Μάρκαρης: Το μεγαλύτερο λάθος του Τσίπρα είναι ο Βαρουφάκης

Μάρκαρης: Το μεγαλύτερο λάθος του Τσίπρα είναι ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
ΠΟΡΤΡΕΤΟ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
15

Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα σχολιάζει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Πέτρος Μάρκαρης, που τιτλοφορείται «Το μεγαλύτερο λάθος του Τσίπρα: Ο Βαρουφάκης».

Σε ερώτηση «ποια είναι η άποψη σας για τον Α. Τσίπρα», ο συγγραφέας έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, αναφέροντας ωστόσο πως ο ίδιος δεν τον ψήφισε. «Δεν το περίμενα ποτέ ότι (ο Α. Τσίπρας) θα αποδειχθεί τόσο καλός. Εγώ δεν τον ψήφισα. Αλλά τώρα νομίζω πως είναι ο μοναδικός που κατανοεί τι ακριβώς χρειάζεται και πως να προωθήσει τις απόψεις του. Εξεπλάγην, όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί Έλληνες», αναφέρει.

Σημειώνει ακόμα πως στις Βρυξέλλες υπέκυψε αρκετά, και η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τρόικας, μόνο που τώρα αυτή έχει άλλο όνομα προκειμένου να αισθάνονται καλύτερα οι Έλληνες.

«Ο Τσίπρας όμως έμαθε γρήγορα. Αντιλήφθηκε αμέσως πως το πρόγραμμά του και η συγκρουσιακή διάθεση δεν θα λειτουργούσε. Σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών, τον Βαρουφάκη», τονίζει ο Π. Μάρκαρης.

Σε ερώτηση αν η συνεργασία του Τσίπρα με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν ένα λάθος, ο συγγραφέας απαντά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάνει κάποια λάθη, αλλά το μεγαλύτερο έχει όνομα: Βαρουφάκης.

Ο Π. Μάρκαρης εξηγεί πως έχει γνωρίσει τον Γ. Βαρουφάκη: «Είναι απίστευτα αλαζόνας και λέει ανόητα πράγματα. Συμπεριφέρεται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και η συνεργασία με τον Τσίπρα έχει εξελιχθεί με τον Βαρουφάκη να σπάει τα τζάμια και τον Τσίπρα να προσπαθεί να τα ξανακολλήσει. . Κατά το πρόσφατο Eurogroup στις Βρυξέλλες έπρεπε ο Τσίπρας να συνομιλήσει τηλεφωνικά με την Μέρκελ για να επιτευχθεί συμφωνία, καθώς ο Βαρουφάκης λόγω χαρακτήρα δεν ήταν σε θέση να έρθει σε συμφωνία με τον Σόιμπλε».

Προσθέτει τέλος ότι αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κίνδυνος να δυναμώσουν «οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι πραγματικός».

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM