ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.8.2015 | 19:49

Συνταγή για μυζηθροπιτάκια!

Υλικά: Για το φύλλο:•500 - 520 γραμ. αλεύρι •250 γραμ. μαργαρίνη•200 γραμ. ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό•1 αυγό•1 κουτ. γλυκού αλάτιΓια τη γέμιση:•350 γραμ. μυζήθρα ανάλατη, ή ανθότυρο•100 γραμ. φέτα τριμμένη•2 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες•2 κουτ. σούπας γεμάτες φυτίνη•2 κουτ. σούπας γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό•2 κουτ. σούπας μάραθο, ή άνηθο ψιλοκομμένο•3 - 4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο •1 αυγό•αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι•1 κρόκκο αυγού για επάλειψηΕκτέλεση:Σ᾿ ένα μπωλ, βάζουμε το κομμένο βούτυρο με το κοσκινισμένο αλεύρι και το τρίβουμε με τα χέρια μας.Προσθέτουμε το γιαούρτι, χτυπημένο με το αυγό, το αλάτι και το ζυμώνουμε.Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.Σ᾿ ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη φυτίνη, τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το δυόσμο και τα σοτάρουμε, για δυο λεπτά να μαραθούν.Σ᾿ ένα μπολ, λιώνουμε μ᾿ ένα πηρούνι τη μυζήθρα, προσθέτουμε την φέτα τριμμένη, το γιαούρτι, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το αλατοπίπερο και τα σοταρισμένα μυρωδικά, (αφού κρυώσουν).Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και αν θέλουμε, το χωρίζουμε σε 16 ίσια μέρη.Βγάζουμε τη ζύμη απ᾿ το ψυγείο, την κάνουμε μπαστούνι και την χωρίζουμε σε 16 κομμάτια (περίπου 60 γρ. το καθένα).Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης και το πατάμε με τα χέρια μας (ή μ᾿ ένα κύλινδρο), στον πάγκο εργασίας, που τον έχουμε βουτυρώσει ελαφρά, να πλατύνει και ν᾿ ανοίξει.Τοποθετούμε σε κάθε πιτάκι, στο κέντρο, μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση, (ή το ένα, απ᾿ τα δεκαέξι κομμάτια, του μείγματος).Βρέχουμε το φύλλο, ελαφρά στις άκρες, κλείνουμε το πιτάκι και πατάμε τις άκρες με πιρούνι.Τα τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα και τ᾿ αλείφουμε με τον κρόκκο αυγού, που τον έχουμε αραιώσει με μια κουταλιά νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, (ή 180°C, στην προτελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις), περίπου για 30΄- 40' λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Υ.Γ. Ας βρεθεί μια ευλογημένη να του τα φτιάξει να ησυχάσουμε,μυζηθρόπιτες μας τα 'κανε.
3
 
 
 
 
σχόλια
πλάκα πλάκα νόστιμα μου φαίνονται. Αθάνατε θα τα φτιάξω κάποια στιγμή και αν είναι ωραία υπόσχομαι να κάνω εξομολόγηση και να γράψω πόσο δίκιο είχες που τα έβαζες ως προϋπόθεση.
Scroll to top icon