Σαμαράς: Η κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό

Σαμαράς: Η κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό Facebook Twitter
8

Eπίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015, που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο και το οποίο συντάχθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με μια σειρά από Υπουργεία της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


Ο κύριος Σαμαράς υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης», δηλαδή, «όλα αυτά που ως τώρα αμφισβητούσε και ακόμα αμφισβητεί μέσα στην Ελλάδα».


Στη συνέχεια παραθέτει τμήματα της έκθεσης όπου επισημαίνεται πως «η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται στα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη και είναι αποτέλεσμα των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που έγιναν, αλλά και το ότι «η δημοσιονομική θέση της χώρας βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά τέθηκαν και οι βάσεις ώστε η πρόοδος στα μακροοικονομικά μεγέθη να μην είναι μόνο κυκλικού χαρακτήρα, αλλά να έχει και σημαντικό διαρθρωτικό υπόβαθρο».


Ο κος Σαμαράς επισημαίνει το γεγονός ότι στην έκθεση αυτή υποστηρίζεται ότι «το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε από το 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014» καθώς και το ότι «η στροφή προς ένα αναπτυξιακό υπόδειγμα με εξωστρέφεια, επιτυγχάνεται το 2013 και το 2014».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση «παραδέχεται πλήρως, όλα αυτά που ως τώρα ειρωνεύονταν ως "success story"» και την κατηγορεί πως αυτή την πρόοδο την ανέκοψε.


«Μέσα στη χώρα, συνεχίζουν τα ψέματα. Προς τα έξω, όμως, άρχισαν να λένε την αλήθεια. Αυτό δεν τους εμποδίζει βέβαια, να συνεχίζουν να καταστρέφουν, ό,τι ήδη παραδέχονται πως ήταν σωστό», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς ο οποίος και καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη όχι μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά κυρίως στον Ελληνικό λαό.

«Έχουν χάσει τον έλεγχο ή υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, και αναφέρει πως «αφού παραδέχτηκαν ότι ήταν άπειροι και ότι η "περήφανη διαπραγμάτευση" ήταν τελικά φιάσκο, τώρα καλούν τον Έλληνα φορολογούμενο να πληρώσει και τα λάθη τους και το κομματικό κράτος που στήνουν σήμερα».

 Tη σκυτάλη στις επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο κ. Καραγκούνης ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την αγορά και τον ιδιωτικό τομέα, ότι στήνει κάθε τόσο κόκκινες γραμμές που στη συνέχεια τις παραβιάζει και ότι ετοιμάζει φοροεπιδρομή με αυξήσεις ΦΠΑ και έκτακτες εισφορές αφού προηγουμένως έφερε τη χώρα σε ύφεση.

«Πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να πάνε;», συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν έθεσαν ποτέ ζήτημα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος «εντάσσεται στα καθημερινά ευτράπελα της κυβέρνησης». «Θυμηθείτε τι έλεγε χθες ο κ. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη», προσέθεσε.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτος ο προβληματισμος,αυτο το μεγα υπαρξιακο ερωτημα, ηταν του Καραγκουνη οχι του Αντωνακη. Ο Αντωνακης δοκιμασε και... εμαθε για την νοημοσυνη του ελληνικου λαου. Το πηρε το μαθημα του. Το παλευει ακομα βεβαια,αλλα...ποιος τον ακουει,ουτε οι δικοι του πλεον.Μαλλον οι ιδιοι υποτιμουν την νοημοσυνη του λαου αφου κανουν σκληρη κριτικη στην κυβερνηση υιοθετοντας εισαγωμενες απαραδεκτες νοοτροπιες "βρωμικου πολεμου" και επιθεσεις,τρομοκρατοντας τον λαο με περισσιο θρασος τα τελευταια χρονια,αποφευγοντας να τοποθετηθουν δημοσιως με ειλικρινεια για τις δικες τους θεσεις που ειναι ποιες; Μνημονια και υπογραφες αβιαστα και αδιαβαστα ! Γιατι; Συμφεροντα αλλα και τον Συριζα συνενοχο!Οποτε ας μην επικαλουνται την νοημοσυνη του λαου...μια χαρα καταλαβαινουμε και βγαζουμε τα συμπερασματα μας και ας νομιζουν πως ...ροχαλιζουμε!Οσο για τους ιδιους...το λεει και ο λαος,"Χωριο που φαινεται,κολαουζο δεν θελει".Ας μην κρυβονται αλλο...βγαζουν ματι!
Αυτοί που βρίσκονται ψηλάΘεωρούνε ταπεινόΝα μιλάς για το φαΐΟ λόγος; Έχουνε κι όλας φάειΟι ταπεινοί αφήνουνε τον κόσμοΧωρίς να’χουνε δοκιμάσει κρέας της προκοπήςΠώς ν’αναρωτηθούν πού’θε έρχονταιΚαι πού πηγαίνουνΕίναι τα όμορφα δειλινά τόσο αποκαμωμένοιΤο βουνό και την πλατειά τη θάλασσαΔεν τά’χουν ακόμα δειΌταν σημαίνει η ώρα τουςΑν δεν νοιαστούν οι ταπεινοίΓι’αυτό που είναι ταπεινόΠοτέ δεν θα υψωθούνΤο ημερολόγιοΔεν δείχνει ακόμα την ημέραΌλοι οι μήνες, όλες οι ημέρεςΕίναι ανοιχτέςΚάποια απ’ αυτές θα σφραγιστείΜ’ έναν σταυρόΟι εργάτες φωνάζουν για ψωμίΟι έμποροι φωνάζουν γι’αγορέςΟι άνεργοι πεινούσανΤώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονταιΑυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζιΚηρύχνουν τη λιτότηταΑυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματαΖητάνε θυσίεςΟι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένουςΓια τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουνΑυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσοΛες πως η τέχνη να κυβερνάς το λαόΕίναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαούΑυτοί που βρίσκονται ψηλά λένεΠόλεμος και ειρήνηΕίναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικάΌμως η ειρήνη τους και ο πόλεμός τουςΜοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλαΟ πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τουςκαθώς ο γιος από την μάναέχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικάο πόλεμός τους σκοτώνειό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τουςΌταν αυτοί που είναι ψηλάΜιλάνε για ειρήνηΟ απλός λαός ξέρειΠως έρχεται ο πόλεμοςΌταν αυτοί που είναι ψηλάΚαταριούνται τον πόλεμοΔιαταγές για επιστράτευσηΈχουν υπογραφείΣτον τοίχο με κιμωλία γραμμένοΘέλουνε πόλεμοΑυτός που το΄χε γράψειΈπεσε κι όλαςΑυτοί που βρίσκονται ψηλά λένεΝα ο δρόμος για τη δόξαΑυτοί που είναι χαμηλά λένεΝα ο δρόμος για το μνήμαΤούτος ο πόλεμος που έρχεταιΔεν είναι ο πρώτοςΠριν απ’ αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοιΌταν ετέλειωσε ο τελευταίοςΥπήρχαν νικητές και νικημένοιΣτους νικημένους ο φτωχός λαόςΠέθαινε απ’ την πείναΣτους νικητές ο φτωχός λαόςΠέθαινε το ίδιοΣαν θα’ρθει η ώρα της πορείαςΠολλοί δεν ξέρουνΠως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τουςΗ φωνή που διαταγές τους δίνειΕίναι του εχθρού τους η φωνήΕκείνος που για τον εχθρό μιλάειΕίναι ο ίδιος τους ο εχθρόςΝύχταΤ’ανδρόγυνα ξαπλώνουν στο κρεβάτι τουςΟι νέες γυναίκες θα γεννήσουν ορφανάΣτρατηγέ το τανκς σουΕίναι δυνατό μηχάνημαΘερίζει δάση ολόκληραΚι εκατοντάδες άνδρες αφανίζειΜόνο που έχει ένα ελάττωμα-χρειάζεται οδηγόΣτρατηγέ το βομβαρδιστικόΕίναι πολυδύναμοΠετάει πιο γρήγορα απ’ τον άνεμοΚι απ’ τον ελέφαντα σηκώνει βάρος πιο πολύΜόνο που έχει ένα ελάττωμα-χρειάζεται πιλότοΣτρατηγέ ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύΞέρει να πετάειΞέρει και να σκοτώνειΜόνο που έχει ένα ελάττωμα-ξέρει να σκέφτεται
Καταρχήν το επιχείρημα του "τα έκαναν κι αυτοί" είναι ακλόνητο. Δεν μπορώ να σου πω τίποτα.Τώρα βέβαια τι σχέση έχει ο σανός των Ζαππείων για ισοδύναμα μέτρα, με τον τερματισμό λιτότητας, το σκίσιμο μνημονίων, την αλλαγή όλης της Ευρώπης, την επαναφορά μισθών και συντάξεων και τόσες ακόμα χυδαιότητες, μόνο εσύ μπορείς να δεις την αναλογία αυτή.Δεν μου κάνει εντύπωση.
Αρχικά, ποιος μίλησε για επιχείρημα τέτοιου τύπου; Εσύ το είπες και μάλιστα με κατηγόρησες χωρίς να έχω σχολιάσει κάτι τέτοιο και απηύδησες μάλιστα. Πραγματικά δε ξέρω τι να πω!!! Ωστόσο, πίστεψέ με, αν σε δυο χρόνια δεν έχει κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια από αυτά που υποσχέθηκε την ίδια γνώμη θα έχω.