ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Village Idiots: Μια selfie μπροστά στην καταστροφή

Village Idiots: Μια selfie μπροστά στην καταστροφή Facebook Twitter
8

 

Village Idiots: Μια selfie μπροστά στην καταστροφή Facebook Twitter

Η πρώτη σελίδα της κυριακάτικης  New York Post.  Στην έκρηξη υγραερίου σε κτίρια του Ανατολικού Μανχάταν που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα έχασαν την ζωή τους δυο άνθρωποι, 23 και 27 ετών, και τραυματίστηκαν 22.

Μερικές σκέψεις με αφορμή την πρώτη σελίδα της εφημερίδας:

1.

Δεν φταίει η ψηφιακή εποχή. Ο «διάβολος» είναι μέσα μας και λέγεται «έλλειψη σεβασμού». Απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους. Ο τρόπος που τον εκφράζουμε μέσα στις εποχές διαφέρει.

2.

Ας μην κατηγορούμε την νιότη και τα «μυαλά που έχει πάνω από το κεφάλι». Το έχουμε ξαναδεί το έργο και στην θέση τους είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

3.

Οι καλοζωισμένοι δυτικοί. Η αναζήτηση ενδιαφέροντος για ένα ακραίο θέαμα που το παρακολουθούν από απόσταση ασφαλείας.

4.

Όταν η έλλειψη ενσυναίσθησης γίνεται με τέτοιο τρόπο ορατή σε κάνει να χάνεις την πίστη σου στους ανθρώπους. Έστω στιγμιαία.

5.

Κάποιος που ζει σε εμπόλεμη ζώνη και οι εκρήξεις είναι η καθημερινότητα του, τι θα έλεγε για αυτό;

6.

Instagram: Αγαπά την καταστροφή(τους) και παραφουσκώνει την ευτυχία (σου)

7.

Η σκέψη ότι μπορεί να αυξηθούν οι followers μετά από μια τέτοια φωτογραφία.

8.

Η σκέψη ότι στην πραγματική ζωή αυτές ήταν υπεράνω πάσης υποψίας και ότι γνωστοί σου θα μπορούσαν να είναι στην θέση τους.

9.

Οι σκέψεις που κάνει ένας από τους 22 τραυματίες ή κάποιος από τους συγγενείς των νεκρών διαβάζοντας το θέμα στην εφημερίδα.

 

Village Idiots: Μια selfie μπροστά στην καταστροφή Facebook Twitter
Φωτογραφία απο το instagram την ώρα της έκρηξης...
Village Idiots: Μια selfie μπροστά στην καταστροφή Facebook Twitter
Φωτογραφία απο το instagram την ώρα της έκρηξης...
Village Idiots: Μια selfie μπροστά στην καταστροφή Facebook Twitter
Σημείωμα απο κάτοικο της περιοχής...
Village Idiots: Μια selfie μπροστά στην καταστροφή Facebook Twitter
Σημείωμα από κάτοικο της περιοχής...
Village Idiots: Μια selfie μπροστά στην καταστροφή Facebook Twitter
Nicholas Figueroa και Moises Locon τα θύματα της έκρηξης...

 


8

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Δεν προκαλεί εντύπωση,είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σε μια άλλη εποχή θα παρακολουθούσα έναν δημόσιο απαγχονισμό,τη πυρά μιας μάγισσας,μια δημόσια εκτέλεση με γκιλοτίνα,πολλές φορές με ευχαρίστηση.Το μόνο που άλλαξε είναι ο τρόπος,δεν θα το δουν μόνο τα δικά τους ζευγάρια μάτια,θα το μοιραστούν και με όλα τα υπόλοιπα για να γουστάρουμε όλοι μαζί.Είναι οι ίδιοι κενοί και επιφανιακοί ανάπηροι συνασθηματικά άνθρωποι που θα πεθάνει ένα γατάκι και θα αναρτήσουν μια θλιμμένη φατσούλα με δακρυάκια .RIP γατάκι.
Επανάληψη μιας τυπικής και πολύ συνηθισμένης συμπεριφοράς. Ξεκίνησε κυρίως στη βικτοριανή εποχή. Οι τότε ‘τουρίστες’ πήγαιναν στα διάφορα μέρη και είχε τεράστια σημασία να καταγράψουν και να μεταδώσουν τις προσωπικές εντυπώσεις τους. Άσχετα αν αυτές ήταν πανομοιότυπες με τις εντυπώσεις όλων των υπολοίπων ‘τουριστών. Ήταν οι **δικές τους** εντυπώσεις. Χωρίς μοίρασμα το ταξίδι ήταν ημιτελές.Η εκδοχή αυτής της συμπεριφοράς την εποχή του ’60 και ’70 διαμορφώθηκε στο «ήμουν κι εγώ εκεί» (I was there too). Π.χ. Γούντστοκ, διαδηλώσεις για το Βιετνάμ, κτλ.Το πλέον πρόσφατο και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η πτώση των Δίδυμων Πύργων. Προσωπικά σχόλια κάθε Αμερικανού για την τραγωδία, σύλλογοι όπως ‘Γκέι Άτομα για την Αμερική’, ‘Σύλλογος ατόμων για τα κατοικίδια ζώα που χάθηκαν στην τραγωδία’, κοκ. Με κάθε τρόπο έπρεπε να (από)δείξουν την εκεί παρουσία τους. Τα συναισθήματά τους για το συμβάν. Άσχετα αν αυτά ήταν πανομοιότυπα με των υπολοίπων. Και από ένα σημείο και ύστερα, η απόδειξη της προσωπικής παρουσίας γίνεται σημαντικότερη από το ίδιο το συμβάν.Κάπως έτσι αντιδρούν και οι άνθρωποι στις φωτογραφίες. «Ήταν εκεί.» Απλά αποδεικνύουν την παρουσία τους αυθόρμητα, χωρίς προσχήματα, με την ψηφιακή μόδα των selfies και άρα, άκομψα.
Κάποιος που ζει σε εμπόλεμη ζώνη και οι εκρήξεις είναι η καθημερινότητα του, τι θα έλεγε για αυτό; Ελα μου ντε.....Ελεος με τις selfies πια!Απλα ελεος!!!!
Προσβολη για τα ζώα ! Αυτά ενστικτοδως θα αντιδρουσαν αλλιώς! Ακομα κ στα χαμηλοτερα επίπεδα της τροφικης αλυσίδας υπάρχουν οργανισμοί πιό χρήσιμοι απ αυτούς! Η πιο ωραία selfie θα ηταν αν την ωρα του "κλικ " Γινοταν έκρηξη πάνω τους!