Από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου το Noma αναγεννήθηκε προσωρινά μέσα στο κομψό ξενοδοχείο Mandarin Oriental του Τόκιο που βρίσκεται στην ιστορική συνοικία Nihonbashi. Το γαλλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου που βρίσκεται εκεί λέγεται Signature, έχει το δικό του αστέρι Μισελέν και βρίσκεται στον 37ο όροφο, και για την περίσταση μεταμορφώθηκε ολοκληρωτικά.
Εκτός από το χώρο του εστιατορίου μεταμορφώθηκε και η κουζίνα, με εγκατάσταση νέου εξοπλισμού, και τα πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, από πορσελάνη, ξύλο με λάκα, το γυαλί, όλα προέρχονται από καλλιτέχνες και βιοτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ιαπωνία και χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές μεθόδους. To μενού κόστιζε 335 ευρώ το άτομο.
Το Noma στο Τόκιο τήρησε τους κανόνες που ίσχυαν και στην πατρίδα του. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα χαρακτηριστικά υλικά της Σκανδιναβίας έμειναν πίσω και τα νέα υλικά ήταν τοπικά. Η διαφορά είναι ότι η Ιαπωνία έχει σαφώς μεγαλύτερη γκάμα υλικών για επιλογή.
Ο Redzepi έκανε πολλά ταξίδια στην Ιαπωνία για εφτά μήνες, καλύπτοντας 8.000 χιλιόμετρα, από την υποτροπική Οκινάουα μέχρι τα γόνιμα εδάφη της Φουκουόκα, από τα βουνά του Ναγκάνο μέχρι τα άγρια δάση που βρίσκονται στον μακρινό Βορρά.
«Πήγαμε στο Αομόρι και συναντήσαμε τους ματάγκι (παραδοσιακούς κυνηγούς). Κυρίως πήγαμε εκεί για τα άγρια φυτά, για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε σπόρους, ειδικά είδη κορμών και τα λοιπά, για να φτιάξουμε ζωμούς.»
Διάφορες υποθέσεις διατυπώθηκαν σχετικά με το τι θα περιλάμβανε αυτό το μενού, πολλά γράφτηκαν (κρέας αλόγου; Γλώσσα ελαφιού; Χελώνα;) Ο Ivan Orkin, γκουρού του ράμεν, ήταν από τους τυχερούς που βρέθηκαν στο pop up, και μετέφερε την εμπειρία του στο Instagram, μαζί με την περιγραφή του:
σχόλια