Λαφαζάνης εναντίον Τσίπρα με "σημαία" τη δραχμή- "Δεν θα διστάσουμε για Grexit"

Λαφαζάνης εναντίον Τσίπρα με "σημαία" τη δραχμή- "Δεν θα διστάσουμε για Grexit" Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Με τη λέξη Grexit να φιγουράρει στον τίτλο του δημοσίευματος του CNBC, στο οποίο και παραχώρησε συνέντευξη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας έδειξε για ακόμη μια φορά την πρόθεσή του για επιστροφή της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα και έξοδο από την Ευρωζώνη, "εάν χρειαστεί"- όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά. "Εάν χρειαστεί, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας και να καταργήσουμε τα Μνημόνια, εμείς δεν θα διστάσουμε να φύγουμε από την ευρωζώνη. Και να συγκροτήσουμε με νέους δημοκρατικούς, κοινωνικούς και αναπτυξιακούς όρους εθνικό νόμισμα" δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης.

Ερωτηθείς μάλιστα για το εάν στο θέμα του Grexit συμφωνεί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όπως τον κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: "Δεν ξέρω εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει το Grexit. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως υποστηρίζει μετά πάθους το τρίτο Μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση. Και μάλιστα το συνδιαμόρφωσε. Και μάλιστα θα έλεγα ότι οι περισσότερο αντικοινωνικές προτάσεις που εμπεριέχονται σε αυτό το Μνημόνιο είναι προτάσεις του Σόιμπλε".

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας σχολίασε, μεταξύ άλλων, την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξαπέλυσε και δριμύ κατηγορώ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

"Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα κόμμα που στις αρχές της έχει την κατάργηση των Μνημονίων και την ακύρωση της λιτότητας. Στις αρχές της έχει το τέλος της εθνικής υποτέλειας και την ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα μια νέα ανεξάρτητη, κυρίαρχη αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία" δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης, ξεκαθαρίζοντας βέβαια πως η Λαϊκή Ενότητα δεν διεκδικεί να υποκαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να συνεχίσει τις καλύτερες αγωνιστικές και προγραμματικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Λαφαζάνης όμως εξαπέλυσε και επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως εγκατέλειψε όλες τις ουσιώδεις και θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. "Όχι μόνον τις εγκατέλειψε, αλλά πέρασε και στην αντίπερα όχθη , να αποδεχθεί ένα τρίτο πολύ σκληρό μνημόνιο και αυτό να αποτελεί τώρα το πρόγραμμά του για τις εκλογές" σημείωσε ο ίδιος, ενώ για την απόφαση του Πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές εξέφρασε την άποψη πως "κυρίαρχα ευρωπαϊκά κέντρα και πρώτο από όλα το γερμανικό κατεστημένο στηρίζει αυτές τις εκλογές", τις οποίες και θεωρεί "εργαλείο προκειμένου να διευρυνθεί η «στήριξη» του λαού στο Μνημόνιο".

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως η συγκυρία είναι θετική για τη Λαίκή Ενότητα, καθώς ενδέχεται να κόψει αρκετές ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ – ειδικά εκείνες που χρειάζεται για να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Kάτι δεν βγάζει λογική στα όσα λέει η Λαϊκή Ενότητα κι ο κ.Λαφαζάνης."Δεν ξέρω εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει το Grexit. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως υποστηρίζει μετά πάθους το τρίτο Μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση. Και μάλιστα το συνδιαμόρφωσε. Πηγή: www.lifo.gr"Αν ο Σόϊμπλε υποστηρίζει το Grexit .οπως λένε άλλοι φορείς που πήγαν στις Βρυξέλλες (Ποτάμι, ΝΔ και Σύριζα), τότε το κόμμα του Λαφαζάνη τι άλλο κάνει παρά να πέφτει στην "παγίδα" που του έστησαν "οι κακοί Γερμανοί"?Αν ο Σόϊμπλε ΔΕΝ υποστηρίζει Grexit αλλά υποστηρίζει σθεναρά Μνημόνιο (όπως μα ςλέει ο κ.Λαφαζάνης και το κόμμα του) τότε η ρήξη με το Μνημόνιο θα είναι οπωσδήποτε ρήξη με την Ευρώπη και Grexit. Άρα σε κάθε περίπτωση προκρίνει Grexit. Πανέμορφα, δεν λέω ότι δεν γίνεται. Aυτό που οι δραχμολάγνοι ΔΕΝ μας έχουν ξεκαθαρίσει είναι ΠΩΣ θα πορευτεί η χώρα και οι πολίτες της όταν το σύνολο σχεδόν των των προ"ιόντων που χρησιμοποιούμε είναι εισαγόμενα σε ξένο νόμισμα (με την νέα ισοτιμία φυσικά η δραχμή θα καταποντιστεί μέσω βαθιάς υποτίμησης ώστε να έχει νόημα η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα), Όταν οι βιομηχανίες μας έχουν κλείσει εδώ και χρόνια, Όταν ούτε βιοτεχνία δεν βρισκεις με το ματογυάλι έτσι που βάλαν όλοι λουκέτο. ΠΩΣ θα ζήσει σε βάθος χρόνου χωρίς δανεικά ένα κράτος που δεν παράγει?Πήγα χθες supermarket και έβλεπα: φασόλια (φασόλια!!!) από το.... Περού, ροδάκινα (ροδάκινα!!!) από το.... Ισραήλ, πλαστικές γλάστρες και εργαλεία από την....Τουρκία, βρεφικό γάλα από την Ολλανδία, και πλείστα άλλα φυσικά που θα μας έπαιρνε ώρες να αναφέρουμε. Περιμένω να μου το εξηγήσουν απλά και κατανοητά, σαν να μιλάνε στην θειά μου την Μερσούλα ή την μικρανιψούλα μου την Κικίτσα που τώρα έβγαλε το σχολείο, την ψήφο των οποίων άλλωστε διεκδικούν, όπως διεκδικούσε κι ο Σύριζα. Και κάτι τελευταίο, Αφού οι μόνοι αντημνημονιακοί που έμειναν είναι αυτοί, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ που αρνείται να συνεργαστεί μαζί τους (ξέχασα και την ΖΩ.Α.ΡΑ βέβαια) ΠΩΣ δεν θα συνεργαστούν με μνημονιακούς τελικά, αν πρόκειται να διεκδικήσουν μέρος της διακυβέρνησης της χώρας και όχι να κάνουν αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς??? Άρα μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ξαναλέω, απλά και κατανοητά σαν να μιλάμε στην θείτσα. Εμπρός λοιπόν περιμένω.
Δικιο εχεις.Ο Λαφαζανης ειναι τελειως λαικιστης,ιδεοληψιας κτλπ.Αλλα να δουμε και κατι αλλο;Τα παραπανω τα λες τωρα που θες να ξαναψηφισεις Τσιπρα;Γιατι πολλοι ψηφοφοροι του εβριζαν τα μνημονια και τους πολιτικους νδ-πασοκ αλλα οταν ο τσιπρας υπεγραψε το μεγαλυτερο μνημονιο,θυμηθηκαν καποιοι συριζαιοι οτι τα μνημονια τελικα ειναι μονοοδρομος.Οτι και να γινει παντως οι ψευτες και ανικανοι Τσιπρας-Λαφαζανης ειναι παρελθον για την χωρα με την ψηφο μας...
Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ ψήφισα Σύριζα και ούτε και θα ψήφιζα ποτέ, γιατί ακριβώς ακολουθεί λαϊκίστικη πολιτική. Λύσεις Nescafe (instant gratification) δεν προκρίνω απλά γιατί ευτυχώς λειτουργεί ακόμα η λογική μου.Αλλά εφόσον υπάρχουν συμπολίτες μας που πιστεύουν στο μαγικό ματζούνι με το οποίο χάνεςι 50 κιλά σε ένα μήνα και την μυστική τεχνική με την οποία ρίχνεις την Σκλεναρίκοβα στο κρεβάτι σου κι ας είσαι τελειωμένος, έχω την επώδυνη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν λοβοτομημένοι συμπολίτες μας που θα ψηφίσουν Λαφαζάν και Ζωίτσα. Όταν θα κλαίγονται για τις επιλογές τους στο κοντινό μέλλον (που θα γίνουν κι αλλα πειράματα στου κασίδη το κεφάλι), αυτήν την φορά λέω να τους ρίξω 150 φάσκελα και να ξεχάσω για λίγο τις αρχές του ευπατρίδη που με διέπουν. Γιατί κι η ηλιθιότητα πρέπει να έχει ένα πεπερασμένο.