Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω η Ελλάδα να μείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων

Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω η Ελλάδα να μείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων Facebook Twitter
2

«Θα ακούσουμε τις προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και θα εξετάσουμε σε ποια βάση θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Επανέλαβε ότι δεν αναμένει κάποιο αποτέλεσμα σήμερα.

«Επισήμως, αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόγραμμα. Το ζητούμενο είναι πώς θα προχωρήσουμε στη βάση αυτού του προγράμματος και είμαι ανοιχτός να ακούσω και να αρχίσω τις συζητήσεις», είπε και πρόσθεσε ότι στο Eurogroup θα καλωσορίσουν τον νέο Έλληνα υπουργό Οικονομικών, θα ακούσουν τις προτάσεις και θα ξεκινήσουν τις συνομιλίες.

«Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Πώς και υπό ποιες συνθήκες, αυτό θα το συζητήσουμε σήμερα», πρόσθεσε. Τόνισε ότι η χώρα επέστρεψε στην ανάπτυξη πέρυσι, πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, και είναι σημαντικό να παραμείνει στη σωστή τροχιά.

«Δεν αναμένω κάποιο αποτέλεσμα σήμερα, αυτή είναι η αρχή των συνομιλιών μας, έχουμε και άλλο ένα Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα. Θα κινηθούμε βήμα, βήμα», συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα είχε τονίσει ότι οι όποιες αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα πρέπει να κινηθούν στα πλαίσια των υφιστάμενων συμφωνιών.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Για να επιτευχθεί όμως το πρωτογενές πλεόνασμα μάτωσε όλος ο ελληνικός λαός από την παράλογη φορολόγηση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η μέθοδος εξαθλίωσης. Αν συνεχιστεί θα ξαναδούμε θανάτους από πείνα στην Ελλάδα. Ήδη από το 2009 το ΙΚΑ σε έγγραφό του προέβλεπε αύξηση 11% στους θανάτους συνταξιούχων εξαιτίας της μείωσης των συντάξεων.