Σουλτς: Ο Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε συμφωνία

Σουλτς: Ο Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε συμφωνία Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
7

«Ο Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε συμφωνία», δήλωσε το βράδυ ο Μάρτιν Σουλτς σε παρέμβαση του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε επίσης ότι μαζί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα κάνουν εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Το δημοψήφισμα μπορεί να έχει πολιτική κατάχρηση, αλλά είτε με ναι η όχι η κυβέρνηση έχει ευθύνες. Στις 25 Ιουνίου δώσαμε τελεσίγραφο στην Ελλάδα. Με τον Γιούνκερ θα κάνουμε εκστρατεία υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής», είπε ο κ. Σουλτς.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
εστω οτι ο σουλτς οντως επιθυμει συμφωνια,γιατι πρεπει να βγει και να το πει?θεωρει οτι ετσι θα σπρωξει τον ελληνικο λαο προς το "ναι"?η μηπως το αντιθετο αποτελεσμα θα εχει?μπορει να ειναι τοσο αφελης ο σουλτς που να θεωρει οτι ειναι δημοφιλης στην ελλαδα και η γνωμη του μπορει να παρασυρει κοσμο?το μονο που μενει να βγει και ο πλεον αγαπητος σοιμπλε να δηλωσει υπερ του ναι
Εγώ διάβασα την Παρασκευή στις 26.6 στην Daily Telegraph και σε άλλες "γνωστές" ελεγχόμενες εφημερίδες του παγκόσμιου τύπου τον τίτλο "Take it or Leave it" μέχρι στις 12.00μμ του Σαββάτου. Που είστε ρε γατάκια τώρα ? Ούτε το σθένος της γνώμης σας δεν έχετε ? Τώρα δεν υπάρχει ? Τώρα έγινε non-paper ? Ρε τόσο ξεφτίλες είστε ?
Ρε παιδιά, δεν αφήνετε στην άκρη την εκστρατεία κατά του "ναι"; Ακόμα πια δεν έχετε μάθει; Οι έλληνες δεν σας πάνε με τίποτε... ακόμα και αυτοί που τα έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ για όλη αυτήν την κατάσταση, με ελάχιστη "συμπάθεια" σας βλέπουν και μια τέτοια εκστρατεία σας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο "Ναι" -αν πραγματικά θέλετε το ναι-.Οπότε να μας λείπει το βύσσινο και από εσάς. Αν κάποιος ψηφίσει Ναι θα το κάνει για άλλους λόγους και όχι γιατί το προτείνατε εσείς.
Εγώ πάλι θεωρώ ότι είναι σαφές ότι εκείνοι δεν ήθελαν ποτέ συμφωνία αλλά πλήρη υποταγή στα δικά τους μέτρα και προγράμματα ακόμα κι αν σήμαιναν περαιτέρω καταστροφή της χώρας.
Συγγνώμη βρε παιδιά αλλά επειδή έχω καταμπερδευτεί, ρωτώ χωρίς καμία ειρωνική διάθεση... Δεν ειχαν πει ότι το δημοψήφισμα της Ελλάδας θεωρείται άκυρο, για τους Ευρωπαίους και ότι καμία σημασία δεν θα έχει το αποτέλεσμα (ΝΑΙ ή ΟΧΙ) εφόσον η προταση των θεσμών θα έχει αποσυρθεί;
""Στις 25 Ιουνίου δώσαμε τελεσίγραφο στην Ελλάδα""."Ταδε εφη" ο κ.Σουλτς,εαν εχει αποδοθει επι λεξη η δηλωση ενος ακομη "μεγαλου φιλου της Ελλαδας"-οπως τον αποκαλουσαν μεχρι προσφατα καποια ΜΜΕ αλλα και καποια κυβερνητικα στελεχη."Τελεσιγραφο"(Ultimatum) σε οποιαδηποτε γλωσσα σημαινει τελευταια προταση/προσφορα/ειδοποιηση και ολα τα συναφη.Τελευταια ομως .Δεν προκειται να ακολουθησει αλλη.Μολις χθες,ομως,ο ετεραος 'μεγαλος φιλος μας',ο κ.Γιουνκερ,εδηλωσε οτι το κειμενο της 25 Ιουνιου δεν ηταν το τελευταιο.Το εσχατο.Αλλα ενα ακομη "διαπραγματευτικο βημα"-μονον που τοτε αποχωρησε η ελληνικη πλευρα.Και παρουσιασε κατι"βελτιωμενο".Θα πιστευε κανεις οτι θα μπορουσαν,θα ωφειλαν,να συνεννοουνται τουλαχιστον μεταξυ τους οι "φιλοι"μας.Για να λενε τα ιδια πραγματα.Οχι τα ακριβως αντιθετα.Αλλα οπως λεει και ενα αρχαιοελληνικο γνωμικο "Σιγα μην σταξει η ουρα του γαιδαρου" !!
Φίλε δεν κατάλαβες ότι η Ευρώπη και οι εκπρόσωποί τους είναι dealers συμφερόντων ? Το ότι αλλάζουν γνώμη σε κάθε τζούρα των κουβανέζικων πούρων των 100 ευρώ / τεμ που καπνίζουν είναι γνωστή. Απλά λένε ότι το τσίρκο είναι Ελλάδα αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν ότι οι κλόουν που παίζουν σε αυτό είναι οι ίδιοι.