Τσίπρας: Ξεχάστε εκλογές και δημοψήφισμα

Τσίπρας: Ξεχάστε εκλογές και δημοψήφισμα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
7

Τέλος στα σενάρια και τη φημολογία επιχειρεί να δώσει σήμερα το Mαξίμου μεταφέροντας το μήνυμα του πρωθυπουργού ο οποίος εμφανίζεται να απορρίπτει ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πολύωρης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίρπρας ξεκαθάρισε: «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».


Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι « ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».


Αναφερόμενος στη συμφωνία ο πρωθυπουργός είπε πως «αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας». Πρόσθεσε,ωστόσο,πως «αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM
Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Πολιτική / Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Το debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνίες, αιχμές και την ατάκα του Απόστολου Γκλέτσου ότι «οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ρεύμα, γιατί δεν έχουν μπαταρίες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
μπορεί επί τέλους για μια φορά ειλικρινά να μας εξηγήσει τι θεωρεί βιώσιμη συμφωνία; εννοεί να μπορεί να συντηρίσει το κραταιό δημόσιο από την τσέπη μου; κι αυτό το ξεχάστε τις εκλογές επταετία μου θυμίζει...
Ποινικός Κώδικας: <<Άρθρο 386: ΑΠΑΤΗ: ¨Όποιος με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και αν η ζημία είναι ιδιαίτερα μεγάλη με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.... 3. Επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι 10 ετών α) εάν ο υπαίτιος διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθεια και β) αν οι περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε η πράξη μαρτυρούν ότι ο υπαίτιος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.>>
Ας ξεκαθαρίσουμε 2-3 πράγματα λοιπόν:-Παράνομο περιουσιακό όφελος δεν υφίσταται αφού ο Τσίπρας δεν έβαλε τους ψηφοφόρους να του δώσουν λεφτά,αλλά να το εκλέξουν.Επομένως δεν κέρδισε άμεσο περιουσιακό όφελος (ο μισθός του Πρωθυπουργού δεν είναι άμεσο άλλα έμμεσο)-Απάτη για προεκλογικές εξαγγελίες δεν μπορεί να θεμελιωθεί.Για να μη λέμε και ό,τι θέλουμε και αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί δεν επεμβάινει ο εισαγγελέας, από 1 φοιτητή Νομικής που πέρασε το εν λόγω μάθημα πριν 5 μήνες.
Ο λαός σας εμπιστεύτηκε για πάμπολλους διαφορετικούς λόγους, ανάλογα με το τι ήθελε κάθε ψηφοφόρος να ακούσει το οποίο τον ικανοποιούσε: άλλος για να καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, άλλος για να επαναπροσληφθεί στο Δημόσιο, άλλος για να πάρει την 13η σύνταξη, άλλος για να του χαρίσετε τα χρέη προς τις Τράπεζες, κ.ο.κ. Οι ''δύσκολες'' αποφάσεις σημαίνουν μέσες άκρες ''περάστε από το ταμείο'' προσεχώς, οπότε εκεί θα τα ξαναπούμε... Και για να μην ξεχνιόμαστε: ΠΑΝΤΑ το κριτήριο του εκλογικού σώματος καθορίζεται από την τσέπη του... Η μεγάλη κατρακύλα του Καραμανλή ξεκίνησε από το ΕΤΑΚ (που ήταν παιδική χαρά μπροστά στον ΕΝΦΙΑ), του ΓΑΠ (μεταξύ πολλών άλλων) από το χαράτσι και του Σαμαρά από τον ΕΝΦΙΑ...
Αν ήταν έτσι όπως ισχυρίζεστε ΔΚ, ότι "ΠΑΝΤΑ το κριτήριο του εκλογικού σώματος καθορίζεται από την τσέπη του" όλοι αυτοί, της τσέπης, θα είχαν ψηφίσει ΚΚΕ. Σε όλους θέλει το κόμμα να δώσει δουλειά με καλό μισθό και μια γρήγορη καλή σύνταξη, δημόσια όλα βέβαια, τέλειες δημόσιες υπηρεσίες, με πλήρη εξαφάνιση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σε όλους υπόσχεται ότι θα καταργήσει τους φόρους και ότι άλλο υπάρχει κακό του καπιταλισμού.Η μεγάλη κατρακύλα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας άρχισε με τον Αντρέα, το όλα δώσε Τσοβόλα και τα σκάνδαλα Κοσκωτά.Όταν ο πρώτος καπετάνιος ρίχνει το σκάφος με φόρα στα βράχια και χτυπάει πάτο δεν κατηγορούμε τα φύκια και τα ψαράκια που βρήκαν ναυάγιο σπίτι κομπλέ με τα όλα του.
Αγαπητέ μου είπατε τη μαγική λέξη: ''με πλήρη εξαφάνιση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας'', το ΚΚΕ δεν προτείνει απλά ''λεφτά'', προτείνει μία εξ βάθρων αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, και γι' αυτό είναι στα ποσοστά που είναι.