BBC: Κυβέρνηση με Δραγασάκη Πρωθυπουργό μετά τις εκλογές

BBC: Κυβέρνηση με Δραγασάκη Πρωθυπουργό μετά τις εκλογές Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Κυβέρνηση συνασπισμού την επόμενη ημέρα των εκλογών με Πρωθυπουργό τον Γιάννη Δραγασάκη βλέπει το BBC σε ρεπορτάζ του για τις ελληνικές εκλογές.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει ισχυρό αποτέλεσμα ο Τσίπρας θα είναι και πάλι Πρωθυπουργός, αν όμως η διαφορά είναι οριακή, τότε οι διαπραγματεύσεις θα είναι πιο περίπλοκες και είναι άγνωστο ποιοι θα αποτελούν την κυβέρνηση.

Στο σενάριο αυτό επικρατεί ο κ. Δραγασάκης που ως μετριοπαθής θα μπορούσε να είναι εκείνος ο Πρωθυπουργός και να προχωρήσει ο σχηματισμός κυβέρνησης με της συμμετοχή των μικρών κομμάτων.

Το BBC σημειώνει επίσης ότι αν η Ν.Δ. είναι πρώτη το βράδυ της Κυριακής, τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα αφού ένας ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση θα ακολουθήσει λόγω και της ήττας πολιτική αντι-λιτότητας.

Το βρετανικό δίκτυο βάζει και θέμα συμμετοχής στις κάλπες λόγω της κόπωσης του κόσμου από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και τη λιτότητα.

«Επιπλέον, δυσπιστούν με αυτά που ακούν από τα κραταιά ΜΜΕ και τους πολιτικούς. Επομένως, είναι πιθανό να «συνωμοτήσουν» και να απέχουν σε μεγάλο ποσοστό», αναφέρει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM