Μέριλ Στριπ: Μίλησα στο Κογκρέσο για την ισότητα και με αγνόησαν

Μέριλ Στριπ: Μίλησα στο Κογκρέσο για την ισότητα και με αγνόησαν Facebook Twitter
5

«Πόρτα» έφαγε η Meryl Streep (Μέριλ Στριπ) από τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, στα οποία απέστειλε επιστολή για θέματα ισότητας των γυναικών.

Όπως αποκάλυψε η ίδια μιλώντας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride, όπου προβλήθηκε η ταινία «Suffragette», στα 535 μέλη του Κογκρέσου, απέστειλε ισάριθμα πακέτα, στις αρχές του καλοκαιριού, τα οποία περιείχαν μία επιστολή και το βιβλίο «Equal Means Equal», της Jessica Neuwirth (Τζέσικα Νόιβερτ).

«Πρόκειται για την αναβίωση της προσπάθειας για να προχωρήσει η κωδικοποίηση σε νόμο της κατάργησης των διακρίσεων κατά των γυναικών. Πήρα μόνο πέντε απαντήσεις. Οι προσπάθειες μου όλες ουσιαστικά αγνοήθηκαν», είπε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Είπε ακόμα ότι οι φεμινιστικές της πεποιθήσεις έχουν τις ρίζες τους στην παιδική της ηλικία, όταν άκουγε τη μητέρα της, να ζητάει χρήματα από τον πατέρα της. «Θυμάμαι αυτές τις συζητήσεις», είπε, «και τότε σκεφτόμουν πως εγώ δεν θα ζητήσω ποτέ από κανέναν χρήματα. Θα έχω τα δικά μου χρήματα».

Η ταινία «Suffragette» βασίζεται σε σενάριο της Abi Morgan (Άμπι Μόργκαν), και θα κυκλοφορήσει στις Αμερική στις 23 Οκτωβρίου. Η Abi Morgan είναι,επίσης, η σεναριογράφος των ταινιών «Shame» και «The Iron Lady».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Πολιτισμός / Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Ο βιογράφος του Αλέν Ντελόν, δήλωσε πως ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός «από σεξουαλική άποψη είχε εξερευνήσει τα πάντα, με άνδρες, με γυναίκες και κάνοντας τρίο»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Είσαι ενημερωμένος για τις διακρίσεις κατά των γυναικών στις Η.Π.Α.; Για να σε ενημερώσω, αν και ένα απλό googlάρισμα αρκεί: "During 2012, median weekly earnings for female full-time workers were $691, compared with $854 per week for men". Το ίδιο φυσικά ισχύει κ στην Ευρώπη.
Οι γυναίκες στις ΗΠΑ, σε γενικές γραμμές, εργάζονται λιγότερες ώρες από τους άνδρες, σε λιγότερο απαιτητικές και γι΄αυτό χειρότερα αμοιβόμενες δουλειές, καθώς θέτουν άλλες προτεραιότητες στη ζωή τους (οικογένεια, ελεύθερος χρόνος)-και πολύ καλά κάνουν. Οι άντρες από την άλλη είναι πιο πρόθυμοι να εργαστούν σκληρά και επομένως να αναρριχηθούν στην ιεραρχία και να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Άλλωστε αν ίσχυε το pay gap υπέρ των ανδρών οι εργοδότες θα προσλάμβαναν μόνο γυναίκες για να τους κοστίζει λιγότερο. Ας μη συζητήσουμε επίσης το γεγονός ότι μερικές δουλειές είναι αποκλειστικά "προνόμιο" των ανδρών πχ ορυχεία, εμπόλεμες ζώνες, θαλάσσιες γεωτρήσεις κλπ. Ισότητα στις αμοιβές δηλαδή αλλά όχι και να καταστρέψουμε και το μανικιούρ.