«Δεν θα επιτρέψουμε να πετάξουν το ντενεκεδόκουτο στο δρόμο»

«Δεν θα επιτρέψουμε να πετάξουν το ντενεκεδόκουτο στο δρόμο» Facebook Twitter
9

Την κόντρα που υπάρχει μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης, επιβεβαιώνει κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του Ταμείου το οποίο αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Επενδυτής. Σύμφωνα με αυτό το κείμενο, «αδιαπραγμάτευτος στόχος του ΔΝΤ είναι το ελληνικό χρέος να έχει μειωθεί στο 120% το 2020, ώστε να καταστεί βιώσιμο, γιατί μόνο έτσι διασώζεται η αξιοπιστία του ΔΝΤ και της Ευρώπης απέναντι στις αγορές.» Ενδιαφέρον παρουσιάζει η φρασεολογία του κειμένου που αναφέρει ότι  «το ταμείο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να κλωτσήσει το ντενεκεδόκουτο στο δρόμο.» Με αυτή την έκφραση οι συντάκτες του κειμένου αναφέρονται στην προσπάθεια ορισμένων να βάλουν στην άκρη την Ελλάδα.

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι οι Έλληνες έκαναν όσα έπρεπε να κάνουν και επομένως οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που πρέπει τώρα να συμφωνήσουν σε πολιτικές μείωσης του χρέους στο 120% ως το 2020, για να γίνει αξιόπιστο το πρόγραμμα και να πειστούν οι αγορές. «Είναι υψίστης σημασίας να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του προγράμματος εδώ και τώρα. Η μεταφορά της ημερομηνίας του στόχου από το 2020 στο 2022 σημαίνει υποβάθμιση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας αυτής της δέσμευσης και γι' αυτό στο ΔΝΤ θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επαναφέρουμε στην Ελλάδα τη βιωσιμότητα του χρέους της», αναφέρει το ΔΝΤ, δείχνοντας ότι δεν σχεδιάζει να υποχωρήσει από τις θέσεις του στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM