ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.8.2015 | 11:51

So....

Πέρασα σε ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο το οποίο όμως για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ως αντικείμενο σπουδών και μετέπειτα ως επαγγελματική αποκατάσταση. Με αυτά τα δεδομένα, πόσο καλή ιδέα είναι το να ακολουθήσω τον έρωτα μου στο εξωτερικό και να γυρίζω κάθε εξεταστική για να δίνω; Αν πάω εξωτερικό, έχω σίγουρη μια δουλειά (έχω άκρη) και επιπλέον θα ζήσω με τον άνθρωπο που αγαπαω αλλά και θα μαζέψω κάποια χρήματα. Πείτε μου απόψεις... (είμαι αρκετά μπερδεμένος οπότε το να βρισετε/ειρωνευτειτε δεν θα βοηθήσει)
8
 
 
 
 
σχόλια
Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν να πήρε πτυχίο πανεπιστημίου εξαποστάσεως. Εκτός αν πρόκειται για ανοικτό πανεπιστήμιο. Συμφωνώ μεντην εναλλακτική να προσπαθήσεις για σπουδές εκεί, αλλά ο λόγος φαίνεται μικρός για να ξενιτευτείς στα 17 σου. Ή απόκτηση εμπειριών είναι γνώρισμα της ηλικίας σου. Μη παγιδεύεσαι από τώρα στις επιλογές των άλλων...
Έχω μία γνωστή που έκανε τα δύο πρώτα εξάμηνα εδώ Αθήνα και στο δεύτερο έτος ακολούθησε τον σύντροφό της στο εξωτερικό. Με εισαγωγικές εξετάσεις πέρασε σε ένα πανεπιστήμιο της αρεσκείας της έξω,χωρίς να διαγραφεί από την σχολή εδώ,παίρνοντας κανονικά τα βιβλία,και κάνοντας εγγραφή κάθε εξάμηνο. Τώρα βέβαια,δεν είναι με τον σύντροφό της πια,τελειώνει όμως τη σχολή στο εξωτερικό,κι αυτή της Αθήνας τελικά θα μείνει ανολοκήρωτη καθώς τελειώνει και το όριο των χρόνων όπου να ναι. Πού το πάω; Κάνε ό,τι εσύ νομίζεις,κι ό,τι θέλεις..μια εμεπιρία θα είναι.Ακόμα κι αν δε σου κάτσει το εξωτερικό,μπορείς πάντα να επιστρέψεις εδώ. Και να χάσεις κανα εξάμηνο (σε περίπτωση που υπάρχουν κάποια μαθήματα με όριο απουσιών) δεν έγινε κάτι. Εδώ μας έχουν φάει τόσο οι πανελλαδικές και οι εισαγωγικές σε σχολές όπως ΑΣΚΤ,που δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο πιο εύκολο είναι έξω να περάσεις εκεί που θες,και πιο δύσκολο βέβαια να τελειώσεις,καθώς εκεί δεν επιτρέπεται να αφήνεις μαθήματα αβέρτα.Anyways,η ζωή σου είναι κάνε τις επιλογές σου και καλή αρχή σε ό,τι κάνεις!
Με κάθε επιφύλαξη, νομίζω οτι όταν πας να γραφτείς σε σχολή του εξωτερικού για προπτυχιακές σπουδές, σου ζητάνε βεβαίωση οτι δεν φοιτείς σε άλλο πανεπιστήμιο, οπότε θα χρειαστεί να διαγραφείς από τη σχολή σου εδώ. Τουλάχιστον αυτό συνέβη σε δυο φίλους μου που έφυγαν έξω για σπουδές, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους εδώ. Ψαξ'το λίγο καλύτερα για να είσαι σίγουρη!
Μονάχα ελπίζω να μη φύγεις έξω μόνο και μόνο για τη σχέση. Είσαι μικρός ακόμα και ονειροπόλος/ρομαντικός. Είναι πολύ πιθανό να χωρίσουν οι δρόμοι σας ή και όχι. Σου απάντησα με βάση τις δικές σου ανάγκες. Να βγείς έξω έστω για κανα εξάμηνο,να δεις τι εναλλακτικές έχει από ζωή,σπουδές,δουλειά,κι αν δεν πετύχει γυρνάς. Το να πας εξωτερικό μόνο από έρωτα,ειδικά τώρα στα 18 είναι τρέλα και μπορεί να σου κοστίσει. Όπως και να χει ό,τι κάνει κανείς είναι εμπειρίες χρήσιμες για τη ζωή,ελπίζω μόνο οι αιτίες γι'αυτή σου την επιλογή να είναι καθαρά οι δικές σου ανάγκες κι όχι μόνο η ανάγκη να βρίσκεσαι κοντά στη σύντροφό σου.
Πιστεύω ότι είναι πολύ κακή ιδέα. Αν είναι και καλό πανεπιστήμιο λογικά η δουλειά που θα έχεις να κάνεις δεν θα περιορίζεται στο να διαβάζεις μόνο για την εξεταστική, θα έχεις εργαστήρια, εργασίες ομαδικές αναφορές των εργαστηρίων που θα πρέπει να παραδώσεις μέσα στο 6 μηνο για να περάσεις το μάθημα. Χώρια το ότι για να περάσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις και σημειώσεις. Αυτές που θα τις βρεις αν δεν έχεις επαφή με κανέναν από τη σχολή. Η συγκεκριμένη σχολή δεν έχει σχεδιαστεί για να γίνεται από απόστασή γι κάποιο λόγο. Είσαι μόλις 18 κι θέλεις να πετάξεις το μέλλον σου; Όσο και να πιστεύεις ότι βρήκες τον έρωτα της ζωής οι περισσότεροι σε αυτή την ηλικία έτσι νομίζουν μέχρι που μετά από 2-3 χρόνια χωρίζουν, μπορεί να μην τη σκέφτεσαι αυτή την πιθανότητα τώρα όμως άμα συμβεί τι θα κάνεις; Εσύ αυτό που θέλεις για τον εαυτό σου τι είναι να καθορίζεσαι στις επιλογές σου από τον χ-ψ άνθρωπο; Στην τελική αν πραγματικά το πιστεύεις ότι θα είστε για πάντα μαζί κάτσε τελείωσε τη σχολή σου πρώτα όσο πιο γρήγορα μπορείς για να αποκτήσεις κάποια προσόντα και μετά πήγαινε για μεταπτυχιακό- δουλειά εκεί που βρίσκεται το άτομο που σε ενδιαφέρει. Θα δείτε κι αν πράγματι αυτά που νοιώθετε είναι αληθινά και διαρκούν στο χρόνο.
Είναι σχολή που δεν έχει εργαστήρια και η μόνη της δυσκολία είναι ότι ενδεχομένως να έχω εργασίες... Το διάβασμα σίγουρα είναι μέγαλο θέμα, αλλά δεν νομίζω να μην τα καταφέρω... Δεν διαννοουμε να περάσω 4 χρόνια τουλάχιστον σε σχέση από απόσταση, είναι ψυχοφθορο και το ξέρετε όλοι... Νομίζω θα πάω και ό,τι γίνει
Πραγματικά σου εύχομαι να μην το μετανιώσεις και ξυπνήσεις μία μέρα και πεις ότι δεν άξιζε τον κόπο. Για τα 4 χρόνια θα διαφωνήσω γιατί 4 χρόνια δεν είναι τίποτα μπροστά στο πάντα που αναφέρεις. Καλή τύχη.
Scroll to top icon