H Mόσχα χαίρεται για την ένσταση ΣΥΡΙΖΑ στις κυρώσεις της Ε.Ε.

H Mόσχα χαίρεται για την ένσταση ΣΥΡΙΖΑ στις κυρώσεις της Ε.Ε. Facebook Twitter
20

 

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα σε ρωσικά ΜΜΕ για τη δυσφορία που εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στο κείμενο της Ε.Ε. που προειδοποιεί για νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με αφορμή την ουκρανική κρίση.

Το Russia Today αναφέρει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση τάσσεται κατά της δήλωσης των εταίρων που ενοχοποιεί τη Ρωσία για τη θανατηφόρα επίθεση του Σαββάτου στην ουκρανική πόλη της Μαριούπολης.

Αναφέρει δε σχόλια ευρωπαίων διπλωματών που λένε, σύμφωνα με το δίκτυο, ότι η Ελλάδα προσπάθησε να εμποδίσει την κοινή γραμμή για τη σφαγή στη Μαριούπολη, ενώ σημειώνεται και παρατήρηση εκπροσώπου του Συμβούλιου της Ε.Ε. που είπε ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια αναδρομική άρνηση της γραμμής της Ε.Ε..

Ο αναλυτής Εξωτερικών Υποθέσεων Serja Trifkovich δηλώνει στο RT ότι και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά των Ελλήνων και να αντιταχθούν στις πολιτικές των Βρυξελλών σχετικά με την ουκρανική κρίση.

«Είναι πολύ δύσκολο να σπάσουν οι γραμμές στην Ευρωπαική Ένωση. Τώρα που η Ελλάδα έκανε μια κίνηση, μπορούμε να αναμένουμε ότι οι Ούγγροι, ιδίως, αλλά ίσως και η Σλοβακία και η Κύπρος, θα βρουν το θάρρος να πουν όχι στην υπαγόρευση των Βρυξελλών », είπε.

Ανάλογα είναι τα δημοσιεύματα και σε άλλα ρωσικά Μέσα ενώ χαρακτηριστικός είναι το τίτλος στο δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Ria Novosti: «Η Ελλάδα έδωσε στις Βρυξέλλες ένα μάθημα δημοκρατίας»

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγγλία: Άνδρας σκότωσε το βρέφος της συντρόφου του - Έκαναν βόλτα με τη σορό του στο καροτσάκι

Διεθνή / Αγγλία: Άνδρας σκότωσε το βρέφος της συντρόφου του - Έκαναν βόλτα με τη σορό του στο καροτσάκι

Έναν εφιάλτη έζησε η μόλις 2 ετών Ισαμπέλα στα χέρια του συντρόφου της μητέρας της, ο οποίος την κακοποιούσε συστηματικά, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο της από τραύματα σε όλο της το σώμα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Δείγμα του πόσο αποσυντονισμένο είναι το αισθητήριό μας είναι ο μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που επικροτούν την ευθεία σύγκρουση με την ΕΕ στο θέμα της Ρωσίας.
Όντως!Από την οποία Ρωσία δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε ακόμη και κυνικά να το δούμε το θεμα.Απλώς λειτουργούμε ως χρήσιμοι ηλίθιοι εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις του Πούτιν στην διαμάχη του με τους Ευρωπαίους.Αν το δούμε και από την ανθρωπιστική άποψη καθως και από την σκοπια της εφαρμογής κανόνων διεθνούς δικαίου που τόσο συχνά επικαλουμαστε,δεν το σώζουμε με τίποτα.
Ρε πάτε καλά όλοι σας? ΓΡΑΜΜΕΝΟ τον Πούτιν, παρομοίως και τους αμερικανούς -εεεε τους Ουκρανούς εννοούσα- έχουμε τα δικά μας συμφέροντα να κοιτάμε. Αν αυτά, δε, ταυτίζονται με των Αμερικανών των Άγγλων και των Γερμανών έχει καλώς, αν όχι δεν θα σιγοντάρουμε τα συμφέροντά τους ενώ μάλιστα δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα. Εκτός και αν προτιμάτε την σκυφτή θέση του Σαμαρά...
Έχω την εντύπωση οτι κάτι έχετε μπερδέψει όλοι, το μήνυμα δεν ήταν υπέρ της Ρωσίας, αλλά οτι έγινε ανακοίνωση των 28, χωρίς να ρωτήσει κανείς την Ελλάδα, που σημαίνει οτι μας είχαν γραμμένους κανονικά και δεν μας υπολόγιζαν κάν. Οπότε σωστά νομίζω,ρώτησε ο Τσίπρας, πώς ανακοινώσατε το ψήφισμα, εμένα με ρωτήσατε; Θεωρείς-τε οτι δεν πρέπει να ρωτάνε όλα τα μέλη της Ε.Ε για κάποιο κοινό ανακοινωθέν; Η ιστορία (παλιά και προ μηνών ακόμη) έχει αποδείξει, οτι με το yes man σε όλα, δεν κερδίζεις κανένα σεβασμό, αντιθέτως σε τρελαίνουν στην φάπα.
Η Ρωσία δημοκρατική δεν είναι, διεφθαρμενη είναι, σε γειτονικές χώρες εισβάλει με το έτσι θέλω... Οπότε πως θα έπρεπε να εκλαβουμε τα θερμά της συγχαρητήρια για το "μάθημα δημοκρατίας" που έδωσε η νέα κυβέρνηση?
Όταν η δημοκρατική USA είχε εισβάλει στο μισό πλανήτη δεν άνοιγε ρουθούνι . Ούτε όταν αποκαλύφθηκε πως παρακολουθούσε εντατικά όλους τους συμμάχους τους.Ξαφνικά η Ρωσία έχει γίνει ο δαίμονας του πλανήτη πάλι . Η κάθε χώρα έχει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της . Το θέμα είναι να βρούμε εμείς τη γραμμή που μας συμφέρει περισσότερο. Δεν λέω ότι αυτή είναι στο πλάι της Ρωσίας αλλά το να μας το παίζουν ξαφνικά η ΕΕ και η Αμέρικα οσίες παρθένες είναι τουλάχιστον προκλητικό. Η δημοκρατική Γαλλία τον στρατό στην Αφρική τι τον έχει ; Αλλά να μου πεις δεν είναι στη γειτονιά μας οπότε όλα καλά.
Η συγκριση υπερδυναμεων τι εξυπηρετει ? Απλα προσπαθεις να ακυρωσεις καποιες αληθειες λεγοντας οτι "¨και οι αλλοι χαλια ειναι "¨? Αν ειναι να μιλησουμε και για τη Κινα . Το ξαναλέω , στη Ρωσσια δολοφονουν δημοσιογραφους , ριχνουν στις φυλακες νεαρα κοριτσια επειδη τραγουδησαν ενα πανκ τραγουδι σε εκκλησια , δολοφονουν αντιφρονουντες ( βλεπε Λιβιτνιενκο ) , ριχνουν στις φυλακες οποιαδηποτε αντιπολιτευση . Η δημοκρατικη Γαλλια στο εξοτικο Μαλι εμποδισε μουσουλμανους ανταρτες να καταλαβουν ολο το κρατος και να επιβαλλουν ισλαμικο νομο . ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ? Θα προτιμουσες να ειχαν κυριαρχησει οι δευτεροι ? Η συγκριση Ρωσσιας και ΕΕ κατα τη γνωμη μου δειχνει ανιδεοτητα εκ μερους σου . ο αντιιμπεριαλισμος νηπιαγωγειου δεν προσφερει τιποτα
Μα δεν πάω να καλύψω τίποτα . Αυτό που λέω είναι ότι κάθε χώρα έχει τα δικά της συμφέροντα . Ούτε μίλησα για τον κακό ιμπεριαλισμό .Εσείς ξαφνικά αντιμετωπίζεται αυτό που έκανε η Ρωσία σαν κάτι πρωτόγνωρο. Αυτό που με ενοχλεί είναι η υποκρισία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μιλήσουμε και για την Κίνα όπου οι σοκαρισμένοι με την πολιτική του Πούτιν Αμερικάνοι έχουν εδραιώσει τις επιχειρήσεις τους. Μία από τις πιο φασιστικές χώρες του κόσμου ,με τον αριθμό των θανατικών ποινών να είναι μεγαλύτερος στην Κίνα από ότι στον υπόλοιπο κόσμο μαζί είναι προφανώς καλός εταίρος για συμφωνίες με τη Δύση. Kαι δεν έχω πρόβλημα με την παρέμβαση της Γαλλίας . Τα συμφέροντα της πήγε να προστατεύσει. Αυτό που είπα εγώ είναι ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να προστατεύουμε κι εμείς τα συμφέροντά μας γιατί κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Δες επίσης τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ανά τα χρόνια και θα καταλάβεις πως αν και οι χώρες της ΕΕ είναι πολύ δημοκρατικότερες της Ρωσίας ,οι μέθοδοι για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους σε ξένες χώρες είναι οι ίδιες.
Διεθνές ρεζίλεμα δλδ.Αν χαιρετίζει την κίνηση ο Πουτιν και σκέφτεται να ακολουθήσει και ο ακροδεξιός Όρμπαν της Ουγγαρίας τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλα.
Το "οι ναζι της Ουκρανίας" είναι σαν το "Ο Θεοδωράκης του Μπόμπολα"Όταν το κόμμα και οι οπαδοί του δεν έχουν λογικά επιχειρήματα πετάνε λάσπη στοχεύοντας στην ηθικη εξοντωση του αντιπάλου.Δυστυχώς για σένα η σύνθεση της Ουκρανικής κυβέρνησης ειναι δημοκρατικότατη.Δεν θα ελεγα το ίδιο και για την σύνθεση της Ελληνικής.
Τι εννοείς κατ' αρχάς λέγοντας δημοκρατική σύνθεση?? Μπορείς να μας διαφωτίσεις για να καταλάβουμε τι λες??Η κυβέρνηση της Ουκρανίας επιβλήθηκε απο ξένους παράγοντες γιατί δεν ήθελε η τότε νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση να προχωρήσει στην ένωση με την Ευρώπη. Η κυβέρνηση που είναι τώρα δεν έχει εκλεγεί ΠΟΤΕ.Όσον αφορά την Ελληνικη κυβέρνηση έχει εκλεγει με δημοκρατικότατες διαδικασίες και ΔΕΝ εχει αμφισβητηθεί απο κανέναν. Δε φτάνει που είσαι πανάσχετος θές και να κάνεις βαρύγδουπες δηλώσεις. Όσον αφορά το ποτάμι (the River lol), μιας και δεν έχασες ευκαιρία να το αναφέρεις, θέλω να σου θυμίσω πως ενώ λέει ο Θεοδωράκης οτι δεν είχε διαφήμηση τον έπαιζαν όλα τα κανάλια ολημερίς και ολιβραδύς. Σε κανέναν άλλον δεν έχει συμβεί αυτό και δεν είναι τυχαίο. Και όσον αφορα την δημοκρατικότητα του να σου υπενθυμίσω οτι για αυτη του την έλειψη αποχώρησαν ο Κυρ. Κωστόπουλος και ο Δ. Δημητριάδης. Ο ρόλος που θέλει να παίξει φαίνεται απο τις δηλώσεις του τις πρώτες αυτές μέρες που βγήκε ο Σύριζα και δε τον δέχτηκε στην κυβέρνηση.
Το ποιος είναι άσχετος φαίνεται από το επίπεδο του σχολίου σου.Εκλογές έγιναν στην Ουκρανία στις 26 Οκτωβρίου και ήταν δημοκρατικότατες.Αυτό το 'δεν έχει εκλεγεί ΠΟΤΕ' ειναι μηχανισμός άμυνας γιατί δεν μπορείς να αποδεχθείς το αποτέλεσμα;Ο πρώην και άκρως διεφθαρμένος πρόεδρος που ζούσε σε χρυσό παλάτι υπαναχώρησε από την υπογραφή της εμπορικής σύνδεσης με την ΕΕ κάτω από τις ωμές απειλές του Κρεμλίνου.Δυστυχώς για εκείνον όμως η πλειοψηφία των Ουκρανών επιδιώκει την προσέγγιση με την Ευρώπη.
http://images.watchit.gr/?h=379&w=600&src=http://www.newsit.gr/files/Image/2014/05/03/ODESSA/odessa.jpgΟ Πούτιν έχει κάνει τεράστια εγκλήματα και οι Ρώσσοι στην Ουκρανία αρκετά. Αλλά όταν έχει γίνει αυτό καλύτερα να σκας και να μην παίρνεις θέση. Καλύτερα να βλέπεις γενικότερα το πρόβλημα με τα ανθρώπινα δικαιώματα.