Μια βραδιά στις Πυραμίδες

Μια βραδιά στις Πυραμίδες Facebook Twitter
Τα βράδια στις πυραμίδες είναι λίγο διαφορετικά, έχει περισσότερο κόσμο, πολλούς νέους, επικρατεί μια ευχάριστη βαβούρα, γέλια, καπνοί από ναργιλέδες γεμίζουν τον χώρο, αγόρια και κορίτσια πειράζουν ο ένας τον άλλον. Οι σερβιτόροι δεν σταματάνε λεπτό να κινούνται στον χώρο, έρχονται αμέσως να σου πάρουν παραγγελία, ανανεώνουν τα κάρβουνα στους ναργιλέδες και δεν αφήνουν τίποτα περιττό στα τραπέζια. Αν δεν έχει αγώνα, η τηλεόραση θα παίζει Mad TV. Και μπορεί εκεί που κάθεσαι και απολαμβάνεις τον ναργιλέ σου, ξαφνικά να αρχίσει μια γιορτή με δυνατή μουσική και χορό της κοιλιάς.
1

Όταν φτάνεις στην εκκλησία της Αγίας Ελεούσας στην Καλλιθέα νιώθεις την χαρακτηριστική μυρωδιά του ναργιλέ να γεμίζει την περιοχή. Οι περαστικοί συνήθως δεν ξέρουν ότι η μυρωδιά προέρχεται από ένα από τα πιο παλιά ναργιλεδάδικά της Αθήνας τις Πυραμίδες που βρίσκεται λίγο πιο μέσα στο στενό.

Οι Πυραμίδες άνοιξαν πριν από δεκαπέντε χρόνια όταν δύο φίλοι από την Αίγυπτο ο Άκραμ και ο Άντελ αποφάσισαν να φέρουν τις συνήθειες τους, τις παραδόσεις τους και τους μπατζανάκηδές τους από την Αίγυπτο για να δουλέψουν. Έτσι άνοιξαν το μαγαζί για τους συμπατριώτες τους και για όλους όσους τους αρέσει το διαφορετικό.

Μια βραδιά στις Πυραμίδες Facebook Twitter

Έρχομαι στις Πυραμίδες πολλά χρόνια, από τότε που ο χώρος ήταν πολύ απλός, οι τοίχοι ήταν άσπροι είχε μόνο τις απαραίτητες καρέκλες, η πιο δημοφιλής γεύση ναργιλέ ήταν το μήλο και δεν μπορούσες να δεις να δεις από την κάπνα. Πριν από λίγο καιρό οι Πυραμίδες ανακαινίστηκαν, έβαλαν καλύτερο εξαερισμό, διακόσμησαν τον χώρο με αιγυπτιακές «πινελιές» και έβαλαν πιο αναπαυτικές καρέκλες και καναπέδες.

Μια βραδιά στις Πυραμίδες Facebook Twitter

Μπορεί ο χώρος να άλλαξε, αλλά η ατμόσφαιρα παραμένει η ίδια. «Έχει γίνει το στέκι της παρέας. Ερχόμαστε εδώ και χαλαρώνουμε, συζητάμε, βλέπουμε μπάλα», λέει ο Γιώργος που έρχεται χρόνια στις Πυραμίδες. «Αν δεν θες να πίνεις ουίσκι και τζιν και βαριέσαι τον κλασικό καφέ, είναι η καλύτερη εναλλακτική. Ο ναργιλές και τα αρώματα σε κάνουν να χαλαρώνεις. Είναι μία ωραία διαδικασία να ρουφάς, να ακούς τις μπουρμπουλήθρες, σε κάνει να ξεχνιέσαι», συνεχίζει.

Μια βραδιά στις Πυραμίδες Facebook Twitter
Μια βραδιά στις Πυραμίδες Facebook Twitter

Διάβασε την συνέχεια του ρεπορτάζ στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια