Άρθρο-ντροπή από τη Daily Mail: Σιχαινόμαστε τους μετανάστες, λένε Βρετανοί τουρίστες στην Κω

Άρθρο-ντροπή από τη Daily Mail: Σιχαινόμαστε τους μετανάστες, λένε Βρετανοί τουρίστες στην Κω Facebook Twitter
Τουρίστες περνούν δίπλα από ένα Σύρο πρόσφυγα που κοιμάται σε ένα παγκάκι, έξω από τον αστυνομικό τμήμα του νησιού της Κω. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
34

 

Άρθρο-ντροπή από τη Daily Mail: Σιχαινόμαστε τους μετανάστες, λένε Βρετανοί τουρίστες στην Κω Facebook Twitter

Σε ένα άρθρο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  η Daily Mail παρουσιάζει το μεταναστευτικό ζήτημα στην Κω από την πλευρά Βρετανών τουριστών που «αηδιάζουν» με την παρουσία τους στο νησί. Με έντονη ρατσιστική χροιά, το δημοσίευμα τονίζει ότι οι «άνθρωποι με τις βάρκες», όπως τους αναφέρει, από τη Συρία και το Αφγανιστάν, έχουν μετατρέψει την Κω σε «αηδιαστικό κολαστήριο».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, την ώρα που οικογένειες τουριστών απολαμβάνουν τον ήλιο στις ξαπλώστρες, «πιο πέρα δεκάδες μετανάστες έχουν στήσει έναν καταυλισμό, κοιμούνται σε κούτες, με σκουπίδια να είναι σκορπισμένα παντού». Μάλιστα, φιλοξενεί μαρτυρίες τουριστών για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της.

Η Anne Servante, μια νοσηλεύτρια από το Μάντσεστερ, πήγε στην Κω με τον σύζυγό της «αναμένοντας χαλαρωτικές διακοπές», οι οποίες όμως «μετατράπηκαν σε εφιάλτη καθώς απένταροι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα διεκδικώντας άσυλο, κάθισαν έξω από το εστιατόριο τους και τους κοίταζαν καθώς έτρωγαν».

Η τουρίστρια, περιγράφοντας την κατάσταση ως «αηδιαστική», τονίζει ότι «επισκεπτόμαστε το νησί εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Είναι βρώμικα και ακατάστατα. Και άβολα».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μετανάστες καταφεύγουν στην παραλία της πόλης του νησιού. «Οι πιο ευκατάστατες ομάδες μεταναστών έχουν smartphones και πιστωτικές κάρτες και μένουν σε τοπικά ξενοδοχεία για 10-15 ευρώ τη βραδιά, ενώ άλλοι έχουν εγκατασταθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην άκρη της πόλης»

Σύμφωνα με το άρθρο, οι μετανάστες πηγαίνουν «κατευθείαν από τις βάρκες στην πόλη, κρατώντας τους σάκους τους πηγαίνουν στην πόλη για να βρουν τους φίλους τους και να κάνουν αίτηση για άδεια ταξιδιού στο αστυνομικό τμήμα. Ξυπόλητα νήπια με βρώμικα ρούχα παίζουν μέσα στα χαλάσματα, ενώ άνδρες με μουστάκια ατενίζουν τη θάλασσα κάνοντας σχέδια για τα επόμενα στάδια του ταξιδιού τους στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη, ίσως ακόμα και στη Βρετανία. Νεαρές Αφγανές μητέρες με μαντίλες, που αλλάζουν τα μωρά τους και τα ρούχα των παιδιών τους στη θάλασσα, μοιράζονται τον πεζόδρομο με τους τουρίστες που κάθονται άβολα».

Τουλάχιστον 6.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Κω τους τελευταίους δύο μήνες, αναφέρει το άρθρο προσθέτοντας μεταξύ 3 τα ξημερώματα και 7 το πρωί, γίνονται νέες αφίξεις στις παραλίες.

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Συνελήφθη τρανς γυναίκα γιατί έπλυνε τα χέρια της στις γυναικείες τουαλέτες του Καπιτωλίου

Διεθνή / Φλόριντα: Συνελήφθη τρανς γυναίκα γιατί έπλυνε τα χέρια της στις γυναικείες τουαλέτες του Καπιτωλίου

Η 20χρονη έστειλε επιστολές στις οποίες έλεγε πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη τουαλέτα στο Καπιτώλιο στις 19 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας
LIFO NEWSROOM
Ο Μάρκο Πέρκοβιτς πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων σε μία συναυλία

Διεθνή / Ο Μάρκο Πέρκοβιτς πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων σε μία συναυλία

Λόγω της τεράστιας ζήτησης, υπάρχουν συζητήσεις για τη διοργάνωση μιας δεύτερης συναυλίας στις 6 Ιουλίου, η οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις αρχές του Ζάγκρεμπ
LIFO NEWSROOM
Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ιταλία μετά την καταστροφή 17 Tesla

Διεθνή / Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ιταλία μετά την καταστροφή 17 Tesla

Ο Έλον Μασκ διατηρεί στενούς δεσμούς με πολιτικούς της ευρωπαϊκής δεξιάς, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία τον έχει χαρακτηρίσει «λαμπρό μυαλό» σε πρόσφατη συνέντευξή της
LIFO NEWSROOM
Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Διεθνή / Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Ο Τραμπ θα εξετάσει την τελική πρόταση για το TikTok καθώς πλησιάζει η προθεσμία απαγόρευσης των ΗΠΑ και η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance πρέπει να βρει μη Κινέζο αγοραστή μέχρι το Σάββατο
LIFO NEWSROOM