ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.5.2015 | 02:16

εκδιδομενη

Εμαθα οτι ενα παιδι που παιζει κατι πηγε με εκδιδομενη (δεν γνωριζω το ποτε σιγουρα λιγοτερο απο χρονο,μπορει και πριν απο καμια βδομαδα.. δε ξερω) ειμαι παραλογη να ανησυχω για κωνδυλωματα αν προχωρησουμε? Αφου κολλανε και με προφυλακτικο και μπορει να μην εχουν καν συμπτωματα η να εμφανιστουν και μετα απο 1-4 μηνες μετα την επαφη..
1
 
 
 
 
σχόλια
Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Τα κονδυλώματα κολλάνε και με προφυλακτικό, καθώς δεν κολλάνε μόνο από τα υγρά του κόλπου, αλλά και από το δερμα ή το σάλιο. Ο ιός hpv που τα προκαλεί έχει πάρα πολλούς τύπους, από ακίνδυνους μέχρι άκρως επικίνδυνους, αλλα όλοι κολλάνε έυκολα. Οι γνωστές μας "μερμηγκιές" στο δέρμα, είναι μια μορφή hpv. Από εκεί και πέρα, στους άντρες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από τις γυναίκες. Ένας άντρας μπορεί να είναι φορέας hpv και να μην εκδηλώσει κονδυλώματα. Αλλά και να εκδηλώσει, δεν ειναι ορατά όπως τα γυναικεία και δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά. Υπάρχουν αιματολογικές εξετάσεις για διάγνωση, αλλά είναι πανάκριβες και εξαιτερικά στοχευμένες. Δεν εξεταζεσαι δλδ στο αν έχεις κονδυλώματα, αλλά αν έχεις "εκεί" (όπου εκει = πεος, φαρυγγας κλπ). Επίσης, υπάρχουν λίγα εργαστήρια που προσφέρουν τέτιου είδους εξετάσεις. Εγώ στην θέση σου, θα τον έστελνα για αιματολογική. Και θα έκενα και το εμβόλιο έστω κι αν είχα κανει σεξ.
Scroll to top icon