Τσίπρας: Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού - Αν την Κυριακή ο λαός πει "ΝΑΙ" δρομολογούνται εξελίξεις

Τσίπρας: Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού - Αν την Κυριακή ο λαός πει "ΝΑΙ" δρομολογούνται εξελίξεις Facebook Twitter
32

"Εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού. Δεν βρέθηκα στη θέση επειδή αγάπησα την καρέκλα της εξουσίας", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ και στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος και το ενδεχόμενο ενός ΝΑΙ από το λαό.

"Βρίσκομαι σε αυτή τη θέση επειδή υπήρξε η επιλογή του λαού. Όσο ο λαός στηρίζει αυτή την επιλογή θα είμαι παρών, θα σεβαστώ την ετυμηγορία του λαού, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να γίνει νόμος του κράτους αυτό που θα ψηφίσει ο λαός", υπογράμμισε. Τόνισε ακόμα ότι θα γίνει απολύτως δεκτή η ετυμηγορία του λαού όποια και εάν είναι αυτή και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι αυτής της χώρας, αφήνοντας κατά πολλούς υπαινιγμούς για παραίτησή του.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι δεν πιστεύει ότι θέλουν να μας πετάξαν από το ευρώ. «Δεν θα το κάνουν διότι το κόστος είναι μεγάλο» εκτίμησε ο πρωθυπουργός.


"Το μήνυμα είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, δεν έχει φύγει από αυτό, θα βρίσκεται και την επόμενη μέρα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

"Είμαστε εδώ", συνέχισε, "οι διαφορές μας στα δημοσιονομικά είναι μηδαμινές, στα άλλα είναι πολύ σημαντικές, άρα ζητάμε λύση που θα είναι βιώσιμη οικονομικά και όχι αδιέξοδη, αν αυτή η λύση δοθεί και 'στο και πέντε', εμείς θα την πάρουμε".

Είπε ότι περίμενε τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών διαφορετική απέναντι στο δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να ζήσει με αξιοπρέπεια και σημείωσε ότι αυτό είναι μια διαπίστωση που δεν αφορά το αν ο ίδιος έπεσε έξω, αλλά το εάν η Ευρώπη είναι στα χέρια ανθρώπων που μπορούν να την οδηγήσουν με ασφάλεια σε μια περίοδο με ασύμμετρες απειλές και κρίσεις. Τόνισε ότι δεν χάνει την αισιοδοξία του πως απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία -όσο πιο ισχυρή τόσο καλύτερα- θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν.

Για τις τράπεζες είπε ότι αυτές θα ανοίξουν αμέσως μόλις αποκατασταθεί η ρευστότητα από την ΕΚΤ, ότι εξ όσων γνωρίζει αυτό αποτελεί επιθυμία του κ. Ντράγκι, και πως αυτό θα συμβεί τις επόμενες ώρες μετά το δημοψήφισμα.

"Είμαι ανοικτός", δήλωσε, για την πραγματοποίηση ντιμπέητ, το οποίο έχουν ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς και ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι δεν είναι από τους πολιτικούς που φοβούνται τον διάλογο και την αντιπαράθεση. "Αλλά να καταλάβουμε κάτι, εδώ δεν είναι εκλογές, δεν κρίνονται τα κόμματα", πρόσθεσε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ


"Μας έδωσαν τελεσίγραφο 48 ωρών", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, παραπέμποντας στο κείμενο της πρότασης των θεσμών.

"Δίνοντας μας το τελεσίγραφο και λέγοντας μας 'έχετε 48 ώρες για να δεχτείτε αυτές τις θέσεις, μας έδωσαν τη δυνατότητα να έρθουμε στον λαό και να πούμε: 'αυτό μας ζητάνε'", πρόσθεσε. Σημείωσε ότι "βασική προϋπόθεση για να συνεννοηθεί κανείς με τους εταίρους του είναι η ειλικρίνεια. Κάποια στιγμή αυτό το παιχνίδι πρέπει να τελειώσει, δεν παίζουμε με έναν ολόκληρο λαό".


Ερωτηθείς εάν ενημέρωσε για το δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις Βρυξέλλες, στην κατ' ιδίαν συνάντηση του με την Μέρκελ-Ολάντ, τους είπε ότι η πρόταση αυτή δεν είναι βιώσιμη λύση και ότι δεν κατανοεί γιατί επιμένουν σε προτάσεις και μέτρα ενώ είχαν κλείσει στο δημοσιονομικό. Η απάντηση που έλαβε, όπως είπε, ήταν ότι αυτά τα κάνουν οι θεσμοί, "όχι εμείς". Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας τους είπε ότι δεν μπορεί να δώσει θετική απάντηση σε αυτή την πρόταση, ότι θα πάει στην Αθήνα, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και για όποια απάντηση, θα τους ενημερώσει.

Ανέφερε ότι διέκοψε τη συνεδρίαση και τους ενημέρωσε ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου φαίνεται ότι καταλήγει στο να θέσει η κυβέρνηση το ερώτημα στον ελληνικό λαό και όποια απάντηση δώσει ο λαός, θα τη σεβαστεί η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η απάντηση που έλαβε δεν ήταν αρνητική, ότι ζήτησε παράταση, μίλησε για την ανάγκη της δημοκρατίας, και πως δεν του απάντησε κανείς εκείνο το βράδυ ότι δεν υπάρχει παράταση ή ότι δεν θα δοθεί. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν αιφνιδίασε κανέναν και πως, αντίθετα, εκείνο που αιφνιδίασε τον ίδιο ήταν ότι την άλλη μέρα στο eurogroup δεν έγινε δεκτό το αίτημα της παράτασης. "Το θεωρούσα αυτονόητο".

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεσα μέτρα για την διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ μετά το φιάσκο με το κλειστό φαρμακείο

Πολιτική / Άμεσα μέτρα για την διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ μετά το φιάσκο με το κλειστό φαρμακείο

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη τα μέτρα θα αφορούν και σε άλλα κανάλια διανομής κάποιων από αυτών των φαρμάκων, ενώ όπως επεσήμανε τρέχει και ο διαγωνισμός για την διανομή κατ οίκον φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ, υψηλού κόστους
LIFO NEWSROOM
Ενδοοικογενειακή βία: Προς ψήφιση εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση οδηγίας της ΕΕ

Πολιτική / Ενδοοικογενειακή βία: Προς ψήφιση εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση οδηγίας της ΕΕ

Για ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης που απαντά σε υπαρκτές ανάγκες της κοινωνίας έκανε λόγο ο εισηγητής της πλειοψηφίας - Οι θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ίσες ευκαιρίες σε παιδιά από περιοχές με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα

Πολιτική / Μητσοτάκης για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ίσες ευκαιρίες σε παιδιά από περιοχές με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα

«Για το Ίδρυμα Ωνάση, η ισότιμη πρόσβαση στη σύγχρονη εκπαίδευση και στην καινοτομία αποτελεί προτεραιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος, Αντώνης Παπαδημητρίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
"...Να κόψει κεφάλια στους δικαστικούς ο Σύριζα από τον Μάρτιο..." Δεν ήξερα ότι συνομιλώ με άτομο που ασπάζεται φασιστικές ιδέες. Σταματώ την επικοινωνία τώρα.
Mήπως πρέπει ο Πρωθυπουργός της "πρώτη φορά αριστερά" να εξηγήσει για ποιό λόγο πριν λήξει η θητεία του προηγούμενου Προέδρου του Αρείου Πάγου, στις 03.00 τη νύχτα διόρισε νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου? Κι αν δεν το εξηγήσει ο Πρωθυπουργός, μήπως πρέπει να βγει δημοσίως κάποιος άλλος από το υπουργικό συμβούλιο που τη διόρισε και σε ένδειξη ότι τιμά και υπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα, να εξηγήσει για ποιό λόγο δέχτηκε μέσα στη νύχτα να αλλάξει ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου?
Υποψιάζομαι ότι το έκανε επειδή η θητεία του προέδρου του Αρείου Πάγου έληγε σήμερα και επειδή τα υπουργικά συμβούλια λόγω δημοψηφίσματος τελειώνουν αργά τελευταία, αλλά αν έχεις καμιά καλή θεωρία συνομωσίας ευχαρίστως να την ακούσω.
Πράγματι η θητεία του Προέδρου του Αρείου Πάγου έληγε σήμερα. Ποτέ όμως δεν έγινε επιλογή νέου πριν το τέλος Ιουλίου και βέβαια ποτέ στις 03.00 την νύχτα. Τώρα γιατί έγινε αυτό? Γιατί δηλαδή βιάστηκαν τόσο πολύ να μην διεξάγει κατ' ουσίαν το δημοψήφισμα ο απερχόμενος? Ας μας απαντήσει ο κ. Παρασκευόπουλος από τον οποίο περίμενα ως άνθρωπος ιδιαίτερου δημοκρατικού ήθους που πράγματι είναι, να έχει το σθένος να πει τα μεγάλα "όχι".
Το απλό θα ήταν να σου απαντήσω ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δυσλειτουργίες των προηγούμενων. Θα ήταν όμως υποκριτικό, γιατί η γνώμη μου είναι ότι στους ανώτερους δικαστικούς έπρεπε να έχει κόψει κεφάλια από το Μάρτη, και δε μιλώ ντε και καλά για τον συγκεκριμένο.Επίσης, μεταξύ μας τώρα, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να υπάρχουν ενστάσεις ακυρότητας του δημοψηφίσματος για έναν τόσο αστείο λόγο.
Για την εγκατάσταση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος σε μια δημοκρατική χώρα χρειάζεσαι τα ακόλουθα: Έναν λαό απελπισμένο και εξαθλιωμένο. Έναν λαό διχασμένο και αποπροσανατολισμένο. Έναν λαό που ψάχνει για φταίχτες και σωτήρες. Την απαξίωση στα μάτια του λαού των δημοκρατικών κομμάτων λόγο της διαφθοράς του νεποτισμού και της αναποτελεσματικότητας. Μια σοβαρή κρίση ως αφορμή και αιτία. Έναν εξωτερικό εχθρό. Εσωτερικούς εχθρούς - υπερασπιστές του "παλαιού συστήματος". Μία ελκυστική αλλά αόριστη και ανεφάρμοστη ιδεολογία. Έναν λαοπλάνο ηγέτη. Πατριδοκάπηλη ρητορική. Κρατικά ελεγχόμενα και φοβισμένα ΜΜΕ. Κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες και παραπαίουσα οικονομία. Ευτυχώς δεν έχουμε τίποτα από τα παραπάνω στην Ελλάδα σήμερα οπότε και δεν κινδυνεύουμε...
"Τόνισε ακόμα ότι θα γίνει απολύτως δεκτή η ετυμηγορία του λαού όποια και εάν είναι αυτή και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι αυτής της χώρας, αφήνοντας κατά πολλούς υπαινιγμούς για παραίτησή του."Αμήν.
Και εδω και στο fb βλέπω σχόλια κ απογοητεύομαι. Νέα παιδιά με τόσο πάθος να υπερασπίζονται άλλα αντί άλλων και να μην ξέρουν τί θα γίνει κ τί τους γίνεται. Και παθιάζονται. Και όλο μπούρδες οι εξηγήσεις τους. Κρίμα.
Να ξέρεις κάθε κυβέρνηση επενδύει πολλά στην έλλειψη παιδείας.Και ακόμα πιο αποτελεσματικό όπλο είναι ο διορισμλος εγκάθετων εκπαιδευτικών στη παιδεία. Καθηγητής είπε σε μαθητή οτι ο Ρωμανός ειναι λαικός ήρωας.Τι ψάχνεις απο κει και πέρα...
Βίοι Παράλληλοι:Όταν κατάλαβαν την βλακεία που έκαναν στην Αίγυπτο, όταν για να φύγει ο Μουμπάρακ εξέλεξαν τον αμόρφωτο λαϊκιστή Μουρσι που πήγε να τους βάλει μαντίλα και σαρία κατέβασαν τον στρατό και τους πέταξε έξω... Άλλη κοινωνία, άλλα ήθη....Ευτυχώς ζούμε στην Ελλάδα. Και ευτυχώς που οι δημοκρατικές μας αξίες - έστω και σαν αυθόρμητο ανακλαστικό - είναι τέτοιες που ακόμη και οι ίδιοι οι αμόρφωτοι αφισοκολητές τις δέχονται και εν τέλει τις προτείνουν....Και ευτυχώς που την Κυριακή ο κόσμος αν ψηφίσει ΝΑΙ θα πάνε στην ευχή του Θεού και θα γράψουν κάπου τα memoires τους (sic)....
Οπως καταλαβατε δεν υπαρχει κανενα πλανο για το ΟΧΙ και ολο αυτο ειναι μια πολυ ακριβη προσπαθεια να αποδρασει οταν ειδε οτι δεν τον παιρνει...
Η πολιτική του δειλία είναι μνημειώδης. Όχι μόνο δεν είχε το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, αλλά ρίχνει το μπαλάκι στους πολίτες για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα που ο ίδιος σκάβει εδώ και πέντε μήνες. Όχι μόνο δεν είχε το θάρρος να στείλει, αν ήθελε, το λαό συντεταγμένα, οργανωμένα και ενήμερο εντός χρονοδιαγράμματος σε δημοψήφισμα, παρά το κάνει αιφνιδιαστικά υπό καθεστώς χρεοκοπίας. Αλλά την ύστατη στιγμή δεν έχει καν την τσίπα να του θέσει ένα ξεκάθαρο ερώτημα. Κρύβεται πίσω από έναν τραγέλαφο, ένα δημοψήφισμα παρωδία χωρίς αντικείμενο παγιδεύοντας και εκβιάζοντας τους Έλληνες. Αίσχος. Τι να κάνουμε... η απόφαση δική μας. Όλοι ξέρουμε τι διακυβεύεται. Ας δούμε που θέλει η πλειοψηφία να οδηγήσει τη χώρα.
Καλά τα λες αδερφέ. Ακούς εκεί να αποφασίζουν οι πολίτες για την ζωή τους...Και ναι, το ερώτημα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρο. Δηλαδή είναι δυνατόν να σου δίνει ένα σχέδιο οικονομικής πολιτικής και να ρωτάει αν θέλεις να εφαρμοστεί ή όχι; Δε μοιάζει καθόλου με τις δημοσκοπήσεις των καναλιών, που έχουν τόσο σαφείς ερωτήσεις...Όσο για το χρόνο, θα έπρεπε να το έχει ζητήσει το δημοψίφισμα πριν πάρει το τελεσίγραφο, μυρίζοντας τα νύχια του. Έτσι δεν έκαναν τόσα χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις;Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετά στραβά, η διαπραγμάτευση είχε αρκετά προβλήματα και ο Τσίπρας δε μου είναι πολύ συμπαθής, ούτως ή άλλως. Αλλά ας του κάνουμε κριτική ουσίας. Τα πυροτεχνήματα περί πολιτικής δειλίας δεν προάγουν κανένα διάλογο. Θυμίζουν σχολιασμό παικτών ριάλιτι. Και νομίζω ότι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να επιλέξουμε την ουσιαστική και όχι την τηλεοπτική δημοκρατία.
ναι, τι να κάνουμε τα καημένα.. Θα αποφασίσουμε για πρώτη φορά τι θελουμε να γίνει ρε γαμωτο.Άλλωστε, όπως πολύ σωστά λες, δεν θα μας ζητούσαν ποτέ τέτοια (απαράδεκτα) μέτρα αν δεν μας έσκαβε την τρύπα ο προδότης ο Αλέξης.Στον τραγέλαφο, πρέπει να δηλώσεις αν δέχεσαι να περάσει ένα μνημόνιο το οποίο κλειδώνει την Ελλάδα σε ένα αιώνιο χρέος, την μετατρέπεις οριστικά αποικία και δεν δίνει ούτε ψήγμα προοπτικής, ποτέ.Καταλαβαίνω ότι θα ήθελες να την κάνει άλλος την δουλειά για σένα, αλλά κομμένα αυτά, αν θέλεις να συμφωνείς σε μια πρόταση που θα καταλήξει σε νέους θανάτους, θα βάλεις το χεράκι σου και θα το βάψεις. Λυπάμαι που βρίσκεσαι σε αυτήν την θέση και σου εύχομαι καλή τύχη.
@ agapanthos, AleeeΜη με λυπάσαι καθόλου. Ανήκω στη μεσαία τάξη που δέχεται ανελέητο πόλεμο τα τελευταία χρόνια και πληρώνει το πολιτικό κατεστημένο της πελατοκρατείας. Εξίσου σε αυτό ανήκουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ανήκω σε αυτούς που δέχονται επίθεση για να συντηρούμε το πιο άδικο και χρεοκοπημένο ασφαλιστικό σύστημα στην Ευρώπη. Αυτό που αρνείται να αλλάξει ο Τσίπρας. Τόσα χρόνια κάνω εγω τη δουλειά για αυτούς, κατάλαβες; Κρατάω τη στοιχειώδη οικονομία ζωντανή. Δεν θέλω κανέναν να κάνει τις δικές μου δουλειές. Και για άλλη μια φορά θα κάνω πάλι τη δουλειά. Θα αναλάβω την ευθύνη του ψηφίζοντας, αλλά δεν επιτρέπω από κανέναν ανεπάγγελτο, όπως ο Τσίπρας να προσπαθεί να με κοροϊδέψει με φαρσοδημοψηφίσματα. Αρκεί να δεις το ψηφοδέλτιο. Έχεις διαβάσει τα κείμενα των 2 προτάσεων στα οποία αναφέρεται το ερώτημα; Πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχει ένα 5% που τα έχει διαβάσει και τα έχει καταλάβει και αξιολογήσει. Όλοι θα πάμε να ψηφίσουμε έχοντας κατά νου αν θέλουμε τη ρήξη ή όχι. Αυτή είναι η πολιτική απάτη.Αν η Ελλάδα έρθει σε ρήξη με την Ευρώπη, θα χάσει κάθε προοπτική, οι θάνατοι θα είναι πολλοί περισσότεροι και θα είναι μια φτωχοποιημένη χώρα με υποτιμημένο νόμισμα και ένα τεράστιο χρέος σε ευρώ. Μια χώρα που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές της ανάγκες, γιατί οι εισαγωγές της είναι πολλαπλάσιες των εξαγωγών της.Και κάνω κριτική ουσίας. Αν όλα αυτά δεν γίνονται βάσει σχεδίου ρήξης, τότε γίνονται γιατί ο Τσίπρας έφτασε στο αμήν και καμία πρόταση -ούτε η δική του- δεν πέρναγε από τον Λαφαζάνη και τον Λαπαβίτσα.Καλή τύχη σε εσάς λοιπόν.
Αυτοι που ψηφισατε αρνητικά, δεν παρατηρησατε οτι ζητησε (και πηρε) 5 μηνες παραταση, και αντι να τους ειδοποιησει για διαπραγματευση, οτι θα το βαλει σε δημοψηφισμα 1 εβδομαδα πριν, το αποφασισε ... Παρασκευη και ζητησε μετα απο 5 μηνες παραταση 5 μερες;Ερασιτεχνισμος που θα επρεπε να σας τρομαζει.
@whatever το οτι δεν ειναι μεντιουμ αλλα ουτε καν μετριος πολιτικος φαινεται απο χιλιομετρα μακρια δεν χρειαζεται να μου το διευκρινισεις.βεβαια για να καταλαβεις οτι αν περασεις πχ την Πειραιως με κλειστα τα ματια καπιο αυτοκινητο μαλλον θα χτυπησει, κανονικα δεν χρειαζεται να εισαι και μεντιουμ
Αντί για να λέμε ότι ποτέ πριν δεν μας ρώτησε κανείς αν θέλουμε το μνημόνιο 1 κ 2 λέμε οτι μας πετάει το μπαλάκι? Τί να πώ! Το ερώτημα είναι σαφές. Ναι ή όχι στη συμφωνία. Δεν είναι ναι ή όχι στο ευρώ. Αν ψηφίσουμε ναι ψηφιζουμε νέο μνημόνιο, ξεπούλημα των πάντων, μείωση μισθών συντάξεων και καμία ρύθμιση του χρέους. Αν ψηφίσουμε όχι, λέμε όχι στη συμφωνία και συζητάμε τις προηγούμενες προτάσεις της κυβέρνησης. Πιστεύεις ότι δεν θα συζητήσουν?
Την Δευτέρα τελειώνει η καταραμένη μεταπολίτευση. Μια καινούρια περίοδος θα ξεκινήσει για τη χώρα μας. Ελπίζω να μείνει στην ιστορία σαν την περίοδο της Ανασυγκρότησης. Και ελπίζω αυτό να το πετύχουμε ενωμένοι.
Ποιά είναι η καινούργια περίοδος? Του μνημονίου 3 ΠΑΛΙ χωρίς διάρθρωση χρέος άρα πάλι χωρίς προοπτική αποπληρωμής του ούτε σε 100 χρόνια? Δεν την λες και καινούργια 5 χρονών... Η ανασυγκρότηση έγινε. Ετοιμάσου... Να ξυπνήσεις απ'το όνειρο...
Αν μη τι άλλο, αυτό το δημοψήφισμα μας ενώνει ως λαό και μας θυμίζει ότι υπάρχει ακόμη δημοκρατία και ότι έχουμε δύναμη πέρα απ'το να εκλέξουμε κάποιον.
τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου καλά είτε φύγει είτε μείνει η τωρινή κυβέρνηση. Αν γίνουν εκλογές θα υπάρχει αστάθεια στη χώρα μεγάλης διάρκειας...δεν λέω πως με το όχι θα ειναι τέλεια! Απλώς και στις 2 περιπτωσεις τα πράγματα ΔΕΝ θα είναι καθόλου καλά. άσε που με το ΝΑΙ, οι δανειστές θα εκμεταλλευτουν την κατάσταση και θα προτείνουν χειρότερα μέτρα..
Μα... Τι χειρότερα μέτρα; Όλα τα έβαλαν τελικά... Ρήτρα και ΕΚΑΣ με αυξημένες εισφορές στις συντάξεις, εργασιακά, φορολόγηση επιχειρήσεων και προείσπραξη φόρου στο 100%, να χαμηλωσει το όριο των 1500, μέτρο υπέρ των φτωχών και αυτό...Βάλανε και όλες τις (ας τις πούμε) ιδιωτικοποιήσεις με τους δικούς τους όρους και χωρίς να υποχωρήσουν σε τίποτα, ενώ ζητάνε να φύγουμε τελείως από τον ΟΤΕ για να μπορεί η ντοιτσε τελεκομ να παίρνει όλες τις στρατηγικές αποφάσεις σε ότι αφορά τις τηλεπικοινωνίες... Και όλα αυτά χωρίς ούτε την παραμικρή αναφορα σε αναδιάρθωση του χρέους...Δηλαδή αν πούμε ναι τι άλλο θα προτείνουν; Και έπειτα, αυτήν την πρόταση έκαναν επειδή ήθελαν μια συμφωνία; Αν ήθελαν ρήξη τι θα έκαναν; Θα τρύπωναν δραχμές με την μουτσούνα του Σόιμπλε για δεκαχίλιαρο;
Ρε Δον, από που αντλείς τέτοια αισιοδοξία; Κρατάτε λίγο χαμηλό προφίλ εκατέρωθεν οι ζηλωτές. Είτε ναι είτε όχι, τα πράγματα θα είναι δύσκολα και ενδέχεται να έχουμε και την Παλινόρθωση. Δεν είναι να πετάμε και την σκούφια μας.
Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Τσίπρα, κάποτε ψήφιζα και Συνασπισμό. Ούτε βέβαια φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη της χρεοκοπίας. Αλλά και αυτοί όπως και οι βασικοί αίτιοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προστάτευσαν τα δικά τους παιδιά, συνδικαλιστές και δημόσιους υπάλληλους. Ελπίζω, επειδή οι φόροι έχουν φτάσει ταβάνι εδώ και καιρό, πως ήρθε η ώρα της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, του κράτους-τέρατος, πράγμα που θεωρώ πως έπρεπε να γίνει πρώτα από όλα. Τα πράγματα εννοείται πως θά'ναι δύσκολα αλλά με τη δραχμή και κυβέρνηση Τσίπρα-Κωνσταντοπούλου θα ήταν τραγικά.