Spiegel: Όλοι φοβούνται τη Μέρκελ

Spiegel: Όλοι φοβούνται τη Μέρκελ Facebook Twitter
6

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel στο κεντρικό διαδικτυακό θέμα του επιχειρεί μια ως τώρα αποτίμηση των συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη και συμπεραίνει ότι «όλοι φοβούνται τη Μέρκελ».

Όπως σημειώνει το περιοδικό, παρότι ο Ολάντ είναι ένας φημισμένος σοσιαλιστής και εκλέχτηκε με το θέμα της βοήθειας στην Ελλάδα ψηλά, στη σημερινή συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό  αντάλλαξε μια δειλή χειραψία μαζί του και δεν έδειξε κανένα σημάδι της στενής «φιλίας» των ιδεολογιών τους. Το Spiegel σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο Ολάντ φαίνεται να θυμόταν συνεχώς το «μακρύ χέρι» της καγκελαρίου ενώ οι δηλώσεις του ήταν προσεκτικές.

Γράφει επίσης ότι και ο Ματέο Ρέντσι παρότι είχε μια «φλογερή» συνάντηση με τον Τσίπρα τον κάλεσε να σεβαστεί τους κανόνες της Ε.Ε. και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις.

Για το Spiegel ανάλογη ήταν η ατμόσφαιρα και σήμερα στο ραντεβού του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αναλύοντας την διπλωματική σημειολογία γράφει ότι οι Βρυξέλλες είχαν φροντίσει να φανεί ότι δεν δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτή τη συνάντηση για αυτό και αντί συνέντευξης Τύπου υπήρχε μόνο μια φωτογράφηση.

Πάντως το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο και για πιο απαλούς» τόνους από την πλευρά του Τσίπρα με τις δηλώσεις του σήμερα στις Βρυξέλλες περί της Ευρώπης που είναι «το κοινό μας σπίτι» .

Σημειώνει όμως ότι ήταν «δυσάρεστη έκπληξη» για την Κομισιόν το γεγονός ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τις προτάσεις του για το χρέος στη Βρετανία, μια χώρα που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης. Αναφέρει επίσης ότι η επιτροπή «γούρλωσε τα μάτια της» για τις κραυγαλέες  ελληνικής διαμαρτυρίες για την Τρόικα.

Αφού επισημαίνει επίσης το Spiegel, μεταξύ άλλων,  ότι στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γιούνκερ έχει λίγες δυνατότητες, καταλήγει με την παρατήρηση ότι οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν  υπάρχει χρόνος για την Ελλάδα και ο Ολάντ θέλει να έχει το ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM
Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Πολιτική / Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δικαιολόγησε απολύτως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση και για τα οποία έκανε παρέμβαση η Τουρκία
LIFO NEWSROOM