Σακελλαρίδης: Δεν θέλουμε να «πληρώσουν το μάρμαρο» πάλι οι ίδιοι

Σακελλαρίδης: Δεν θέλουμε να «πληρώσουν το μάρμαρο» πάλι οι ίδιοι Facebook Twitter
4

Ξεκινώντας την σημερινή ενημέρωση ο κύριος Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε πως σήμερα το απόγευμα αναμένεται η τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group και πως αύριο τα μέλη της ελληνικής ομάδας θα μεταβούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις η διαπραγμάτευση έχει σημειώσει πρόοδο και η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια αλλά τώρα είναι καιρός να κάνουν και οι εταίροι αντίστοιχες κινήσεις.


Υπενθύμισε ότι σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου, εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων και χαράχθηκε η γραμμή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή στη στρατηγική της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι η διαπραγμάτευση γίνεται τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και σε πολιτικό επίπεδο.


Σημείωσε ότι η αμοιβαία επωφελής συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο και των κόκκινων γραμμών της, πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ζήτημα της ρευστότητας. Ως προς αυτό το ζήτημα και την κατάληξη σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει μέσα στον Μάιο, είπε ότι είναι σημαντικός σταθμός η τακτική Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας και ενδεχόμενο έκτακτο Eurogroup στα τέλη του μήνα, το οποίο θα μπορούσε να ζητήσει η κυβέρνηση.

Παράλληλα κλήθηκε να σχολιάσει και τη λήψη νέων φορολογικών μέτρων από τη κυβέρνηση. Ωστόσο απέφυγε αν γίνει συγκεκριμένος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει αυτά να είναι κοινωνικά δίκαια και να μην" πληρώσουν πάλι το μάρμαρο" οι συνήθεις ύποπτοι.


Ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι έχει προχωρήσει πολύ η διαπραγμάτευση και έχει υπάρξει πρόοδος, ότι «η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει αυτή» και ότι «καιρός είναι να καταβάλουν και οι εταίροι έστω και λίγη προσπάθεια»

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Δε *θέλετε να* το πληρώσουν το μάρμαρο οι ίδιοι ή δε *θα* το πληρώσουν το μάρμαρο οι ίδιοι; Γιατί και οι προηγούμενοι δε νομίζω ότι ήθελαν, και είδαμε όλοι πόσο καλά πήγε αυτό.
Σκίζανε τα ρούχα τους και φωνάζανε στον Σύριζα: "δεν θα πάρουμε υφεσιακα μέτρα!" και ξαφνικά να ο φόρος 26% σε οποίον εισάγει απο χώρες με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, να τα 5 ευρω/διανυκτέρευση, να ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 20%, να η συνέχιση του Ενφια, να η αναβολή κατάργησης της έκτακτης εισφοράς, να ο φόρος 6% σε ρουχισμό!). Αυτά δεν είναι υφεσιακα; Όσο σκέφτομαι οτι χάλασαν τον κόσμο με το mail Χαρδουβελη και την αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, θα καταστραφεί ο τουρισμός μας έλεγαν, και τώρα βάζουν 5€/διανυκτέρευση χαράτσι, με πιάνει τρέλα!Είναι επικίνδυνοι, οι εγγυητικές των τραπεζών μας δεν είναι δέκτες στο εξωτερικό, νέα δάνεια δεν βγαίνουν ούτε με σφαίρες, και αυτοί ακόμα νομίζουν οτι υφεσιακο μέτρο είναι μόνο η μείωση μισθών και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων/πελατών τους.και η πραγματική ύφεση θα φανεί όταν συγκρίνουμε το 3ο και 4ο τρίμηνο με τα αντίστοιχα περσινα.Δε νομίζω οτι μπορεί να υπάρξει αντίστροφη του κλίματος με αυτή τη κυβέρνηση, κάψανε όλα τα χαρτιά τους και ετοιμάζονται για μπουρλότο σε όλη τη χώρα.
Συμφωνώ απόλυτα Γαβριήλ. Αυτή τη φορά θα πρέπει να πληρώσουν οι ευνοημενοι. Ξεκινηστε απο του 45αριδες συνταξιουχους(ας μείνουν καμια δεκάρια χρόνια στη δουλεια τους-εγω θα εργάζομαι μέχρι τα 65) και τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ με τις παχυλες αμοιβές εις βαρος μου. Αν ρωτησεις, θα δεις οτι και ο Σόιμπλε αυτά θα σου πει. Βέβαια καταλαβαίνω οτι αυτοι είναι μερικοί απο τους καλύτερους πελάτες σου. Αλλά τι να γίνει? Δεν μπορείς να εχεις και την πίττα ολόκληρη και τους πελάτες χορτατους!