Είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπονής και Μουζακίτης οι ήρωες της εποχής μας;

Facebook Twitter
7

Χτες αναρωτήθηκα: "Τι συνέβη και πήρε μπρος η δικαιοσύνη;"

Ο αναγνώστης Δημήτρης μου έγραψε κάτι πολύ ενδιαφέρον ως απάντηση:

Η απάντηση λοιπόν, για μένα, είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπονής και Μουζακίτης.

Μου έκανε εντύπωση ο ελιγμός τους πέρυσι τα Χριστούγεννα όταν και παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους. 

Αν δεν απατώμαι είχαν ήδη αρχίσει να σκάβουν και ίσως είχαν ήδη ξεσκεπάσει κανέναν επώνυμο, επομένως είχαν αποτυπωθεί σαν ονόματα στο μυαλό της κοινής γνώμης.


Για να αποφύγουν το ρεζίλι στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τους παρακαλούν να μείνουν υποσχόμενοι εγγυήσεις μη επιπλέον παρεμβάσεις.

[highlight το κακό γυαλί του Μουζακίτη στη φώτο]

Από τότε και απο ισχυροποιημένη θέση οι εισαγγελείς δείχνουν να κάνουν δουλειά και τα μεγάλα ονόματα σκάνε στα πρωτοσέλιδα το ένα πίσω από το άλλο.


Δεν ξέρω αν είναι και ο θεσμός που τους λύνει τα χέρια, φαίνεται να είναι και ικανά τα πρόσωπα.


Και όσο γίνονται τέτοιες συλλήψεις, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πολιτικό κόστος για να τους καθαιρέσουν.

Δε σου κρύβω ότι είμαι λίγο σκεπτικός για ορισμένες συλλήψεις (πχ Βωβός ή Γαβαλάς), μέσω τον οποίων δεν βλέπω να κερδίζει κάτι το κράτος, αφού τα χρωστούμενά τους απο τη φυλακή δεν πρόκειται να τα βγάλουν και ίσως θα ήταν προτιμότερο να καθιερωθούν μηχανισμοί που να υποχρεώνουν τους επιχειρηματίες σε τακτικές εξοφλήσεις ΦΠΑ ή όποιων χρωστούμενων, έτσι να αποφεύγονται τεράστια έξοδα προς το δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση, πρωτοφανή πράγματα για την Ελλάδα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Ας μη κοροϊδευόμαστε. Ένα σάπιο σύστημα δεν θεραπεύεται μέσα σε 1-2 χρόνια ακόμα και αν προσπαθούσε κάποιος να το θεραπεύσει.Αν είμουν ο δικτάτορας της Ελλάδας σε αυτήν την στιγμή, θα προσπαθούσα να πείσω τον κόσμο ότι τουλάχιστον η δικαιοσύνη λειτουργεί, άρα δώστε μου χρόνο για να συνεχίσω να φορολογώ ανεξέλεγκτα.Δείτε πόσα μεγάλα (και ακίνδυνα) ονόματα έκλεισα στη φυλακή! το ζητούμενο όμω δεν είναι σκέτη τιμωρία. Είναι και η αλλαγή για να μην έρθουν άλλοι εγκληματίες στη θέση των παλιών.Η ελπίδα μου είναι ότι κάποιος από αυτούς που θα κατηγορηθεί/ συλληφθεί, θα αρχίσει να βγάζει βρώμες για άλλους επωνύμους "αναγκάζοντας" την δικαιοσύνη να δράσει. Για αυτό είχα χαρεί και με την περίπτωση Τσοχατζόπουλου, αλλά απ'ότι φαίνεται τζάμπα χαρά έκανα.Ας ελπίσουμ ότι οι συγκεκριμένοι εισσαγγελείς είναι όντως η αρχή της αλλαγής και όχι όλα τα άλλα που όλοι υποπτευόμαστε επειδή εδώ μεγαλώσαμε, ξέρουμε πως παίζεται το παιχνίδι και είμαστε δύσπιστοι.
το εργο το εχουμε ξαναδει......π.χ στην ιταλια των ΄90s.....ακομη και αν εχουν τιs καλυτερεs των προθεσεων,ακομη και αν τουs αφησουν......,οι νομοι αλλα και ολη η δομη του καπιταλιστικου συστηματοs(ανταγωνισμοs μεταξυ καπιταλιστων(π.χ εμπορικα κεντρα)) το πολυ-πολυ να οδηγησει στην καταστροφη ενοs μερουs του κεφαλαιου και αφηνονταs ασυδοτο το υπολοιπο.....μην ξεχναμε σε ποια δεκαετια αναδυθηκε και εκτοξευθηκε στην ιταλια ο μπερλουσκονι και ο μπερλοσκουνισμοs......
"Δε σου κρύβω ότι είμαι λίγο σκεπτικός για ορισμένες συλλήψεις (πχ Βωβός ή Γαβαλάς), μέσω τον οποίων δεν βλέπω να κερδίζει κάτι το κράτος, αφού τα χρωστούμενά τους απο τη φυλακή δεν πρόκειται να τα βγάλουν" αυτο ειναι κατι που εχει να κανει με τους νομους και οχι με το εργο των εισαγγελεων ,αλλα των νομοθετων και του κοινοβουλιου....Παντως πραγματι εχουν κινησει πολλες διαδικασιες ωστε ενα μερος αυτων που εχουν κανει οικονομικες παραβασεις να οδηγειται στα δικαστηρια.Μακαρι να υπαρχουν και αλλοι ανταξιοι δημοσιοι λειτουργοι.
Εύα ευχαριστώ για το σχόλιο. Για να διευκρινίσω, συμφωνούμε απόλυτα στο ότι επιτελούν το έργο τους και στο ότι αν ο νόμος που καθορίζει τη συνέχεια δεν θα πρέπει να τους απασχολεί παρά μόνο και ίσως σε επίπεδο προτάσεων προς την νομοθετική εξουσία που (θα έπρεπε να) είναι υπεύθυνη.Ο προβληματισμός μου έγκειται στο εάν έτσι η κοινωνία μεγιστοποιεί το όφελός της ή απλώς αποτελεί τιμωρία, παραδειγματισμό και τροφή προς λαϊκή κατανάλωση. Το εξήγησε καλά ο MGer.Τέλος, ένα άλλο επιχείρημα που ακούω λέει πως αυτά γίνονται για να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη. Συνήθως αυτό γινόταν με θέματα όπως παρελάσεις ή σχολική φορεσιά. Αν είναι να ερευνούν και να φυλακίζουν επώνυμους παραβάτες του νόμου, ας με αποπροσανατολίσουν κι'άλλο!
Με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω περί λειτουργίας των ΜΜΕ πιστεύω πως εμφανίζουν οτιδήποτε Α) τους συμφέρει και Β) αποτελεί είδηση .Σίγουρα είναι είδηση πως ¨μεγάλοι¨επιχειρηματίες που διαχειρίζονταν τεράστια ποσά και έβγαλαν πολλά εκατομμύρια έκαναν κομπίνες έναντι του κράτους. ( γιατί πίστεψε με ,το να κάνεις διακανονισμό με την εφορία και το ΙΚΑ είναι το μόνο εύκολο) .Επί της ουσίας όμως δεν νομίζω το κράτος να λάβει τα ποσά που οφείλουν,απλά είναι "χαρά" προς τους απλούς πολίτες που στερούνται για να δώσουν αυτά που πρέπει σε φόρους κτλ και νιώθουν κάποια δικαίωση.Το θέμα του αποπροσανατολισμού είναι έτσι και αλλιώς σύνηθες. Ειδικά στην Ελληνική τηλεόραση το 90% των ειδήσεων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά από την άλλη είναι και ένα αντάλλαγμα έναντι όλων όσων υφίσταται ο λαός.Δηλαδή σαν να λέμε οκ σου έχουμε πάρει τα πάντα ,αλλά να κοίτα συνέλαβα και 2 ,οπότε ας σου πάρω και άλλα.
Εγώ γιατί έχω αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία τους; (ειδικά του Πεπόνη)Την ίδια ώρα που όργια φημών ξεσπούσαν για τη λίστα Λαγκάρντ, αυτός προχωρούσε σε συλλήψεις ανθρώπων που δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους στο δημόσιο!Την ίδια ώρα που υποστήριζε ότι ο Παπακωνσταντίνου βρίσκεται πίσω απ'όλα με τη λίστα Λαγκάρντ, τελικά έβγαινε στη φόρα ότι ο Βενιζέλος ήταν πίσω απ'την ιστορία.Επίσης ένα παράλογο κόλλημα με τον Παπανδρέου και τις καταθέσεις το είχε! Μέχρι και ο Βαξεβάνης διέψευσε τη προηγούμενη εβδομάδα ότι η οικογένεια Παπανδρέου δεν βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ!Λιγάκι ύποπτα όλα αυτά, δεν ξέρω. Ο καιρός θα κρίνει.