ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.9.2015 | 16:38

μηνυμα! οχι μυνημα

Το λαθος αυτο το εκανα και εγω στο δημοτικο. Εκτοτε μου ειπαν ενα πολυ ωραιο κολπο για να θυμαμαι τη σωστη ορθογραφια του. Μηνυμα-μηνας! Ο μηνας γραφεται με "η" και ετσι να θυμαμαι αυτο και το "μη" του μηνυματος μιμειται τον μηνα και γραφεται με "η" ΜΗΝΥΜΑ!!!
1
 
 
 
 
σχόλια
Θελω μονο να δειξω ποση σημασια εχει το να γνωριζεις αρχαια, τα οποια "δεχονται πολεμο" που διδασκονται στα σχολεια απο το Γυμνασιο!Οποιος γνωριζει αρχαια, μπορει να καταλαβει για ποιο λογο οι λεξεις γραφονται οπως γραφονται, τη συνθεση τους, τη σημασια τους, τη χρηση τους κλπ!Αν ξερεις αρχαια ξερεις και σχεδον αριστη ορθογραφια!Μηνυμα: Προερχεται απο το αρχαιοελληνικο ρημα μηνυω και εντασσεται στην κατηγορια ρηματων που ληγουν σε -υω.Αν πχ ασχοληθει κανεις με τις καταληξεις των ρηματων θα μαθει οτι κανενα ρημα δεν τελειωνει σε -ηω (Μονο εκτος απο εκεινα τα ρηματα που αναμεσα στο η και στο ω εχουν καποιο συμφωνο, βλεπε λη-γ-ω,παραλη-ρ-ω, σβη-ν-ω).Υπαρχουν μολις 23 κατηγοριες καταληξεων των ρηματων(ορθογραφικοι κανονες) με ορισμενες εξαιρεσεις παντα!Αν θελει καποιος ας με διορθωσει σε περιπτωση που κανω καποιο λαθος..
Scroll to top icon