σάκοι με άμμο ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκε και ένα βαρέλι με εκρηκτική ύλη.

Από τα ευρήματα φαίνεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός προετοίμαζε νέο μεγάλο χτύπημα, αναφέρει η εφημερίδα το Βήμα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές ο Ξηρός προετοίμαζε νέου τύπου επιθέσεις, όχι αποστολή δεμάτων-βομβών, όπως εκείνο που εντοπίστηκε στις 29 Απριλίου 2014 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

Τα στοιχεία δείχνουν πως πιθανόν να προετοίμαζε μεγάλο χτύπημα είτε με παγιδευμένο όχημα είτε με χρήση ρουκετοβόλου ενδεχομένως σε συνδυασμό με καλάσνικοφ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Και αυτό συμπεραίνεται από τις πρώτες έρευνες στο σπίτι που χρησιμοποιούσε στην Ανάβυσσο καθώς βρέθηκαν ένας αντιαρματικός εκτοξευτήρας, τρεις αντιαρματικές ρουκέτες, οκτώ πολεμικά καλάσνικοφ, εκ των οποίων το ένα έχει ειδικό σκοπευτικό ελεύθερου σκοπευτή με λέιζερ, τρία πιστόλια και πυροκροτητές. Όσο για τα σακιά με την άμμο που ήταν στην αυλή, εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι πιθανώς ήθελε να τα χρησιμοποιήσει στο παγιδευμένο όχημα και να σπρώξει το ωστικό κύμα από την έκρηξη προς τον συγκεκριμένο στόχο που είχε, μια τακτική που ακολουθούσε η 17Ν.

Ανάμεσα στα ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σχεδιαγράμματα επίθεσης σε βάρος πολιτικού - οικονομικού στόχου. Επίσης, μέσα σε μεταλλικό βαρέλι λαδιού, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, βρέθηκαν 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, αμμωνιοδυναμίτιδα ενδεχομένως με πρόσμειξη ANFO.

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν έτοιμοι πυροκροτητές με καλωδιώσεις που θα τις τοποθετούσαν στο αυτοσχέδιο μεταλλικό στόμιο του βαρελιού είτε για την ωρολογιακή πυροδότηση είτε με τηλεχειρισμό ή κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν στραφεί σε τουλάχιστον τρία άτομα που ενδέχεται να έχουν βοηθήσει τον συλληφθέντα στη φυγή του πριν από ένα χρόνο προσφέροντας καταλύματα εκτός Αθηνών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια