ΔΝΤ: Είμαστε ευέλικτοι, αλλά εξετάζουμε και όλα τα σενάρια

ΔΝΤ: Είμαστε ευέλικτοι, αλλά εξετάζουμε και όλα τα σενάρια Facebook Twitter
1

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνάντηση Λαγκάρντ- Ντράγκι στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, Τζέφρι Ρας επιβεβαίωσε ότι στο τραπέζι της συζήτησής σήμερα είναι και το θέμα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ομιλία του το ΔΝΤ παραμένει ευέλικτο στις συνομιλίες με την Ελλάδα για το χρέος και ελπίζει πως οι διεθνείς πιστωτές θα μπορέσουν να καταλήξουν σύντομα σε μια συμφωνία με την Αθήνα.

"Είμαστε ευέλικτοι. Είμαστε ανοικτοί να δούμε όλες τις επιλογές. Όμως πρέπει να επιμείνουμε στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ωστόσο ο κος Ράις τόνισε πως η βιωσιμότητα του χρέους είναι ασφαλώς μέρος της αξιοπιστίας του προγράμματος, όμως διευκρίνισε πως,  δεν υπάρχει καμία αλλαγή Στους στόχους που συμφωνήθηκαν μεταξύ Eurogroup και ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο κ. Ράις τόνισε πως βασική θέση του Ταμείο είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όμως, δεν αρνήθηκε πως το ΔΝΤ έχει εξετάσει διάφορα ακόμη ενδεχόμενα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος ο κος Ράις κλήθηκε να σχολιάσει και την πρόσκληση της Ελλάδας για συμμετοχή στην αναπτυξιακή τράπεζα των αναδυόμενων οικονομιών BRICS. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κάτι τέτοιο είναι καθαρά απόφαση της Ελλάδας και της κυβέρνησής της

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Από άκαμπτοι ,τώρα μας προέκυψαν ευέλικτοι.Σύριζα δεν ψήφισα πόσο μάλλον τώρα με τόσους ανίκανους και φαιδρούς σε αυτήν την κυβέρνηση ,μα τώρα κατάλαβα οτι η πολιτική την οποία υπερασπίζονταν πριν τις εκλογές και που τώρα την κάνανε γαργάρα ήταν και η σωστή.Τούτοι οι δανειστές δεν κόπτονται για καμία σωτηρία καμίας χώρας ,δεν τους ενδιαφέρει κανείς εκτός από τα συμφέροντά τους ,το μόνο που τρέμουν είναι μην πετύχει μια ανεξάρτητη και σύμφωνα με το συμφέρον των πολιτών πολιτική και θελήσουν και άλλοι να την μιμηθούν.Απειλή ΜΗ καταβολή ΚΑΜΙΑΣ δόσης σε κανέναν ,πριν βρεθεί μια σωστή λύση για την Ελλάδα ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και ας γίνουν όλα Κούγκι ,που είπε και ένας άλλος αχαρακτήριστος κάποτε.....και σιγά ,λέω εγώ ,μην αφήσουν να γίνουν Κούγκι ,έχω ήδη πειστεί για αυτό.