Στους 2.500 το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ

Στους 2.500 το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

Το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ θα ανέρχεται στους 2.500, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο υπουργός σημειώνει ότι «το άθροισμα των επιλέξιμων για πρόσληψη πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ συν όσων πρώην τακτικών υπαλλήλων απασχολούνται στη ΔΤ (ειδικός λογαριασμός διαχείρισης) με 2μηνες συμβάσεις και στη ΝΕΡΙΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου μετά από διαδικασίες ΑΣΕΠ, ανέρχεται σε 2.500 οι οποίοι αποτελούν το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ».

Το έγγραφο αποτελεί απάντηση σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και συγκεκριμένα ρωτούσε με ποια κριτήρια θα γίνει επαναπρόσληψη των εργαζομένων και πόσο θα αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρει ότι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ επιτυγχάνεται ο πραγματικός οικονομικός και διοικητικός εξορθολογισμός της ΕΡΤ ΑΕ και ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας γίνεται ανταγωνιστικός μέσα από ένα ασφαλές ουσιαστικό και νομικό πλαίσιο στελέχωσής του. Επιπλέον, η οικονομική εξυγίανση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα επιτυγχάνεται μέσω ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, του ουσιαστικού ελέγχου των οικονομικών πεπραγμένων του παρελθόντος, της μείωσης των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, της κατάργησης των υψηλών αποδοχών και των προνομίων του δημόσιους ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ο Ν. Παππάς υπογραμμίζει ότι ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας παραμένει το ανταποδοτικό τέλος ύψους 3 ευρώ μηνιαίως ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Περαιτέρω, μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες λόγω κατάργησης διοικητικών οργάνων και αντίστοιχων παροχών και προνομίων, αλλά και του περιορισμού των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών.

«Δεδομένου ότι το ανταποδοτικό τέλος παραμένει στα μέχρι σήμερα επίπεδα και ο στόχος είναι η ΕΡΤ να λειτουργήσει και πάλι με πλήρη σύνθεση προσωπικού και τεχνικών μέσων και η αντίστοιχη παραγωγή και εκπομπή περιεχομένου, καθίσταται σαφές ότι στόχος είναι μια δραστική αύξηση της αποδοτικότητας της νέας ΕΡΤ με μείωση σπατάλης και βέλτιστη κατανομή των διαθέσιμων πόρων. Επιπλέον, κρίνεται ως ύψιστης σημασίας η αναγκαιότητα να αυξηθεί σημαντικά το μερίδιο της ΕΡΤ στη διαφημιστική αγορά» αναφέρει ο υπουργός και επικαλείται συγκριτικά στοιχεία από τις δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις στα κράτη- μέλη της ΕΕ που δείχνουν ότι η ΕΡΤ είναι κάτω από τον μέσο όρο σε ετήσιο τέλος ανά νοικοκυριό και σε απόλυτο αριθμό εργαζομένων αλλά και σε αντιστοιχία υπαλλήλων ανά κατοίκους της κάθε χώρας.

Τονίζει ότι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο προς συμμόρφωση με τις προβλέψεις του Συντάγματος (άρθρο 15 παρ.2), επιδιώκεται κατ΄αρχάς η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, η εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και όλα αυτά τόσο υπό τον έλεγχο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ως προς το παρεχόμενο περιεχόμενο) όσο και των κανόνων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σύμφωνα με τον υπουργό, με το νομοσχέδιο αποφεύγονται οι δαιδαλώδεις νομικές και κανονιστικές διαδικασίες και οδηγούμαστε στην ομαλή μετάβαση και λειτουργία του δημόσιου φορέα.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Baby Reindeer: «Αν περνάτε δύσκολες στιγμές, συνεχίστε να αγωνίζεστε και όλα θα πάνε καλά»

TV & Media / Baby Reindeer: «Συνεχίστε να αγωνίζεστε και τα πράγματα θα πάνε καλά» είπε στα Emmy ο δημιουργός της σειράς

«Πριν 10 χρόνια ήμουν πεσμένος και ξεπεσμένος, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να φτιάξω τη ζωή μου» ήταν το μήνυμα του δημιουργού της σειράς, Ρίτσαρντ Γκαντ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Συγνωμη βρε παιδια επειδη θα τρελαθουμε. Εκατσαν και εκαναν αξιολογηση ολων των θεσεων που χρειαζεται η νεα ΕΡΤ και βρηκα οτι χρειαζονται και τα 2500 ατομα;; Τι σκοπευουν να κανουν να εκτοξευσουν πυραυλο; Δεν λυπουνται ολους εμας με τοσο δουλεμα;
Πληρώνουμε τόσα λεφτά κάθε χρόνο για την δημόσιο τηλεόραση(6.000.000*36=216 εκ. ευρώ)και καμία ακριβή παραγωγή της προκοπής!Που πηγαίνουν τα λεφτά;Το 60 με 70% προορίζεται για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους των αχρείαστων κηφήνων που γυρνάνε στους διαδρόμους της ΕΡΤ(αν καταδεχτούν να πατήσουν στο ραδιομέγαρο) όταν σε άλλες Ευρωπαϊκές δημόσιες τηλεοράσεις το μισθολογικό κόστος κυμαίνεται από 20 έως 40%.
Δεν θα μιλησω για τους συριζοπληκτους που ξαφνικα ανακαλυψαν(ιδιως μετα το κλεισιμο της)ποσο καλη ηταν η ερτ και ακομα ποσο πιο καλη θα την κανει ο συριζα...Αν ψαξει καποιος αντικειμενικα-δηλαδη οχι συριζοπληκτος διοτι αυτοι το εχουν καψει με τις κομματικες και ιδεολογικες τους παρωπιδες-ποσους εργαζομενους απασχολει καθε κρατικη τηλεοραση σε ευρωπαικες χωρες,θα δει οτι στην ερτ απασχολουνται τριπλασιοι και τετραπλασιοι,ακομα και με χωρες τρεις και τεσσερις φορες μεγαλυτερες απο την Ελλαδα!!!Φυσικα,τι να λεμε για τους συριζαιους..τωρα εκθειαζουν την ερτ και νομιζουν οτι θα γινει ανεξαρτητοι,αφου παρει και τους 2500(!!!)χιλιαδες εργαζομενους πισω και βαλει ξανα για διευθυντη τον κομματικο και αγενεστατο δημοσιογραφο που τωρα ειναι διευθυντης του ραδιοφωνου του συριζα...Περα απο αυτο,η κυβερνηση μεχρι τωρα μας πηγαινει πισω,στο κακο παρελθον.Εσπευσε να διατηρησει ολα τα κακα του παρελθοντος με ν/σ και ακομα δεν εχουμε δει αυτα που πραγματικα εχουμε αναγκη:ν/σ για την αναπτυξη,την βελτιωση της ποιοτητας ζωης μας κτλπ.
Δηλαδή, 2.500 υπ, με 3 ευρώ αντ. τέλος αντί για 4,5 περίπου που ήταν στην παλιά ΕΡΤ.Σκέψου τι γινόταν στην παλιά ΕΡΤ (και μετά στην ΝΕΡΙΤ) από "συμβάσεις" και "συμφωνίες", τι σπατάλες υπήρχαν σε διοικητικό επίπεδο...
Μην χαίρεσαι, έτσι κ αλλιώς τα μισά λεφτά που δίνουμε για τη Νέριτ καταλήγουν στα δημόσια ταμεία ως έμμεση ενίσχυση του προϋπολογισμού. Με μηδενικό πρόγραμμα, και γω κάνω εξοικονόμηση.