Αυτή είναι η κάμερα που λειτουργεί χωρίς μπαταρία

Αυτή είναι η κάμερα που λειτουργεί χωρίς μπαταρία Facebook Twitter
1
Αυτή είναι η κάμερα που λειτουργεί χωρίς μπαταρία Facebook Twitter

Μια νέα φωτογραφική μηχανή που αυτοτροφοδοτείται με ρεύμα το οποίο προέρχεται από το φως που συλλαμβάνει, παρουσίασαν ερευνητές του Columbia University των ΗΠΑ.

Η εν λόγω κάμερα, μπορεί να μη διακρίνεται για την ευκρίνειά της ή τον χρωματικό πλούτο της, όμως χρησιμοποιεί έναν σένσορά για να απορροφήσει το φως που εισέρχεται από το φακό και να το μετατρέψει σε πηγή ενέργειας, καταργώντας εντελώς την ανάγκη για χρήση μπαταριών, αναφέρει η έκθεση των ερευνητών της Σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Αυτή είναι η κάμερα που λειτουργεί χωρίς μπαταρία Facebook Twitter

Η πρωτόλεια συσκευή, που παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, μπορεί προς το παρόν να συλλάβει 1200 μαυρόασπρα pixels και χρειάζεται αρκετά μεγάλη ποσότητα φωτός για να συνεχίσει να λειτουργεί αδιάλλειπτα, όμως ακόμα κι έτσι, πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη εφεύρεση, αναφέρουν οι ειδικοί. Εάν οι επιστήμονες καταφέρουν να αυξήσουν τον αριθμό των Megapixels και μικρύνουν το μέγεθός της δεν αποκλείουν να τη δούμε σύντομα ως προϊόν χωρίς μπαταρίες.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια