Συγγνώμη της Google για ρατσιστικά αποτελέσματα αναζήτησης στους χάρτες της

Συγγνώμη της Google για ρατσιστικά αποτελέσματα αναζήτησης στους χάρτες της Facebook Twitter
Φωτό: Jonathan Ernst/Reuters
1

Με άλλο ένα περιστατικό hacking στην υπηρεσία χαρτών της βρέθηκε αντιμέτωπη η Google, το οποίο εξανάγκασε και πάλι τους ιθύνοντες της υπηρεσίας Google Maps να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, μετά τα περιστατικά παραποίησης των χαρτών της που εμφάνιζαν το λογότυπο του Android να ουρεί το λογότυπο της Apple, και το κρυσφύγετο του 'φυγά' Edward Snowden στο Λευκό Οίκο που προκάλεσαν σάλο, αποκαλύφθηκε ότι όταν κάποιος έκανε αναζήτηση με τη λέξη 'nigger', το Google Maps παρέπεμπε τον χρήστη στο Λευκό Οίκο.

Το δημοσίευμα της Washigton Post, που πρώτο έκανε την αποκάλυψη, δείχνει ότι εάν κάποιος έκανε αναζήτηση με όρους όπως "nigger house" και "nigger king" παρέπεμπαν και πάλι στην οικία του Προέδρου των ΗΠΑ. Κάτι το οποίο η Google δεν έχει διπορθώσει ακόμα όπως φαίνεται παρακάτω.

Συγγνώμη της Google για ρατσιστικά αποτελέσματα αναζήτησης στους χάρτες της Facebook Twitter

Παρόλα αυτά εκπρόσωπος της εταιρείας έσπευσε να δηλώσει ότι "ορισμένα απρεπή αποτελέσματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, έκαναν την εμφάνισή τους στην υπηρεσία Google Maps. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη. Οι ομάδες μας εργάζονται εντατικά για να επιδιορθώσουν το ζήτημα το συντομότερο"

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζωντανή απεικόνιση της ωορρηξίας αποκαλύπτει για πρώτη φορά τρεις διακριτές φάσεις

Τech & Science / Ζωντανή απεικόνιση της ωορρηξίας αποκαλύπτει για πρώτη φορά τρεις διακριτές φάσεις

Αυτή η νέα μέθοδος όχι μόνο αποκαλύπτει τις λεπτομερείς χωροχρονικές πτυχές της ωορρηξίας, αλλά και ανοίγει νέους δρόμους για τη μελέτη των κυτταρικών και μοριακών μηχανισμών που εμπλέκονται στην αναπαραγωγή
LIFO NEWSROOM
Το νέο επαγγελματικό εγχείρημα του πρώην CEO του Twitter σχετίζεται (φυσικά) με την τεχνητή νοσημοσύνη

Τech & Science / Το νέο επαγγελματικό εγχείρημα του πρώην CEO του Twitter σχετίζεται (φυσικά) με την τεχνητή νοσημοσύνη

Αν και δεν είναι σαφές πότε ο Αγκαράουαλ ενημέρωσε το προφίλ του στο LinkedIn με την ονομασία της startup, είναι γνωστό ότι εργάζεται σε αυτή την προσπάθεια από τις αρχές του 2024
LIFO NEWSROOM