Ακόμη και την καγκελάριο Μέρκελ ξεπέρασε η δημοτικότητα του ΥπΟικ της Γερμανίας.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αγαπητός όσο ποτέ στη χώρα του, περισσότερο και από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην Ελλάδα, μεταδίδει το ΑΠΕ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Infratest Dimap που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής Tagesthemen του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD και της εφημερίδας Die Welt, η δημοτικότητα του Σόιμπλε στη Γερμανία για τον μήνα Αύγουστο φτάνει το 70%. Μάλιστα από τον Απρίλιο και μετά η δημοτικότητα του Γερμανού υπουργού αυξάνεται συνεχώς.
Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 ο Σόιμπλε έχει κερδίσει πέντε μονάδες, ενώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013, οπότε διενεργήθηκαν οι γερμανικές εκλογές, εννέα μονάδες.
Πιο δημοφιλής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, με 72%, ενώ η Μέρκελ βρίσκεται τρεις μονάδες πίσω από τον Σόιμπλε. Μόλις στο 48% είναι η δημοτικότητα του προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Η ικανοποίηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και του SPD σημείωσε μικρή μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, πέφτοντας στο 54%. Αντίθετα το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι λίγο ή καθόλου ευχαριστημένο με το έργο της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, αν και τέσσερις στους πέντε ψηφοφόρους του CDU/CSU αποτιμούν θετικά το έργο της κυβέρνησης, ανάλογη άποψη έχει μόλις το 59% των ψηφοφόρων του SPD.
Στην περίπτωση που γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή το 42% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το CDU/CSU, ενώ το 24% το SPD. Το ποσοστό των Πρασίνων παραμένει σταθερό σε σχέση με ένα μήνα πριν στο 11%, ενώ το Die Linke χάνει μια μονάδα και πέφτει στο 9%.
Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) εμφανίζονται να κερδίζουν μόλις το 5% της πρόθεσης ψήφου και άρα να καταφέρνουν μετά βίας να μπουν στην ομοσπονδιακή Βουλή. Και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φαίνεται να χάνει μια μονάδα μετά την αποχώρηση του προέδρου του Μπερντ Λίκε, ο οποίος ίδρυσε νέο κόμμα. Πλέον κερδίζει το 4% των ψήφων και άρα δεν μπαίνει στην Μπούντεσταγκ.
σχόλια