ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.2.2015 | 19:13

Η δεκατετράχρονη

κόρη μου κάθεται και κλαίει απαρηγόρητη μέσα στο δωμάτιο της γιατί δεν της επιτρέπουμε να πάει στο πάρτυ του ξαδέρφου της κολλητής της που είναι 17 χρονών.Την φίλη της την ξέρουμε, όπως και την οικογένεια της και είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, αλλά τον ξάδερφο δεν τον ξέρω και δεν θέλω να τον μάθει αυτόν και τους φίλους του η κόρη μου.Επιλογές για το Σαββατοκύριακο έχει.Μπορεί να πάει σινεμά με τους συμμαθητές της,να πάει βόλτα στα μαγαζιά, για καφέ, για φαγητό, να καλέσει κόσμο σπίτι, ακόμα και αν μας καταδεχτεί, να κάνει κάτι μαζί μας.Δευτέρα γυμνασίου πάει, τι άλλο να κάνει δηλαδή;Είπαμε να μην λυγίσει κανένας από τους δυο, αν και στον άντρα μου δεν έχω πολύ εμπιστοσύνη, τα δάκρυα των παιδιών είναι ο κρυπτονίτης του.
2
 
 
 
 
σχόλια
Ενδεχομένως η εξομολογουμενη μητέρα να έχει προ πολλού σταματήσει να διαβάζει, αλλα εγώ το σχόλιο μου θα το κάνω.Πρώτον, απο όσα διάβασα και κυρίως δυο τρεις απαντήσεις σε σχόλια σας, θεωρώ οτι προσπαθείτε με σωστό τροπο να διαπαιδαγωγησετε το παιδί σας, το χαρακτήρα του οποίου μόνο εσείς γνωρίζετε απο όλους εμάς εδώ. Οι προθέσεις ακούγονται, και αυτο ειναι προσωπική γνώμη, ορθές. Θα συμφωνήσω με ένα άλλο σχόλιο λεγοντας, οτι ο χαρακτήρας κάθε ανθρωπου, άρα και παιδιού, ειναι διαφορετικός και καθορίζεται απο πολλούς παραγοντες μερικοί απο τους οποίους (μόνο) σχετίζονται με τους γονείς. Άρα η ταμπελα ΕΦΗΒΕΙΑ δεν ειναι παρά ένα τσουβάλιασμα.Εγώ ειμαι κοπέλα 24 χρονων και ζω πλέον μόνη μου. Οι γονείς που ποτέ δε μου έθεσαν αυστηρά όρια, δε θυμάμαι ποτέ να έχω δεχτεί κάποια τιμωρία ΕΠ αυτού η τουλάχιστον τώρα που μεγάλωσα τίποτα απο αυτά δεν μου έχει μείνει στη θύμηση μου, δεν με έχει στιγματίσει. Όλα κάπως κύλησαν ομαλά, αν και εγώ είχα νεύρα ως έφηβη, όχι πολλά. Ποτέ δεν τέθηκαν όρια, αλλα κάπως τα γνώριζα και κάπως τα εφάρμοζα. Δηλαδή, διάβαζα, πήγαινα την προπονηςη μου, έβγαινα να παίξω στη γειτονιά (ουαου υπάρχει και αυτο), επέστρεφα λογικές ώρες, έβγαινα με συμμαθητές μου κάθε Σάββατο και οι ώρες κυμάνθηκαν απο το 10 στο γυμνάσιο στο 12 στο λύκειο. Απέκτησα σχέση στα 16,5 και Ολοκλήρωσα στα 18, είχα φίλους και μια ισορροπημένη σχέση με τους γονείς μου. Απο τα 18 μένω μόνη, σπουδές Αθήνα, τα πρώτα χρόνια τηλέφωνο καθε μέρα, τώρα πια και καθε δυο τένις μέρες ειναι οκ. Θέλω να δείξω με όλα αυτά οτι οι σχέσεις χτίζονται και απο τις δυο πλευρές και εξελισσονται σε όλα τα χρόνια. Δεν ειμαι γονιός βέβαια. Και απάντηση στο τι θα έκανα δε θα σας δώσω!Καλή συνέχεια στη ζωή της οικογένειας σας!
Κοίταξε να δεις, είναι λογικό σαν μητέρα να φοβάσαι. Αλλά επειδή κάποιες φορές οι γονείς είστε από άλλο πλανητη, να σου πω το εξής: τις πολλές επιλογές που νομίεις πως έχει για το Σαββατοκύριακο, δεν τις εχει. Τρελαινόμουν από τα νεύρα όταν οι γονείς μου δε με άφηναν να πάω κάπου, και μου λέγανε "γιατί δε λες στις φίλες σου να έρθουν εδώ, ή να πάτε κάπου αλλού". Καλά, οι φίλες μου όλες θα πήγαιναν στο πάρτυ και εγώ ήμουν η μόνη που δε με άφηναν, λες να ήθελαν να αφήσουν το πάρτυ για να έρθουν σπίτι μου ή να παμε σινεμα; Ουάου, τρομερή διασκέδαση. Τελικά περνούσα το Σάββατο μόνη μου, κι αυτό είναι αρκετά μεγάλη στεναχώρια για μια έφηβη. Βέβαια σου ξαναλέω, έχεις δίκιο να μην αφήνεις ένα παιδί 14 να πάει σε ένα παρτυ με 17χρονα. Αλλά προσπάθησε να την καταλαβαίνεις και να μην της λες ανοησίες που την εκνευρίζουν περισσότερο και την κάνουν να νιώθει ότι έχεις κατέβει από άλλο πλανήτη. Και κάτι ακομη: Προσεξε μην την καταπιέσετε πολύ σε καποια θέματα, γιατί αν της απαγορεύετε πράγματα που όλοι οι συνομηλικοι της (καλώς η κακώς) κάνουν, θα καταλήξει να τα κάνει κι εκείνη κρυφά, που είναι πολύ χειρότερο.
Scroll to top icon