Προαναγγελία νέου κόμματος από Λαφαζανη - Καλεί σε συγκρότηση αντιμνημονιακού κινήματος

Προαναγγελία νέου κόμματος από Λαφαζανη - Καλεί σε συγκρότηση αντιμνημονιακού κινήματος Facebook Twitter
6

"Οι παρακάτω υπογράφοντες, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων και οργανώσεων της Αριστεράς, καταγγέλλουν με δήλωση τους το νέο τρίτο μνημόνιο και καλούν σε μεγάλους ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή του και την ανατροπή όλων των μνημονίων, για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας" αναφέρει το iskra.gr που πριν λίγο δημοσίευσε την επιστολή.

Το κείμενο που υπογράφουν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και 11 ακόμη βουλευτές τιτλοφορείται "Όχι στο νέο μνημόνιο – κάλεσμα αγώνα και λαϊκής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα" και είναι ουσιαστικά προαναγγελία νέου κόμματος και αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά όλη η επιστολή

Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.

Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει.

Οι υπογράφοντες

Βερναρδάκης Αλέκος

Γαλάνης Νίκος

Κάβουρας Δημήτρης

Καλτσώνης Δημήτρης

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Μαντάς Παναγιώτης

Νταβανέλος Αντώνης

Παγιάτσος Ανδρέας

Σακελλαρόπουλος Σπύρος

Σαραφιανός Δημήτρης

Σουάνη Μαρία

Τζήμας Θέμης

Χήτας Λάμπρος

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πραγματικά θα υπάρξει ποτέ ένας σοβαρός πολιτικός σ' αυτή τη χώρα; Όλοι οι ανίκανοι μαζεμένοι; Πως μας κάνετε έτσι; 40 χρόνια αλήτες άσχετοι κ απατεώνες μα κυβερνάν κ εμείς καθόμαστε και κοιτάμε ανήμποροι.
Δεν καθόμαστε ανήμποροι. Ψηφίζουμε και μάλιστα κάθε τρεις και λίγο. Ας μην είμαστε βλάκες να μην ψηφίζουμε ψεύτες, άσχετους και ηλίθιους. Κάποιος τους βάζει στη Βουλή, δεν μπαίνουν μόνοι τους.
Δυστυχώς με το τρίπτυχο ψεύτες-άσχετους-ηλίθιους εχεις ακυρώσει το 90% των ενεργών εώς τωρα πολιτικών των τελευταίων 20 χρόνων. Τι μενει; Τι να ψηφίσουμε; Και με τι κριτήριο; Εκδίκηση προς το παλιό ; Τιμωρία για τους ανίδεους ψηφοφόρους; Διασφάλιση προσωπικών συμφερόντων; Ταξικά κριτήρια;
Το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν υπάρχει πλέον. Η σφαλιάρα των capital controls και η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό ήταν το τέλος αυτής της γελοίας αφήγησης που δίχασε χωρίς λόγο και ουσία την ελληνική κοινωνία.
Το αντιμνημονιακο μέτωπο δεν ηταν λογικη αντιδραση προς καποιες ισοπεδωτικές πολιτικές; Πέρα απο τον κακο συνδικαλιστή ή λαμογιο διαπλεκόμενο ή καιροσκοπο πολιτικό που καπιλευτηκε τις συγκυρίες για διατήρηση των προνομίων του, υπήρχε κοσμος που πραγματικα ταυτίστηκε ως λογικη αντιδραση προς την φτωχοποίηση του. Νομιζω οτι ισοπεδωνεις. Και τελικα αν ρεαλισμός ειναι η συνέχιση της ίδιας σύνταγης που δεν οδηγεί πουθενα απο καθε πολιτικό ρευμα μηπως οι εκλογές ειναι άχρηστες;