Μια φωτογραφία που μπορεί να προκαλέσει ντόμινο καλοσύνης

Μια φωτογραφία που μπορεί να προκαλέσει ντόμινο καλοσύνης Facebook Twitter
11
Μια φωτογραφία που μπορεί να προκαλέσει ντόμινο καλοσύνης Facebook Twitter

Θανάσης Χαραμής

 

Τη παραπάνω φωτογραφία συνόδευε στο Reddit η μικρή και όμως τόσο ικανή να εμπνεύσει, ιστορία της, δοσμένη από το χρήστη που τη τράβηξε:

*Γυρνώντας σπίτι χθες και ενώ ήμουν στο τρένο έπεσα πάνω στον νεαρό Αφρο-αμερικανό που καθώς κοιμόταν, έγειρε στον ώμο του διπλανού του πού ήταν ένας Εβραίος άντρας. Ο άντρας δεν κουνήθηκε καθόλου και απλά άφησε τον πιτσιρικά να συνεχίσει εκεί τον ύπνο του.

Μετά από λίγο τον ρώτησα αν θα ήθελε να ξυπνήσω τον νεαρό και εκείνος μου έγνεψε όχι λέγοντας μου: " φαίνεται να είχε δύσκολη μέρα, άφησε τον να κοιμηθεί. όλοι μας δε τα χουμε περάσει;"

Πέρασαν 20 λεπτά μέχρι να κατέβω και αυτό εξακολουθούσε να συμβαίνει..."

Αυτή η φωτογραφία κατάφερε μέσα σε λίγα 24ωρα να γίνει rebolg χιλιάδες φορές και να τρυπώσει ανάμεσα σε εκατοντάδες site με ένα δυνατό, ελπιδοφόρο μήνυμα για τις στιγμιαίες καλοσύνες που δίνουν χάρη στη καθημερινότητα.

Μετά από λίγες μέρες, και όπως ήταν λογικό για κάτι που μπαίνει στο internet, αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα του άντρα που άφησε έναν άγνωστο να κοιμηθεί στον ώμο του.

Ο Isaac Thiel ήταν ο άνθρωπός της φωτογραφίας.

Όταν τον ειδοποίησαν για το πόσο μεγάλη διάσταση είχε πάρει αυτή η φωτογραφία ο ίδιος απλά είπε πως δεν έκανε κάτι τόσο σπουδαίο και πως με το που κατέβηκε από το τρένο το είχε κιόλας ξεχάσει. 

Τον Ιsaac ευχαρίστησε δημόσια και ο νεαρός που αναγνώρισε τον εαυτό του στη φωτογραφία και έγραψε πως είχε όντως μια πολύ κουραστική μέρα ενώ θυμάται να τον πιάνει υπνηλία μέσα στο τρένο.

Μετά από λίγο γνωστοί και φίλοι του Isaac έγραφαν στα σχόλια πόσο καλοσυνάτος και ευγενικός άνθρωπος είναι στη καθημερινή του ζωή και πόσο ευγενική ψυχή έχει...

Ελάχιστη σημασία έχει όμως τι κάνει αυτός ο άνθρωπος στη ζωή του.

 

Σημασία έχουν αυτά τα μικροπράγματα και αυτές οι ευκαιρίες που καθημερινά μας δίνονται να δείχνουμε το καλό μας εαυτό, να αφήνουμε τον ώμο μας διαθέσιμο και να εμπνεύσουμε και άλλους, έστω και λίγους, να το κάνουν.

Αυτό πέτυχε άθελα του ο Isaac Thiel όταν εκείνη τη νύχτα κάθισε δίπλα από το νυσταγμένο νεαρό.

Δε χρειάστηκε να κάνει τίποτα το φοβερό ούτε να γίνει θυσία.

Το κατάφερε με μια ανεπαίσθητη, έμφυτη, καλοσύνη.

Μια στιγμή αρκούσε...

Η στιγμή που δεν ανασήκωσε απότομα τον ώμο του κάνοντας γκριμάτσα, αλλά παρέμεινε ακίνητος στη θέση του για να κοιμηθεί ένας ξένος.

* Το παρακάτω πείραμα κινηματογράφησε και αφιέρωσε στον Ιsaac η ομάδα Charidy

Αρχείο
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

7 σχόλια
αχ μια κυρια στο κτελ οχι μονο με ειχε αφησει να κοιμηθω πανω της αλλα δεν μιλησε και οταν αρχιζα να σκουπιζω το προσωπο μου και τα σαλακια που ειχαν τρεξει στην μπλουζα της στο μπρατσο...περιττο να πω ποσο ντραπηκα οταν καταλαβα που ημουν και τι εκανα. καπου στα 18 θα ημουν τοτε!
Μου έχει τυχει και εμενα! Στο λεωφορειο απο Αθηνα για Πατρα ,θεση γαλαρια κεντρο - να μην εχεις να ακουμπησεις πουθενα, εγειρα στον ωμο του κυριουλη που καθοταν διπλα μου. Ξυπνησα ουκ ολιγες φορες και του ζητουσα συγγνωμη και αυτος καθε φορα μου ελεγε οτι δεν υπαρχει προβλημα και να ξανα κοιμηθω.
Τα ελληνικά -και αθάνατα- ΚΤΕΛ είναι γεμάτα από τέτοια παραδείγματα κατά τη γνώμη μου. Εμένα πάντως ο διπλανός σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, μετά από 20λεπτο βαθύ ύπνο με ροχαλητά, γύρισε και με στραβοκοίταξε γιατί κουνήθηκα και δεν τον άφησα να συνεχίσει.Πάντως είναι σημαντικό να λάβουμε υπ'όψιν και το πόσο σημαντικό θεωρεί και πως ορίζει η κάθε κοινωνία το προσωπικό χώρο. Στην Αμερική που έγινε τόσος ντόρος φαίνεται περίεργο γιατί οι άνθρωποι είναι πιο αποστασιοποιημένοι ο ένας από τον άλλο. Εδώ όταν τυχαίνει κάτι τέτοιο το πολύ πολύ να σε πιάσουν τα γέλια. Όποτε δεν είναι τόσο θέμα καλοσύνης όσο ανοχής.
Σε εμας που αρεσε αυτη η σταση του κου Isaac,μπορουμε να απολαυσουμε το ποστ χωρις απαραιτητα να κρινουμε αυτον που λεει πως δεν θα το εκανε,αλλα και οποιος θεωρει οτι δεν θα ηθελε να κανει το ιδιο δεν ειναι ανγκη να μειωσει την σημασια μιας τετοιας κινησης που κανει καποιος αλλος!Δεν ειναι ωραια λογικη αυτη η "εισαι ή με μας ή με τους αλλους".Νομιζω...?
Απαντηση στη Mat : Το μηνυμα δεν ειναι να αφησεις καποιον να στηριζεται επανω σου στο μετρο για να μη πεσει επιδη βαριεται να σηκωσει το ξερο του να κρατηθει απο τη χειρολαβη, ουτε να παρεις κανεναν αγκαλια αν δε βρισκει θεση. Φαντασου το σαν καποιος που συναντας για λιγα δευτερολεπτα περπατωντας μεσα στον κοσμο να σκονταφτει..αυθορμητα θα τον πιασεις η θα κανεις πιο εκει να πεσει κατω και οχι πανω σου! ? Ε?
Μήπως είστε λίγο υπερβολικοί; Από το αν αφήσεις κάποιον ξένο να κοιμηθεί στον ώμο σου θα κριθεί αν είσαι ρατσιστής; Εγώ που δεν θα άφηνα ούτε Έλληνα δηλαδή τι είμαι; Αντικοινωνικός;
τεινει στη μισανθρωπια επειδη μπορει να μην του αρεσουν οι επαφες με κοσμο?!δεν το καταλαβαινω αυτο...καποιος μπορει να σιχαινεται να ερχεται σε τοσο στενη επαφη με κοσμο.δεν εισαι ουτε μισανθρωπος,ουτε ρατσιστης..σημερα μια κυρια ορθια στηριζοταν σε εμενα που καθομουν στο τρολευ.για σενα θα πρεπε να την αφισω να στηριζεται πανω μου δηλ?!