ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.12.2012 | 14:09

Σχολή ή επιβίωση;;; Θα ήθελα την γνώμη σας!

Όταν σπούδαζα εργαζόμουν και σε 2 δουλειές για να καταφέρω να τα βγάλω πέρα (εκτός Αθηνών η σχολή), γεγονός που με έκανε να καθυστερήσω πολύ την σχολή. Πριν 3 χρόνια αναγκάστηκα να την σταματήσω τελείως καθώς δουλειές δεν έπαιζαν. Όμως πραγματικά πάλεψα πάρα πολύ για να μπορώ να την τελειώσω και μου έχει μείνει το παράπονο. Τόσος κόπος (να δουλεύεις 12 ώρες, να ξενυχτάς για να διαβάσεις και να πηγαίνεις καπάκια ξάγρυπνη να δώσεις μάθημα) για να την παρατήσω τελικά...Βοήθεια από τους γονείς δεν παίζει και δεν θέλω εγώ να πάρω γιατί βοηθάνε ήδη όσο μπορούν τα άλλα μου αδέρφια που έχουν οικογένειες και τρέχουν πραγματικά πάρα πολύ για να τα βγάλουν πέρα.Τον τελευταίο καιρό έχω βάλει κάτι λεφτά στην άκρη, με αιματηρές οικονομίες. Από την μία σκέφτομαι να πάω να δώσω τα μαθήματα που χρωστάω (6 στον αριθμό), καθώς και σε 2 χρόνια λήγει η φοιτητική μου υπόσταση, αλλά δεν έχω σημειώσεις και έχω ξεχάσει τα περισσότερα.Από την άλλη, συζώ με τον αρραβωνιαστικό μου, ο οποίος είναι ο μόνος που εργάζεται (ζούμε στους γονείς του το τελευταίο διάστημα) και είναι λεφτά που μπορεί να χρειαστούμε στο μέλλον. Ο ίδιος θέλει να πάω να τελειώσω την σχολή γιατί ξέρει και το παράπονο μου, αλλά σκέφτεται ότι στην περίπτωση που φύγουμε στο εξωτερικό να έχω ένα πτυχίο. Εγώ από την άλλη σκέφτομαι ότι ακόμα και σε 1 μάθημα να κοπώ (που η λογική λέει οτι θα κοπώ σε περισσότερα) θα πρέπει να ξαναμαζέψω λεφτά για να πάω να δώσω. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω...
3
 
 
 
 
σχόλια
Σχολή ασυζητητί. Αν το να περάσεις τα μαθήματα εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα ( γιατί αυτό δεν είναι και δεδομένο σε όλες τις σχολές . . . ) τότε σχολή χωρίς δεύτερη. Ό,τι περάσεις τώρα, και τα υπόλοιπα στο επόμενο εξάμηνο. Αφού είναι μαθήματα που μπορούν να δηλωθούν σε ένα μόνο εξάμηνο, δε νομίζω πως τίθεται άλλο θέμα, πέραν του οικονομικού.
Τώρα σκέφτεσαι πως για 6 μαθήματα θα ξοδέψεις τις τελευταίες σου οικονομίες. Σκέψου όμως πως τόσα χρόνια που σπούδαζες και δούλευες ταυτόχρονα ξόδεψες τόσο χρόνο. Τι είναι πιο σημαντικό τελικά; Πιστεύω ο χρόνος. Μην απαξιώνεις την προσπάθεια που έχεις κάνει μέχρι εδώ. Πιστεύω πως θα τα καταφέρεις. Καλή τύχη!
Να τελειώσεις την σχολή. Αυτό είναι επενδυση ζωής για τον εαυτό σου. Μη κάνεις ένα λάθος που θα το μετανιώνεις για όλη σου τη ζωή. Δεν έχεις και πολλά μαθήματα, και σίγουρα θα βοηθούσε να εξηγούσες την κατάσταση στους καθηγητές σου. Υπαρχουν καλοι άνθρωποι που θα την κατανοούσαν και θα σε βοηθησουν. Δε χρωστάς και πολλά εξάλλου! Αντε με το καλό και να μας καλέσεις στην ορκωμοσια :-)
Scroll to top icon