ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.7.2015 | 23:06

κλασσικό μπέρδεμα σε παρέα

είμαστε φοιτητές και έχουμε μια δεμένη παρέα εδώ και 1,5 χρόνο. σε κάποια φάση κατάλαβα πως έχω αναπτύξει συναισθήματα για έναν φίλο μας. μεταξύ μας έχουμε πολύ καλή σχέση.έχω καταλάβει πως σπαταλώ πολύ απ την ενέργειά μου προσπαθώντας να μην δείξω τα συναισθήματά μου και νιώθω πλέον πως με πιέζει αυτή η κατάσταση. σκέφτομαι σοβαρά να του μιλήσω για να το βγάλω από μέσα μου όμως σε αυτή τη φάση σκέφτομαι τα εξής:-είναι πολύ πιθανόν να θελήσει να κρατήσει κάποια απόσταση από εμένα εφόσον του μιλήσω. αυτό το "τρέμω" όσο τίποτα άλλο και επίσης φοβάμαι πως θα διαταραχθούν οι ισορροπίες της παρέας.-δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να πιάσω έναν άνθρωπο που είναι στην ηρεμία του και να του πω κάτι για το οποίο δεν μπορεί να κάνει κάτι.-υποσυνείδητα ίσως να πιστεύω πως άμα του μιλήσω θα γίνει κάτι μεταξύ μας.παρουσίασα πολύ απλοποιημένες τις σκέψεις μου και δεν περιέγραψα τη σχέση μεταξύ μας ώστε να καταλάβει κάποιος σε τι φάση είμαστε.
1
 
 
 
 
σχόλια
Η κατασταση σου είναι κλασσική (βέβαια συνηθως τέτοιου είδους ξεκινανε απο την πλευρά των αγοριών) αλλα με απρόβλεπτες συνέπειες ως προς το μέλλον της ύπαρξη σου στην παρέα, αλλα και γενικότερα της υπαρξης της ίδιας της παρέας. Απο τη στιγμή που κάνεις την κίνηση η κατάσταση είναι εύθραυστη. Πρέπει να κανεις ανάλυση της σχέσης πιθανού ωφελους και απωλειων και να δεις τι υπερτερει. Ή παρέα αυτή είναι ότι πιο σημαντικό που σε ορίζει κοινωνικά; Θεωρείς ότι θα ξεπερνουσες τη φιλική απωλεια της παρέας με κάποιον τρόπο; Θεωρείς πραγματικά ότι σε αρέσει τόσο το παιδί αυτο που αξίζει να ρισκάρεις υπό την υποθεση ότι αυτω η παρέα είναι πολύτιμη για σένα; Είναι καποια βασικά ερωτήματα που νομίζω έχεις ήδη ψιλοκανει στον εαυτό σου... Παρ όλα αυτά ενδεικτικά αν θες τη γνώμη μου λέω να ρισκάρεις, διότι απο ένα σημείο και μετα θα νιώθεις πραγματικά ανυπόφορα ειδικά αν αυτός αρχισει και σας μιλάει για καποια κοπέλα που του αρέσει ή σας τη φέρει να τη γνωρισετε. Και εσύ να θέλεις να προχωρήσεις δεν θα έχεις ξεπεράσει το ανεκπληρωτο με τον άλλον και ουσιαστικά δεν θα ξεκολλάς. Απο τη στιγμή που τον ερωτεύτηκες παυει και τυπικά να υφισταται φιλια μεταξύ σας. Και όσο πιο γρήγορα αλλα οργανωμένα το κανεις τόσο λιγότερο και το εύρος των πιθανών επιπτώσεων. Για να πετύχεις το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει ουσιαστικά να διανοηθείς το ενδεχόμενο της ρήξης. Ε κοπέλα είσαι... Έχεις εκ φυσεως ένα τρομερο αβαντάζ παραπάνω όπως όλες σας... Καλή τύχη !!
Scroll to top icon