Νέες συγκεντρώσεις για τα διόδια

Νέες συγκεντρώσεις για τα διόδια Facebook Twitter
7

Επανέρχονται οι Επιτροπές Αγώνα Κατά των Διοδίων που προσκαλούν σε πανελλαδική διαμαρτυρία στους σταθμούς των διοδίων της χώρας, την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου και εναλλακτικά την Κυριακή 19 Απριλίου.

Στα άμεσα αιτήματα των Επιτροπών, περιλαμβάνονται η απόσυρση της Αστυνομίας από τους σταθμούς των διοδίων, η κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα - Βορίδη, η αμνήστευση των ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων για αγώνες ενάντια στα διόδια, η κατάργηση του 20πλάσιου, η άμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς και η μη λειτουργία τους, το άμεσο πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και η διακοπή των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης των Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων, με συμμετέχοντες από όλη τη χώρα και διαδικτυακά, που έγινε το Σάββατο στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ημερίδα μίλησε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος που έθεσε το θέμα  της αναλογικής χρέωσης στην Αττική Οδό. Η Περιφέρεια έχει ταχθεί υπέρ της απομάκρυνσης των διοδίων στα όρια της περιφέρειας Αττικής και της ριζικής αναθεώρησης ή κατάργησης των συμβάσεων παραχώρηρης στους εργολάβους.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κινηματα τυπου ''δεν πληρωνω'' και θεσεις τυπου ''τα διοδια πρεπει να επαναξεταστουν στο συνολο τους'' πηγαζαν απο τον συριζα προεκλογικα.Τωρα που εγιναν κυβερνηση ουτε κουβεντα.Και το γελοιο ειναι τουτο:Ενω ειναι ο συριζα κυβερνηση,τα στελεχη του κανουν ακομα διαμαρτυρια γι'αυτα,αφενος κοιμιζοντας τον κοσμο(και καλα ειμαστε μαζι μας)και αφετερου υποστηριζοντας,παντα με αριστερο τροπο..,τα μεγαλοσυμφεροντα συγκεκριμενων μεγαλοεπιχειρηματιων...Πρωτη φορα αριστερα με καμια διαφορα απο το παρελθον..
Οι δρόμοι δεν συντηρούνται δωρεάν. Ούτε με δανεικά λεφτά. Όποτε καλό είναι να πληρώνουν αυτοί που τους χρησιμοποιούν. Εσύ ταξί ή τρένο δεν πληρώνεις; Πλοίο; Μπαίνεις δωρεάν;
πληρώνω τέλη κυκλοφορίας αν αυτό σ λέει κάτι, πουθενά δεν υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας και διόδια. Τότε να πληρώνω και διόδια ως πεζός για τα πεζοδρόμια που περπατάω, γιατί αν είναι δυνατόν να μη πληρώνει αυτός που τα χρησιμοποιεί. Είσαι τόσο εμμονικός με τις ιδεοληψίες σου που καταντά αστείο
Υπάρχουν χώρες που έχουν και τέλη κυκλοφορίας και διόδια. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Ένα παράδειγμα είναι η Ιταλία, με διόδια πολύ ακριβότερα.
α τι ωραία ε? Και ποιος σ ειπε 1. ότι η Ιταλία είναι παράδειγμα προς μίμησηη και 2. ότι το ελληνικό οδικό δίκτυο έχει οποιαδήποτε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά? τι ακριβώς ζητάς εν πάση περιπτώσει? Να πληρώνει ένας οδηγός στην Ελλάδα, τέλη, διόδια και βενζίνη 1.70? Ποιος είσαι τελοσπάντων, εκπρόσωπος του ΣΕΒ ή μέλος της ΚΕ της Δράσης?