Το άκαμπτο πρόσωπο της Ντάλια Βελκουλέσκου

Το άκαμπτο πρόσωπο της Ντάλια Βελκουλέσκου Facebook Twitter
16

Νέα σκληρά μέτρα φέρεται να ζητά το ΔΝΤ, διά της νέας του εκπροσώπου στην Ελλάδα, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία ως τις 20 Αυγούστου.

Η Ντάλια Βελκουλέσκου ζητά σύμφωνα με πληροφορίες περικοπές έως και 30% στις συντάξεις αλλά και νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά, στο δημόσιο με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και επίσης νέους φόρους.

Η Βελκουλέσκου που στην Κύπρο απέκτησε το παρατσούκλι «Δρακουλέσκου» και προκάλεσε τέτοιο εκνευρισμό με τις απαιτήσεις της ζητώντας ακόμη και αντικατάσταση υπουργών, που λέγεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης της πέταξε καρέκλα, θέλει αύξηση των δικαιούχων και πάγωμα της κρατικής επιχορήγησης στο ασφαλιστικό μέσα από νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Επίσης για το θέμα των πρόωρων συντάξεων πιέζει για μεγαλύτερες περικοπές και μεγαλύτερες ποινές για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ακόμη η απόφαση για υποχρεωτική χρηματοδότηση των επικουρικών Ταμείων από ίδιους πόρους οδηγεί σε περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις.

Στο εργασιακό η σκληρή Ρουμάνα του ΔΝΤ ζητά να αρθεί κάθε εμπόδιο για τις ομαδικές απολύσεις, ενώ η απαίτηση για εξίσωση εργατών-υπαλλήλων αναμένεται να οδηγήσει σε μικρότερες αποζημιώσεις. Αναμένεται επίσης να τεθεί και πάλι το θέμα του λοκ άουτ.

Το ΔΝΤ πιέζει ακόμη για τις αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών ενώ στο δημόσιο το Ταμείο αναμένεται να θέσει επί τάπητος απαιτήσεις για αλλαγές που μέσα από μειώσεις μισθών για τους νεοεισερχόμενους θα οδηγήσουν με έμμεσο τρόπο σε μειώσεις μισθών για όλους.

Η Βελκουλέσκου αναμένεται να προτείνει και στην Ελλάδα τα μέτρα που την έκαναν «κόκκινο πανί» στην Κύπρο και οδήγησαν υπουργό να της πεί ότι «αυτά κάνατε και στην πατρίδα σας και γέμισαν τα μπάρ μας με ρουμάνες πόρνες».

Μερικά από τα μέτρα αυτά είναι μειώσεις δημοσίων υπαλλήλων, μείωση της κρατικής συμμετοχής στις συντάξεις, μείωση των επιδομάτων ανεργίας και αυστηροποίηση των κριτηρίων χορήγησης που σημαίνει λιγότερους δικαιούχου, πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων, πιο ευέλικτα ωράρια εργασίας και μικρότερες αποζημιώσεις, περιορισμό των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων .

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπίτι μου 2: Στις 37.000 έως τώρα οι αιτήσεις ενδιαφέροντος - Πόσοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι

Οικονομία / Σπίτι μου 2: Στις 37.000 έως τώρα οι αιτήσεις ενδιαφέροντος - Πόσοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι

Οι 6.000 από αυτές αναμένουν τη συγκατάβαση συζύγου για να λάβουν τη βεβαίωση - Τι είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για το «Σπίτι μου 3»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
εγω δεν καταλαβα ...ηρθαν να παρουν μονο τις αγαμες θυγατερες?Ποσες να ηταν πια οι παρθενες-ας τις παρουν ολες ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ...
Οι μισθοί και οι συντάξεις θα πέσουν στα επίπεδα που μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία κι αυτό είναι νομοτελειακό. Θα γίνει είτε το ζητάει η Δρακουλέσκου, είτε ο Δρακουμέλ. Απλά έπρεπε να τα είχαμε κάνει μόνοι μας εδώ και καιρό, αλλά τώρα θα επιβληθούν βάναυσα. Όχι απ' τη "Δρακουλέσκου" ή το ΔΝΤ. Από την πραγματικότητα.
Κοινώς θα πεινασουμε κιαλλο, θα δουλοποιηθουμε κιαλλο εργασιακά, καποιοι συνταξιούχοι θα πεθανουν, θα φτωχοποιηθει μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, και ολο αυτο θα το δεχτούμε νομοτελειακά! Η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται πανω σε φούσκες σε εικονικές πραγματικότητες και κομπίνες αλλα εδω θα εχουμε νομοτέλεια! Νομοτέλεια σε κατι που 5 χρονια τωρα δεν εχει αποτελέσματα και παρόλα αυτα συνεχίζουμε στον ιδιο δρόμο! Και θα εχουμε και Δον και Σερ και Φον και Ιδιωτες και Κεφάλαια που θα γουστάρουν για κάποιο λογο με ολο αυτο. Α! Ξέχασα θα εχουμε ευρω....
Αν δεν παράγουμε τίποτα άλλο εκτός από άγαμες θυγατέρες θα πεινάσουμε. Θα πεινάσουμε και θα φτωχοποιηθούμε κι άλλο. Αλλά γι αυτό θα φταίμε εμείς, όχι η παγκόσμια πλουτοκρατία, ο καπιταλισμός ή το ΔΝΤ. Χωνέψτε το.
δεν είχα καταλάβει πως τόσα χρόνια που μας βγαίνει η παναγία για πέντε δίφραγκα παράγουμε ΑΓΑΜΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ,(!!!???)όντως?! με αυτή την πλούσια σε δηκτικότητα κ σεξιστικά στερεότυπα προσβλητική ειρωνία τι θέλεις να πείς? "στα επίπεδα που μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία"? που ζεις?και στ΄ αλήθεια, έπρεπε όλα αυτά τα μέτρα που εξευτελίζουν το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή διαβίωση (χμ, όχι όλων προφανώς)να τα είχαμε θέσει μόνοι μας? πριν ή μετά το αυτομαστίγωμα στο Σύνταγμα? τι είδους προτεσταντικής ηθικής παραληρημα ειναι αυτό? να είναι κανεις φιλελέ αλλά με όριο..
Θέλετε να πείτε ότι η Βελκουλέσκου ασκεί προσωπική πολιτική ενάντια στην γραμμή ΔΝΤ; Και ότι το σκληρό της πρόσωπο δείχνει και την σκληρή αντιμετώπιση που θα έχουμε ως χώρα κόντρα στην άποψη Λαγκάρντ; Κι αν, δηλαδή, η Βελκουλέσκου είχε το πρόσωπο της Δούκισσας Νομικού, θα πέφταμε στα μαλακά;
Είναι που η τρόικα ποτέ δε ζήτησε μείωση μισθών και συντάξεων και οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις το έκαναν αυτό αυτοβούλως. Δυστυχώς έχουν κάποιο σκοπό από το πρώτο κιόλας μνημόνιο να μας "βουλγαροποιήσουν".
"Βουλγαροποιηθήκαμε" μόνοι μας όταν επί 10 χρόνια δανειζόμασταν λες και δεν υπάρχει αύριο. Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ συνετή οικονομική διαχείριση σ΄αυτή τη χώρα και αυτό πληρώνουμε σήμερα.Το ΔΝΤ δεν ήρθε μόνο του, το φωνάξαμε εμείς γιατί χρεοκοπήσαμε. Η εναλλακτική ήταν στρατός να φυλάει τα σούπερ μάρκετ.
Τωρα δεν δανειζόμαστε χωρις αυριο; Η μη συνετή οικονομική διαχείρηση ειναι επίσης ευθύνη και αυτών που τωρα το παίζουν σωτήρες μας. Τόσα χρονια βγάζανε κέρδος απο μίζες επιχειρήσεις εξοπλισμούς αφορολόγητα. Ξέρουν οτι δεν βγάζει πουθενά ολο αυτο!
Δηλαδή τώρα Δον Ιδιώτη δε δανειζόμαστε χωρίς αύριο; Όχι καλέ, απλά έχουμε δανειστεί ήδη περίπου 250 δις ευρώ και πάμε για άλλα 90. Σίγουρα αυτό θα δώσει λύση στον προ κρίσης ανεξέλεγκτο δανεισμό μας. Το ΔΝΤ το φώναξε ένας συγκεκριμένος άνθρωπος χωρίς να μας ρωτήσει, που υποσχόταν πως λεφτά υπάρχουν και δεν αναφέρθηκε ποτέ σε δάνεια από το ΔΝΤ αλλά στη φοροδιαφυγή, κάτι που δεν άλλαξε μέχρι σήμερα κανείς τους. Σίγουρα φταίμε κι εμείς, αυτό δεν το αρνήθηκα ποτέ, αλλά εξήγησέ μου γιατί όποτε ερχόταν κάποιος ευρωπαίος αξιωματούχος προ κρίσης τα έβρισκε τέλεια τα οικονομικά μας; Τόσο πια έξυπνοι ήμασταν εμείς και τους κοροϊδεύαμε; Ή απλά αποσκοπούσαν στο σήμερα;
Δον Ιδιωτη υποτιθεται οτι μιλαμε για μια ενωση κρατων και οχι για εναν απλο δανειστη που σου δανειζει χωρις να τον νοιαζει πως θα αξιοποιησεις τα χρηματα που σου δινει. Αν η ενωση λειτουργουσε πραγματικα ως ενωση , θα κοπτονταν τοτε για μεταρρυθμισεις,θα εβαζαν φρενο στον ανεξελεγκτο δανεισμο πολυ πριν φτασουμε σ αυτο το σημειο.Απλα, δεν προκειται πλεον για ενωση κρατων ,γι αυτο δεν το κανουν!Οταν η διαπλοκη του μεσα συνεργαζεται με τη διαπλοκη του εξω , αυτα ειναι τα αποτελεσματα!
yearofthedragon ούτε εγώ ψήφισα ΓΑΠ αλλά δε γίνεται να αφήνουμε όλοι τον εαυτό μας απ'έξω για την σημερινή κατάσταση. Δε φταίω εγώ, δε φταις εσύ, μπορεί να φταίει το νησί. Όλοι λίγο-πολύ φταίμε.
Απάντηση στους απο κάτω φίλους και όχι στον OP. Εϊναι παρερμηνία και παραπληροφόρηση το οτι μας γεμίζουν δάνεια οι κακοί Ευρωπάιοι και ναι έιναι αλήθει αοτι μας δανείζουν για να ξοφλήσουμε παλιά δάνεια. Το ψέμα έιναι οτι "τι καλό έκανε η τρόικα κτλ αφού το ΑΕΠ ανέβηκε στο 170 και θα πάει στο 200%" Αν δεν έιχαν ανέβει τα σπρεντ τόσο ψηλά (ανέβηκαν γιατι έβλεπαν τις υποχρεώσεις αποπληρωμής τηε Ελλαδας, δεν είναι κάτι κρυφό)και μπορούσαμε να δανειστούμε τα δανείζόμασταν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΣΑ, πολύ απλά γιατί τόσα μας λείπαν. Πιο απλά δεν μπορέι να ειπωθεί, απλά στις αγορές θα δανειζόμασταν με 10% και τώρα πήραμε αυτά τα δάνεια μαζεμένα γαι αν αποπληρώσουμε τόκους και το έλλειμά μας με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο. ΑΠλά τα πράγματα αν δεν το κάναμε, επιεδή δεν έιχαμε λεφτα΄απο το 2010 αν πληρώσουμε το λογαριασμό, θα έπρεπε ν αδιαλέξουμε αν θα πληρώσουμε υποχρεωσεις μέσα στο κράτος (μισθούς συντάξεις κοινωνικές υπηρεσίες) κα άρα θα δηλώναμε χρεωκοπία η τοςυυ εξωτερικού ομολογιούχους (μεγάαααλη πλειοψηφία ελληνικά ασφαλιστικά ιδρύαμτα και ελληνικές τράπεζες) και θα κόβαμε μισυούς και συντάξεις. Δεν καταλαβαίνω που θέλαμε να βρούμε τα λεφτά και τι άλλη επιλογή είχαμε αντί για μνημόνιο. Ακόμη και αν δηλώναμε χρεωκοπία, εμείς οι ίδιοι θα χρεωκοπούσαμε με πρώτες τις τράπεζές μας και το ΙΚΑ. Γιατί δεν τα καταλαβαίνει αυτά τα απλά κανεις??? τι μας φταίει το ΔΝΤ που εμείς φωνάξαμε που μας λέει οτι δεν βγαίνει ο λογαριασμός ακόμη και 5 χρόνια μετά απο τόσες θυσίες? γιατί κλεινουμε τα μάτια και κάνουμε σαν 5χρονα νιανιανιανιανιανια??
Είχαμε επιλογή 5 χρονια τωρα να αναδιαρθρώσουμε το κράτος, να εξορθολογισουμε το δημόσιο, να παταξουμε την φοροδιαφυγή του Κεφαλαίου, να ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, να φέρουμε κεφάλαια στη χώρα. Αντ'αυτου : κανεις δεν κυνήγησε τους μεγάλο οφειλέτες και κανεις δεν ελεγξε σε βάθος σκάνδαλα φοροδιαφυγής και χρηματισμού. Κανεις δεν μπήκε στη διαδικασία εξορθολογισμου του δημοσίου ξεκινώντας απο Πανω προς τα Κατω είτε μισθολογικά είτε διαρθωτικα. Κανεις δεν ειπε, σταματάμε να παράγουμε υπηρεσίες και να χρηματοδοτούμε καφετέριες και φούρνους και παμε να επενδύσουμε σε παραγωγή εξαγώγιμων προϊόντων. Δεν το ειπε κανεις είτε απο τους μεσα είτε απο τους εξω γιατι ολοι ειχαν και εχουν να χάσουν απο μια ουσιατικη εξυγίανση του κράτους. Ναι φταιει και το ΔΝΤ. Η συνταγή της λιτότητας μεχρι θανάτου του πληθυσμού εχει εφαρμοστεί χρονια πριν στην Λατινική Αμερική με αυτοσκοπό το πλιάτσικο των "ασημικών" των χωρών, εχει διεθνώς χαρακτηριστεί αποτυχημένη για τις "υπό βοήθεια" χωρες, και σε καμια περιπτωση δεν αποτελεί μακροπρόθεσμο πλάνο για μείωση του χρέους και επιστροφή σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πλεονάσματα. Σε λιγο θα ειμαστε μια ειδική οικονομική ζώνη με παμφθηνο εργατικό δυναμικό και το κυριότερο (και αυτο ειναι πολυ έντονο στην Λατινική Αμερική) με εναν εξαθλιωμενο χαμηλού μορφωτικού επιπέδου πληθυσμο. Ο δανεισμός με τους όρους αυτούς, μας επιβλήθηκε. Οποίος υποστηρίζει εστω και θεωρητικά ακομα αυτο το οικονομικό μοντέλο ή δεν εχει πληγεί ακομα και νομίζει οτι δεν πρόκειται ή ζει ακομα στον μικρόκοσμο του και εχει άγνοια ή εχει συμφέρον. Γιατι κλείνουμε τα ματια και κοιτάμε μονο την πάρτυ μας;