Ρόδος και Κάλυμνος: Καθηγητές παρενοχλούσαν μαθήτριες

Ρόδος και Κάλυμνος: Καθηγητές παρενοχλούσαν μαθήτριες Facebook Twitter
3
Ρόδος και Κάλυμνος: Καθηγητές παρενοχλούσαν μαθήτριες Facebook Twitter

Δύο σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών από καθηγητές που υπηρετούν σε σχολεία της Δωδεκανήσου, απασχολούν τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Εισαγγελία, καθώς επίσης και το υπουργείο Παιδείας που ενημερώθηκε σχετικά.


Στη μία από τις δύο υποθέσεις υπάρχουν ντοκουμέντα και γραπτά μηνύματα (sms) που έστειλε ο καθηγητής σε μαθήτριες, τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεών του.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη περίπτωση έλαβε χώρα στην Κάλυμνο.
Σύμφωνα με την δικογραφία 32χρονος καθηγητής εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από καταγγελίες γονέων και μαθητριών, να είναι ο κάτοχος κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου στάλθηκαν άσεμνα, αισχρά και άκρως σεξιστικά κείμενα σε ανήλικες μαθήτριες.

Η υπόθεση έφθασε και στα χέρια της Εισαγγελίας Κω, όπου αναμένεται εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για καταλογισμό ευθυνών στον συγκεκριμένο καθηγητή.

Με εντολή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ο εκπαιδευτικός έχει ήδη απομακρυνθεί από το σχολείο όπου υπηρετούσε και κινήθηκε αυτομάτως σε βάρος του η διαδικασία απόλυσης.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 30χρονο καθηγητή που υπηρετούσε σε σχολικό συγκρότημα σε χωριό της Ρόδου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία των καταγγελιών ο καθηγητής μιλούσε στην τάξη αλλά και κατ' ιδίαν σε μαθήτριες του Λυκείου χρησιμοποιώντας διαρκώς ερωτικά και σεξιστικά υπονοούμενα.

Το γεγονός προκάλεσε την οργή μαθητών και γονέων, οι οποίοι και αποφάσισαν να ενημερώσουν αρχικά τη διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αμέσως διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μέχρι τότε ο εν λόγω καθηγητής μετακινήθηκε από το σχολικό συγκρότημα όπου υπηρετούσε, σε άλλο σχολείο.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Θυμηθηκα ενα μαθηματικο που πεταγε συνεχεια αστειακια στην ταξη για το ποσο συχνα αυνανιζομασταν, ενα θεολογο που ετριβε τον καβαλο του στη γωνια του θρανιου και μια γαλλικου που φοραγε φουστα και καθοταν στην υπερυψωμενη εδρα ανοιγοντας τα ποδια της για να διαπιστωσουμε οτι δε φοραει βρακι.